De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Stroomprijs circa 20 procent gedaald

door Jeanet Woldring

De prijs voor elektriciteit in Nederland is vorig jaar met circa 20 procent gedaald. Dat maakte netbeheerder TenneT maandag bekend. 

De gemiddelde prijs voor een megawatt elektriciteit lag in 2013 nog op 52 euro, vorig jaar was dat 41 euro. Volgens TenneT zijn er diverse redenen voor de prijsdaling. Onder meer lag de prijs voor gas lager en zijn er drie nieuwe kolencentrales operationeel geworden.

Daarnaast vond er grootschalige import plaats van goedkopere stroom uit Noorwegen en Duitsland, die vooral mogelijk is gemaakt door de goede verbindingen tussen Nederland en omringende landen, aldus TenneT.

De verwachting is dat de prijzen de komende tijd verder omlaag zullen gaan. TenneT heeft met een groot aantal andere Europese hoogspanningsnetbeheerders afgesproken om hun systemen beter op elkaar af te stellen. Internationale verbindingen worden straks nog efficiënter gebruikt. De verbeterde koppeling wordt later deze maand van kracht.

Eerder berekende de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat Nederlanders door die koppeling met omringende landen op jaarbasis circa 10 euro per jaar goedkoper uit zijn.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 4 mei 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie