Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NOS: Veel gas verbruikt, geen record

Leestijd: 2 minuten

Vanwege de kou wordt in Nederland massaal gestookt. Gisteren werd volgens de Gasunie 519 miljoen kubieke meter aardgas verbruikt. Dat is het hoogste verbruik van de afgelopen vijftien jaar, maar geen record, laat de NOS op 02-02-2012 weten. 

Het record staat op 2 januari 1997, toen er 567 miljoen kubieke meter gas werd verbruikt. Dat was twee dagen voor de laatste Elfstedentocht.

Vooral komend weekend gaat het nog streng vriezen, maar Gasunie denkt niet dat het record uit 1997 dan sneuvelt. Scholen en de meeste bedrijven zijn in het weekend gesloten en verbruiken dan dus minder aardgas. 

Overigens kan er zelfs in maart nog uitzonderlijk veel gas gebruikt worden door vrieskou. Dat was het geval in 2005 toen er in een week tijd 430 miljoen kubieke meter aardgas werd getransporteerd.

Een woordvoerder van energieleverancier Nuon bevestigt aan het Brabants Dagblad dat er meer gas wordt gebruikt, maar dat er geen problemen te verwachten zijn.
 
Hij geeft in de krant een aantal tips voor mensen die energie willen besparen in deze koude tijd. 'Zet 's nachts de cv niet meer dan vier graden lager dan de temperatuur die je overdag hebt. Anders kost het weer extra om 's ochtends de kou te verdrijven'. Verder adviseert hij mensen open raampjes te sluiten en tochtstrips te plaatsen. Ook raadt hij aan gordijnen (eerder) dicht te doen, maar ze wel weg te houden voor de radiatoren.

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier is natuurlijk ook een mogelijkheid. Gebruik hiervoor onze energievergelijker.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.