Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

'Stroom wordt duurder'

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

Stroom wordt de komende 20 jaar duurder volgens Nu.nl. Europese bedrijven en consumenten krijgen de komende jaren een oplopende rekening voor elektriciteit. Dat zou volgens de Financial Times blijken uit een uitgelekt rapport van de Europese Commissie (EC) waarin staat hoe de Europese stroommarkt groener moet worden.

Het rapport beschrijft vijf scenario's om de Europese Unie minder afhankelijk te maken van kolen en gas, die nu nog goed zijn voor de helft van de energie. Vooral als gekozen wordt voor groene stroom gaan de prijzen omhoog.

Uit de aanbiedingen van energieleveranciers op Gaslicht.com en Energiewereld.nl blijkt allesbehalve dat stroomprijzen stijgen. De kortingen die leveranciers als Energiedirect, E.ON en Essent bieden, zijn nog nooit zo hoog geweest. Een gemiddeld huishouden dat overstapt naar een van de bedrijven uit de TOP 5, bespaart bijna vierhonderd euro op jaarbasis! 

Vergelijk zelf met de Energiewijzer

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.