De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stroomprijs circa 20 procent gedaald

door Jeanet Woldring

De prijs voor elektriciteit in Nederland is vorig jaar met circa 20 procent gedaald. Dat maakte netbeheerder TenneT maandag bekend. 

De gemiddelde prijs voor een megawatt elektriciteit lag in 2013 nog op 52 euro, vorig jaar was dat 41 euro. Volgens TenneT zijn er diverse redenen voor de prijsdaling. Onder meer lag de prijs voor gas lager en zijn er drie nieuwe kolencentrales operationeel geworden.

Daarnaast vond er grootschalige import plaats van goedkopere stroom uit Noorwegen en Duitsland, die vooral mogelijk is gemaakt door de goede verbindingen tussen Nederland en omringende landen, aldus TenneT.

De verwachting is dat de prijzen de komende tijd verder omlaag zullen gaan. TenneT heeft met een groot aantal andere Europese hoogspanningsnetbeheerders afgesproken om hun systemen beter op elkaar af te stellen. Internationale verbindingen worden straks nog efficiënter gebruikt. De verbeterde koppeling wordt later deze maand van kracht.

Eerder berekende de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat Nederlanders door die koppeling met omringende landen op jaarbasis circa 10 euro per jaar goedkoper uit zijn.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie