De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Profiteer van historisch lage energietarieven

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor de afnemers van gas en stroom! De energierekening van een gemiddeld huishouden duikt voor het eerst sinds drie jaar onder de 1700 euro. Een gemiddeld huishouden dat overstapt op het goedkoopste energiecontract kan daardoor maar liefst 350 euro per jaar besparen op gas en elektriciteit. 

Jaarkosten gemiddeld energieverbruik

Het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt 3500 kilowattuur en het gemiddelde gasverbruik is zo'n 1800 kubieke meter per jaar. De totale energierekening komt dan op ruim 2000 euro, het bedrag dat men gemiddeld kwijt is met een variabel standaard energiecontract bij onze drie grootste energieleveranciers Essent, Nuon en Eneco. Kijken we echter naar onze TOP 5 goedkoopste energiepakketten dan blijkt dat men 350 euro voordeliger uit kan zijn. 

Recent zijn prijsdalingen aangekondigd voor de variabele energietarieven per 1 juli. Niet alleen de variabele tarieven gaan echter omlaag, ook de energieontracten met vaste prijzen blijken steeds voordeliger. Het goedkoopste energiepakket in de TOP 5 is in jaren niet zo voordelig geweest als op dit moment!

Energietarieven historisch laag

Al drie jaar lang liggen de jaarkosten bij een gemiddeld energieverbruik boven de 1700 euro. Afgelopen week doken de nummers 1 en 2 in onze TOP 5 onder dat bedrag. En nu, woensdag 10 juni, bieden Nuon, E.ON, Energiedirect.nl en Qurrent al een jaarcontract waarvan de verwachte jaarkosten zo'n 1690 euro bedragen. 

Dankzij hoge welkomstpremies en lage actietarieven is een gemiddeld huishouden op jaarbasis nu maar liefst 350 euro goedkoper uit. Aanleiding is de lagere olieprijs, grote concurrentie en veranderingen op de groothandelsmarkt waardoor energie goedkoper kan worden ingekocht. Ondanks de jaarlijkse stijging van de energiebelasting en opslag duurzame energie zijn de jaarkosten daardoor honderden euro's lager dan in 2013. 

Energietarieven vergelijken loont

Wanneer uw energiecontract binnenkort afloopt en u dus boetevrij kunt overstappen is het zeker de moeite waard om een goede vergelijking te maken. Bent u benieuwd naar het voordeligste aanbod op maat, gebruik dan onze energievergelijker. Weet u niet zeker of u al over kunt stappen, kijk dan wat het juiste overstapmoment is.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 1 maart 2019


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie