De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Korting eisen bij huidige leverancier. Werkt dat?

door Jeanet Woldring 13 reacties

'Je hoort het overal: overstappen loont. Maar het is wel weer gedoe. Je kunt ook gewoon om korting vragen bij je huidige telecomaanbieder of energieleverancier.' Dit stelt EditieNL in de uitzending op 10 juni. Werkt dit in de praktijk nou echt?

Voordeligste om ieder jaar over te stappen

Op dit moment bent u het voordeligste uit als u jaarlijks van energieleverancier wisselt. Alleen dan kunt u ieder jaar weer gebruikmaken van een voordeel dat leveranciers aan nieuwe klanten bieden. Net als in de telecomwereld zien we sinds kort dat enkele energiebedrijven ook met een aantrekkelijk verlengingsaanbod komen voor bestaande klanten. Anderen benaderen hun klanten actief voor het einde van het lopend contract met opnieuw een scherpe energieaanbieding. Toch blijken die helaas lang niet zo voordelig als de contracten die aan nieuwe klanten worden aangeboden.

EditieNL zegt ‘eis korting’

EditieNL gaf in de uitzending aan dat overstappen niet hoeft, maar dat u bij uw huidige leverancier korting moet eisen. Ook Gaslicht.com raadt vaak aan om even contact te zoeken met de huidige leverancier onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’. Onze ervaring is echter dat het aanbod niet zo gunstig is als de aanbieding die nieuwe klanten krijgen. De meeste klanten die hun leverancier bellen, komen terug om alsnog over te stappen. Steeds meer mensen gaan dan ook shoppen en elk jaar van leverancier hoppen.

Uw ervaring

Maar uiteraard zijn wij heel benieuwd naar uw ervaring. Heeft u wel eens geprobeerd dezelfde korting bij uw huidige leverancier te eisen als u op een vergelijkingssite voor nieuwe klanten aantrof? En heeft dat gewerkt?

Geen gedoe

Heeft u geen zin of tijd om zelf aan de bel te trekken om korting en cadeautjes te krijgen? Of houdt u niet zo van onderhandeltrucs? Dan kunt u uiteraard ook gewoon eenvoudig en snel overstappen via onze Energievergelijker óf gebruikmaken van een aantrekkelijk verlengingsaanbod. Er wordt gesuggereerd dat het veel ‘gedoe’ is, maar een overstap is in een paar minuten geregeld. Mocht u er toch niet uitkomen of vragen hebben, dan helpt onze servicedesk u uiteraard graag! Ook kunnen wij u helpen het aanbod van uw huidige leverancier te vergelijken met het aanbod op Gaslicht.com.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 12 juni 2014
Geactualiseerd: maandag 10 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (13)

Geplaatst door: Hans Kempen ()

Nadat wij zonnepanelen hadden geplaatst, kregen we een brief van Greenchoice (overeenkomst: variabel tarief, elk moment opzegbaar). Er werd automatisch een extra korting aangeboden, maar die korting was zo absurd laag, dat mijn argwaan gewekt werd. Even rondgekeken bij andere leveranciers en vervolgens Greenchoice gebeld. Ze legden zonder gedoe een goed voorstel voor (variabel tarief, wederom elk moment opzegbaar). Bij Greenchoice gebleven. Bovendien: een laag energietarief aan de verbruikszijde, kan ook aan de opwekkingszijde een lager tarief veroorzaken en v.v.

Geplaatst door: Douwe ()

Vrijdag 27 juni gebeld met Electrabel. Ik heb daar een vast contract voor 3 jaar (elektra tot 1-10-14, stroom tot 1-10-15) en ben verder vanaf de overstap tevreden over het klantencontact. Kreeg het advies om maandag 30 juni terug te bellen dan zouden de nieuwe tarieven vanaf 1 juli bekend zijn. Dat gedaan.
Ik kreeg inderdaad bij tussentijds openbreken nog lagere tarieven aangeboden dan op 27 juni, vergelijkbaar met die vermeld op de aanbiedingssites. Dit dus op basis van een nieuw driejarig contract met vaste tarieven t/m 1 juli 2017. Gemiddelde korting t.o.v. mijn oude tarief voor elektra en gas 7,5%. Kortom, zeker de moeite waard om dit bij Electrabel te proberen, ook met een langjarig contract.

Geplaatst door: Weststrate ()

Voorheen zaten we bijna 15 jaar bij de Delta, contract liep af en gaf aan dat hun prijzen niet markt conform zijn, tevens hun nieuwe voorstel met verplicht abonnement beviel me niet, maar op de vraag of er wat anders te regelen was...nee...nou oké dan weg hè...nu zitten we bij EON 🙂

Geplaatst door: JM van der Mee ()

ik kreeg van E-on bericht, dat mijn contract afliep en ik overging naar variabele tarieven. toen ik aangaf dat deze veel te duur waren, kwamen ze met een aanbieding, die echter nog veel slechter was dan de normale, vaste, tarieven van hun eigen website. toen ik aangaf, dat het aanbod beneden peil was en ik zou overstappen, kwam er alleen nog uit: beter mogen we niet aanbieden.

Geplaatst door: Barend ()

Heb ongeveer 6 maanden geleden, bij GreenChoice gevraagd voor de aktie prijs voor nieuwe klanten, toen mijn jaar contract bijna was afgelopen, maar dit was niet mogelijk. Dit was alleen van toepassing voor nieuwe klanten. Bij GreenChoice was ik al 5 jaar klant maar ben overgestapt en het voordeel van ongeveer Euro 250 gepakt bij EnergieDirect.

Geplaatst door: D.M. ()

Ook ik heb bij Greenchoice verlenging gevraagd tegen aanbiedingstarief en dit was geen probleem. Dus zijn we mooi blijven zitten.

Geplaatst door: w lauwen ()

Ik mocht het contract wel verlengen bij Essent maar kreeg daar niets extra s voor , de 75 euro die ze nieuwe klanten aanbieden krijgen vaste klanten niet, ze raden mij aan om naar een andere leverancier te gaan

Geplaatst door: RK ()

Ja dat heb ik ook zeker aangegeven dat als de prijs niet hetzelfde kan zijn als een nieuwe klant dat ik naar een andere energieleverancier zal gaan.
En dat moest ik dan maar doen, want ze wilde niet afwijken van de aangeboden prijzen.........

Geplaatst door: Rita ()

Mij is het bij Greenchoice juist wel gelukt om een jaar te verlengen tegen dezelfde (lage) prijs als in het eerste jaar. Gewoon zeggen dat je je aan het orienteren bent op een andere leverancier!

Geplaatst door: RK ()

Heb dit 3x nagevraagd bij Greenchoice, maar zij willen van geen wijken weten. Als vaste klant ga je daar gewoon meer betalen. Jammer want op zich is het een goede partij, maar ik ga toch weer overstappen, het scheelt mij teveel.........

Geplaatst door: Marleen ()

Wij hebben een 5 jarig vast contract afgesloten (2 jaar geleden) bij de Nederlandse Energie Maatschappij en krijgen jaarlijks € 180,- vaste klantenkorting. Zodoende kan dit vaste contract wel uit want met de klantenkorting ben je altijd voordeliger uit dan overstappen naar een andere leverancier voor een paar cent goedkopere energie.

Geplaatst door: Veronique ()

Onlangs weer overgestapt na een jaar. Voor stroom een leuke korting, echter voor gas niets voordeligers gevonden.
In het kader "niet geschoten is altijd mis" mail gestuurd naar huidige leverancier en die bood een prijs aan die inerdaad toch onder alle andere aanbieders via Gaslicht.com
Het loont inderdaad!

Geplaatst door: Justin ()

Ja dit heb ik geprobeerd bij Essent, mede omdat deze niet bij de vergelijkingssites was te vinden. Dit bleek ook niet goed te zijn, maar kreeg netjes het tarief van de vergelijkingssites zelfs voor 3 jaar! Dus even bellen loont zeker wel.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie