Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Momenteel geen aanbod. Meld u aan voor onze Prijsalert

door Arnoud Timmerman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Op dit moment is er een zeer beperkt aanbod van energiecontracten. De oorlog in Oekraïne heeft voor zoveel onzekerheid gezorgd op de energiemarkt dat leveranciers massaal hun aanbod hebben ingetrokken en nieuwe klanten weren. Variabele contracten zijn nog af te sluiten, maar enkel tegen zeer hoge tarieven. Dit zorgt bij veel mensen voor onrust. Wat nu te doen?

“Nog even afwachten”

Op dit moment worden er geen contracten met vaste tarieven voor een bepaalde periode aangeboden. “De schappen zijn op dit moment feitelijk leeg”, liet Gaslicht.com oprichter Ben Woldring optekenen in verschillende media. Overstappen kan nog wel, maar dan naar een variabel tarief. Voor een gemiddeld huishouden betaal je dan minimaal zo’n € 400 per maand. Daarom raden wij aan nog even af te wachten. Ben Woldring: “Energieleveranciers werken er hard aan om binnenkort weer vaste contracten aan te bieden, met kortingen. Wellicht is er over een paar dagen alweer aanbod”.

Verduurzaming neemt enorme vlucht

De extreem hoge energieprijzen zorgen voor verschillende impulsen bij consumenten. Sommigen kiezen voor drastisch bezuinigen, anderen zien mogelijkheid om te investeren in verduurzamende maatregelen. Uit allerlei berichtgeving blijkt dat mensen sinds het najaar van 2021 flink aan het verduurzamen zijn geslagen. Ook bij Gaslicht.com komen er dagelijks vele aanvragen binnen voor zonnepanelen. Deze kunnen binnen 6 weken geïnstalleerd worden en de terugverdientijd is nu aanzienlijk korter dan voorheen. Uiteraard zijn dergelijke investeringen niet voor iedereen mogelijk, waarbij de huidige inflatie nog eens zorgt voor extra druk op de portemonnee. 

Meld u aan voor onze Energie Prijsalert Service

Na de harde klap op de energiemarkt sinds oktober vorig jaar hebben we al veel consumenten kunnen helpen met onze nieuwsbrief. Ook nu wijzen we u graag weer op deze service. Het werkt heel eenvoudig: u laat uw e-mailadres achter en wij sturen u direct bericht zodra er weer aanbod van energiecontracten is via onze site. Uiteraard staan onze energie-experts ook nu 7 dagen per week voor u klaar.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 6 november 2023

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken.

Reacties (1)

Geplaatst door: J. Steenbergen ()

.

Opmerking van de redactie op 08-03-2022
Beste meneer/mevrouw Steenbergen,

Bedankt voor uw reactie. Het is ons helaas niet duidelijk of u ingeschreven wilt worden voor onze prijsalert.

Mocht u u hiervoor in willen schrijven, kunt u dit doen via deze link: https://bit.ly/3HR9giX
Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie