De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kassa: Misbruik van verbruiksregisters door energieverkopers

door Maartje Sebek 1 reactie

Tussenpartijen die zich vaak voordoen als een onafhankelijk vergelijker of een energie ‘adviseur’ doen meestal helemaal niet het beste aanbod. Dat bleek uit onderzoek van tv-programma Kassa. 

In veel gevallen werken zij voor een specifieke leverancier, en blijkt achteraf dat je helemaal niet gaat besparen of de beste deal hebt gekregen. Maar dit soort verkopers zeggen wél in officiële verbruiksregisters te kunnen kijken. Hoe zit dat? Ben Woldring van Gaslicht.com werd om zijn mening gevraagd. Allereerst wordt benadrukt dat Gaslicht.com als onafhankelijke vergelijker nooit aan telefonische verkoop of deurverkoop doet.

Verbruiksregisters belangrijk

Kassa: "Volgens Woldring zijn de registers in de basis belangrijk om een overstap van de ene naar de andere leverancier goed te laten verlopen. Woldring kan er als onafhankelijk vergelijker bijvoorbeeld niet in, omdat hij niet namens een leverancier te werk gaat. En dit is cruciaal: alleen energieleveranciers hebben toegang tot het register, dus als een partij die zich voordoet als onafhankelijke adviseur toch jouw verbruik in dit register kan opvragen, betekent dit dat hij daar via een leverancier toegang tot heeft gekregen, en dan kun je er wel vanuit gaan dat hij ook een contract van díe leverancier aan je wil verkopen. Een onafhankelijke partij werkt niet voor een energieleverancier, en kan dus niet in het register jouw verbruik inzien."

Lees meer of kijk uitzending gemist.

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reacties (1)

Geplaatst door: Terry van Geel ()

Er is een fout gemaakt bij mijn contract ?

Opmerking van de redactie op 06-11-2019
Beste mevrouw Van Geel,

Wat vervelend dat er een fout is gemaakt bij het contract.
Heeft u al contact opgenomen met de energieleverancier?

Mochten wij u kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie