Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NOS: Trouwe energieklant duurder uit

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

De meeste Nederlanders zitten nog bij dezelfde energieleverancier als tien jaar geleden. Daardoor zijn ze meer gaan betalen voor hun energierekening. Dit stelt NOS.nl naar aanleiding van onderzoek door Prizewize. Consumenten die de afgelopen drie jaar elk jaar overstapten, betaalden gemiddeld bijna 1150 euro minder dan de consument die zijn standaardcontract aanhield.

Vandaag tien jaar geleden werd de energiemarkt in Nederland vrijgegeven. 'Voor die tijd konden consumenten niet veranderen van energieleverancier' volgens de NOS. 

Dat is niet helemaal correct, want in 2003, toen Gaslicht.com het levenslicht zag, kon je al overstappen op groene stroom. Van dezelfde oude vertrouwde óf juist een nieuwe stroomleverancier. We schreven toen ook al over 'afwachten of switchen van stroomleverancier'.

In tien jaar tijd is er veel veranderd op de energiemarkt. In 2004 waren er zes energieleveranciers. Dat zijn er inmiddels ruim dertig. 

Bijna de helft van de huishoudens (44%) is inmiddels één of meerdere keren veranderd van energieleverancier. Wie niet is overgestapt, is duurder uit voor energie dan tien jaar geleden. De energierekening voor niet-overstappers is op jaarbasis gemiddeld met 350 euro gestegen. Consumenten die wel overstapten betalen ongeveer nog net zoveel als in 2004.

Bron: NOS.nl

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: josuha ()

ik stap al jaren over en heb er al een mooie cent mee binnen gehaald laatste 3jaar al 750 en de rest wat ik dan ook al voordeliger uit ben in vergelijking met mijn normale tarief wat ik zou betalen dus zeg ma ruim 750 euro .

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie