Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Netwerkbedrijf Essent gaat Enexis heten

5 reacties Leestijd: 2 minuten

Het netwerk van energiebedrijf Essent gaat vanaf 1 januari verder onder de naam Enexis. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Naar verluidt komt het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf in Den Bosch. Dat zou 300 extra arbeidsplaatsen opleveren.

Met ingang van 2011 moeten alle Europese energiebedrijven zijn opgesplitst in een netwerkbedrijf en een distributiebedrijf. Essent heeft zich lange tijd verzet tegen de wettelijk opgelegde splitsing van het netwerkbedrijf en de commerciële activiteiten.

Provincie verkoopt aandelen 
Deze week meldde de provincie Groningen dat ze een aanzienlijk deel van haar aandelen in Essent verkoopt. Het gaat om de aandelen van de commerciële tak (productie en levering) en niet van het netwerkbedrijf. Dat blijft in overheidshanden. Naar verwachting levert de verkoop honderden miljoenen euro's op. Essent is voor 6 procent in handen van de provincie Groningen.

Fusie Essent en Nuon van de baan
Essent en Nuon leken vorig jaar te gaan samensmelten. Zo zou een grote energieleverancier ontstaan die opgewassen was tegen concurrentie van buitenlandse partijen. Maar de fusie mislukte.  Nuon heeft ervoor gekozen  op zoek te gaan naar een strategische buitenlandse partner. Het samengaan van de twee energiebedrijven is mislukt, omdat de aandeelhouders van Nuon een belang van 45 procent in de nieuwe constructie niet zagen zitten.

Meer informatie en online overstappen: Essent - Nuon
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 27 juni 2008

Reacties (5)

Geplaatst door: Rosita Bras-Skorup ()

O.K., maar waarom moet ik de meterstand dan doorgeven aan Essent? (wat ik al gedaan heb)

Geplaatst door: Rosita Bras-Skorup ()

Krijg via postnl "aankondiging bezoek" van Enexis en via mail van Essent het verzoek de meterstanden in te vullen. Bij welk bedrijf zit ik nu? Niet erg duidelijk....

Geplaatst door: C.Deak ()

In November 2010 ben ik van ESSENT overgestapt naar NUON.
Resultaat: ik krijg nu 2 nota`s: blijkbaar een voor het netwerk (Enexis) en een separate voor de leverancier(Nuon). Onhandiger kun je het niet verzinnen! Of is deze constructie om controle voor de consument moeilijker te maken?

Geplaatst door: Fun ()

Ook At Home moest zo nodig fu-
seren en van naam veranderen en wat bracht het de klant op.
Grote ellende

Geplaatst door: Probst ()

Wat een onzin; weer eens een naam die verandert!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.