De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NLE opent eigen snellaadstation voor elektrische auto's

door Jeanet Woldring

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opent langs de A13 bij Delft het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto's.  

De energieleverancier is de eerste met een eigen laadstation langs de Nederlandse snelwegen om zo elektrisch rijden in een stroomversnelling te brengen.

Snellaadstation NLE.jpg

Aantrekkelijker

"Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep", aldus Harald Swinkels, oprichter en CEO van NLE. De energieleverancier kijkt momenteel naar andere plekken om in de toekomst nog meer snellaadstations te openen.

Zonnepanelen leveren duurzame energie

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto's tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun wagen zo'n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu 's nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

Tesla Model 3

Het station is vanaf volgende maand operationeel en is ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen en haar dienstverlening uit te breiden door onder ander leaseproposities aan te bieden aan haar klanten. ‘Wij geloven dat de Model 3 een gamechanger gaat worden. Met de Model 3 komt elektrisch rijden in één klap binnen bereik van een waanzinnig grote groep mensen’, aldus Swinkels.

Ook in telecom

Naast het initiatief op het gebied van elektrisch rijden stapt de Nederlandse Energie Maatschappij ook in telecom. NLE wil de telecommarkt opschudden door ook internet, televisie en telefonie te gaan leveren aan haar klanten en daarmee bestaande telecombedrijven uit te dagen op het gebied van prijs, snelheid en service.

Lees meer over stroom opwekken met zonnepanelen

 
Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 31 mei 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie