De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Profiteer van historisch lage energietarieven

door Jeanet Woldring

Goed nieuws voor de afnemers van gas en stroom! De energierekening van een gemiddeld huishouden duikt voor het eerst sinds drie jaar onder de 1700 euro. Een gemiddeld huishouden dat overstapt op het goedkoopste energiecontract kan daardoor maar liefst 350 euro per jaar besparen op gas en elektriciteit. 

Jaarkosten gemiddeld energieverbruik

Het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden bedraagt 3500 kilowattuur en het gemiddelde gasverbruik is zo'n 1800 kubieke meter per jaar. De totale energierekening komt dan op ruim 2000 euro, het bedrag dat men gemiddeld kwijt is met een variabel standaard energiecontract bij onze drie grootste energieleveranciers Essent, Nuon en Eneco. Kijken we echter naar onze TOP 5 goedkoopste energiepakketten dan blijkt dat men 350 euro voordeliger uit kan zijn. 

Recent zijn prijsdalingen aangekondigd voor de variabele energietarieven per 1 juli. Niet alleen de variabele tarieven gaan echter omlaag, ook de energieontracten met vaste prijzen blijken steeds voordeliger. Het goedkoopste energiepakket in de TOP 5 is in jaren niet zo voordelig geweest als op dit moment!

Energietarieven historisch laag

Al drie jaar lang liggen de jaarkosten bij een gemiddeld energieverbruik boven de 1700 euro. Afgelopen week doken de nummers 1 en 2 in onze TOP 5 onder dat bedrag. En nu, woensdag 10 juni, bieden Nuon, E.ON, Energiedirect.nl en Qurrent al een jaarcontract waarvan de verwachte jaarkosten zo'n 1690 euro bedragen. 

Dankzij hoge welkomstpremies en lage actietarieven is een gemiddeld huishouden op jaarbasis nu maar liefst 350 euro goedkoper uit. Aanleiding is de lagere olieprijs, grote concurrentie en veranderingen op de groothandelsmarkt waardoor energie goedkoper kan worden ingekocht. Ondanks de jaarlijkse stijging van de energiebelasting en opslag duurzame energie zijn de jaarkosten daardoor honderden euro's lager dan in 2013. 

Energietarieven vergelijken loont

Wanneer uw energiecontract binnenkort afloopt en u dus boetevrij kunt overstappen is het zeker de moeite waard om een goede vergelijking te maken. Bent u benieuwd naar het voordeligste aanbod op maat, gebruik dan onze energievergelijker. Weet u niet zeker of u al over kunt stappen, kijk dan wat het juiste overstapmoment is.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie