De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Nederlanders willen geen Russisch gas meer'

door Jeanet Woldring

Veel Nederlanders willen geen gebruikmaken van Russisch gas. De energievergelijker Gaslicht.com krijgt sinds de vliegramp in Oekraïne veel telefoontjes van consumenten die willen weten of ze Russisch gas gebruiken. Dat schrijft BNR op de website.

Het gaat om tientallen telefoontjes per dag, vertelt operationeel manager Ferdi Hilverda van die website op BNR. "Het leeft enorm bij onze bezoekers. Normaal gesproken gaan dit soort dingen over hogere gasprijzen als er weer ergens een crisis is. Maar nu is het meer het sentiment dat ze geen Russisch gas meer willen. Ze willen geen rechtstreekse zaken meer doen met Rusland. Ze zijn bang dat ze Russisch gas krijgen."

Angst ongegrond

Die angst is echter niet nodig, zegt Hilverda. Geen enkel huishouden of MKB-bedrijf in Nederland gebruikt namelijk Russisch gas. "Dat is omdat het hoogcalorisch gas betreft. Dat is wat we exporteren uit het buitenland."

"Het gas dat uit Slochteren komt, waar alle huishoudens en MKB-bedrijven op draaien, is laagcalorisch gas. Dus het kan helemaal niet dat daar op gekookt wordt op dit moment." 

Bron: BNR

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie