Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Slimme thermostaat Toon van Eneco nu ook los te koop

door Jeanet Woldring 7 reacties Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Eneco biedt zijn slimme thermostaat Toon voortaan ook aan niet-klanten aan. Het apparaat gaat 275 euro kosten. Daarbij kan voor meer features nog een maandelijks abonnement worden afgenomen voor 4,95 euro per maand.

Het is voor het eerst dat Eneco Toon ook aan klanten van andere energieleveranciers verkoopt. De energieleverancier laat weten dat Coolblue de eerste winkel is waar de slimme thermostaat en energiemeter te koop zal zijn.

Wie geen Eneco-klant is en Toon tóch aan zijn muur wil hangen, moet 275 euro voor het apparaat neerleggen. Daarvoor komt ook een Eneco-monteur langs die de thermostaat installeert. Na installatie kan Toon efficiënter met een cv-ketel omgaan en deze moduleren door harder of zachter te zetten. Ook 'leert' de energiemeter van het gebruik in huis en past hij deze kennis toe.

Eneco waarschuwt dat Toon voor niet-klanten niet meteen hetzelfde werkt. Om van alle features gebruik te kunnen maken, moet een maandelijks abonnement bij de energieleverancier worden afgenomen. Pas dan zijn functies, zoals realtime inzicht in stroom- en gasverbruik en het bedienen van Toon door middel van apps, mogelijk. Een abonnement kost 4,95 euro per maand en is binnen een maand opzegbaar.

Toon geeft realtime inzicht in het energieverbruik thuis. Door dit inzicht krijg je grip op je kosten en kan er naar eigen zeggen 10% op energiekosten worden bespaard. De thermostaat wordt op afstand bediend via een bijbehorende app. Daarnaast communiceert Toon steeds meer met verschillende apparaten, voor een slim huis. Zoals het instellen van verlichting, een alert-dienst voor de rookmelder of slimme stekkers waarmee je apparaten op afstand bedient én waarmee je met Toon inzicht in het verbruik krijgt per apparaat.

Toon maakt gebruik van een wifi-verbinding. Eneco breidt de features en gebruikstoepassingen met enige regelmaat uit door middel van updates. Zo voegde het ondersteuning voor zonne-energie toe, waardoor huishoudens met zonnepanelen ook de opbrengst van hun  installatie kunnen monitoren.

Lees meer over slimme thermostaten

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zaterdag 11 juli 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (7)

Geplaatst door: kelly van der maat ()

ik wil graag ook zo een apparaat aanschaffen maar ik sta bij Nuon .wilt u mij op de hoogste stellen over hoe en wat en alvast bedankt.MVG K van der maat

Opmerking van de redactie op 30-06-2016
Ook als klant van de Nuon kunt u bij Eneco de Toon bestellen. De Toon kost op het ogenblik € 275,-- euro als u geen klant bent bij Eneco. Om van alle functies gebruik te kunnen maken vragen zij een maandelijkse vergoeding, deze vergoeding bedraagt op het ogenblik € 4,95. U kunt de Toon aanvragen op www.eneco.nl. Er zijn meerdere slimme thermostaten in omloop ik verwijs u daarom graag naar onze informatie pagina Slimme-thermostaten-vergelijken.
https://www.gaslicht.com/energiebesparing/slimme-thermostaten-vergelijken
Geplaatst door: Denise ()

@Koen

Oke dankjewel dat wist ik niet. Ik zal inderdaad eens bellen. Nogmaals bedankt voor de tip.
Groetjes Denise

Geplaatst door: Koen ()

@Denise
Je zegt dat je vast zit aan een andere leverancier. Eneco betaalt echter de boete die je moet betalen bij je huidige leverancier als je eerder opzegt. Je kunt dus ieder moment opzeggen en overstappen naar Eneco en de Toon bestellen. Bel Eneco maar eens

Geplaatst door: Denise ()

Ik vind het een super apparaat maar ik zit helaas nog vast tot 2018 aan een andere leverancier. Ik vind als eneco toon los gaat verkopen aan niet klanten dat dan ook alles moet werken dus dat de app van toon ook werkt voor niet klanten. Want zo worden mensen gedwongen om eneco te pakken. Mij persoonlijk maakt het niet veel uit waarbij ik zit maar helaas kan ik dus nog 2 jaar wachten tot ik de app kan installeren. Heel erg jammer vind ik dit. Want ik kan niet eerder weg bij hun.

Geplaatst door: ron ()

Ik heb Toon reeds 3 jaar in mijn bezit en werkt super met al zijn functies!
Energie neem ik ook af bij Eneco.
Wat ga ik missen als ik zou overstappen naar een andere (goedkopere) energieleverancier? Ik ben bereid om de dan verhoogde abonnementskosten voor de Toon te blijven betalen aan Eneco.

Geplaatst door: Ronald ()

Kan je de Toon zonder abonnement ook op afstand bedienen?

Opmerking van de redactie op 20-10-2015
Zonder abonnement kunt u niet van alle features gebruiken maken. Wij raden u aan even contact op te nemen met Eneco om na te vragen wat het verschil is als u wel of niet een abonnement voor de Toon bij Eneco afsluit.
Geplaatst door: wimlem ()

Let er op dat je geen abonnement af kan sluiten, wanneer je zelf via bijv. marktplaats een Toon koopt. Je moet dit via de eneco site doen of Cool Blue, anders ben je de pineut.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.