Genomineerd voor 2022!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 Disk Edition (t.w.v. 500 euro)
  • Een bioscoopabonnement voor een jaar (t.w.v. 200 euro) voor Vue of Pathé
  • Smartwatch (Apple SE, Samsung Galaxy Watch5 of vergelijkbaar t.w.v. 300 euro)
  • Tweehonderd euro shoptegoed
  • 2x Instax Mini met fotopapier
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Momenteel geen aanbod. Meld u aan voor onze Prijsalert

door Arnoud Timmerman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Op dit moment is er een zeer beperkt aanbod van energiecontracten. De oorlog in Oekraïne heeft voor zoveel onzekerheid gezorgd op de energiemarkt dat leveranciers massaal hun aanbod hebben ingetrokken en nieuwe klanten weren. Variabele contracten zijn nog af te sluiten, maar enkel tegen zeer hoge tarieven. Dit zorgt bij veel mensen voor onrust. Wat nu te doen?

“Nog even afwachten”

Op dit moment worden er geen contracten met vaste tarieven voor een bepaalde periode aangeboden. “De schappen zijn op dit moment feitelijk leeg”, liet Gaslicht.com oprichter Ben Woldring optekenen in verschillende media. Overstappen kan nog wel, maar dan naar een variabel tarief. Voor een gemiddeld huishouden betaal je dan minimaal zo’n € 400 per maand. Daarom raden wij aan nog even af te wachten. Ben Woldring: “Energieleveranciers werken er hard aan om binnenkort weer vaste contracten aan te bieden, met kortingen en eventuele welkomstpremies. Wellicht is er over een paar dagen alweer aanbod”.

Verduurzaming neemt enorme vlucht

De extreem hoge energieprijzen zorgen voor verschillende impulsen bij consumenten. Sommigen kiezen voor drastisch bezuinigen, anderen zien mogelijkheid om te investeren in verduurzamende maatregelen. Uit allerlei berichtgeving blijkt dat mensen sinds het najaar van 2021 flink aan het verduurzamen zijn geslagen. Ook bij Gaslicht.com komen er dagelijks vele aanvragen binnen voor zonnepanelen. Deze kunnen binnen 6 weken geïnstalleerd worden en de terugverdientijd is nu aanzienlijk korter dan voorheen. Uiteraard zijn dergelijke investeringen niet voor iedereen mogelijk, waarbij de huidige inflatie nog eens zorgt voor extra druk op de portemonnee. 

Meld u aan voor onze Energie Prijsalert Service

Na de harde klap op de energiemarkt sinds oktober vorig jaar hebben we al veel consumenten kunnen helpen met onze Energie Prijsalert Service. Ook nu wijzen we u graag weer op deze service. Het werkt heel eenvoudig: u laat uw e-mailadres achter en wij sturen u direct bericht zodra er weer aanbod van energiecontracten is via onze site. Uiteraard staan onze energie-experts ook nu 7 dagen per week voor u klaar.

Meld u aan voor onze Energie Prijsalert Service

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 4 juli 2022


Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (1)

Geplaatst door: J. Steenbergen ()

.

Opmerking van de redactie op 08-03-2022
Beste meneer/mevrouw Steenbergen,

Bedankt voor uw reactie. Het is ons helaas niet duidelijk of u ingeschreven wilt worden voor onze prijsalert.

Mocht u u hiervoor in willen schrijven, kunt u dit doen via deze link: https://bit.ly/3HR9giX
Met vriendelijke groet,
Cherlaine

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie