Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

'Nederlanders willen geen Russisch gas meer'

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Veel Nederlanders willen geen gebruikmaken van Russisch gas. De energievergelijker Gaslicht.com krijgt sinds de vliegramp in Oekraïne veel telefoontjes van consumenten die willen weten of ze Russisch gas gebruiken. Dat schrijft BNR op de website.

Het gaat om tientallen telefoontjes per dag, vertelt operationeel manager Ferdi Hilverda van die website op BNR. "Het leeft enorm bij onze bezoekers. Normaal gesproken gaan dit soort dingen over hogere gasprijzen als er weer ergens een crisis is. Maar nu is het meer het sentiment dat ze geen Russisch gas meer willen. Ze willen geen rechtstreekse zaken meer doen met Rusland. Ze zijn bang dat ze Russisch gas krijgen."

Angst ongegrond

Die angst is echter niet nodig, zegt Hilverda. Geen enkel huishouden of MKB-bedrijf in Nederland gebruikt namelijk Russisch gas. "Dat is omdat het hoogcalorisch gas betreft. Dat is wat we exporteren uit het buitenland."

"Het gas dat uit Slochteren komt, waar alle huishoudens en MKB-bedrijven op draaien, is laagcalorisch gas. Dus het kan helemaal niet dat daar op gekookt wordt op dit moment." 

Bron: BNR

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie