De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat kost kerstverlichting aan stroom?

door Jeanet Woldring

Sinterklaas is nog niet vertrokken of we versieren de huizen weer met kerstverlichting. Uitbundige kerstverlichting kan uw energierekening echter fors doen stijgen. En dat in de koude en donkere decembermaand waarin we al veel gas en stroom verbruiken. Toch kan sfeervolle kerstverlichting energiezuinig zijn.

Stroomkosten kerstverlichting vergelijken

Wie de traditionele kerstverlichting vervangt door ledlampjes kan veel stroom besparen. Ledlampjes hebben een laag energieverbruik en pakken daardoor het best uit voor het milieu én uw elektriciteitsrekening. Benieuwd wat uw kerstverlichting kost aan elektriciteit? We hebben een speciale pagina gemaakt over energiebesparing kerstverlichting. Daar vindt u niet alleen tips voor zuinige kerstverlichting, maar ook een tool waarmee u uw stroomverbruik kunt berekenen.

Energievergelijker kerstverlichting

Kerstboomlampjes, knipperlampjes, lichtslangen, kerstmannen, sneeuwpoppen, rendieren: je kunt het zo gek niet bedenken of onze 'Kerstverlichting Energievergelijker' berekent de elektriciteitskosten van al uw lampjes voor een feeërieke kerst! En...schrikt u van de kosten? Lees dan onze bespaartips zoals het aansluiten van een timer of het overstappen op een goedkopere energieleverancier. 

De kerstverlichting calculator gaat uit van een stroomprijs van 22 cent per kilowattuur, het standaardtarief van de 3 grootste energieleveranciers. Maar er zijn ook goedkopere aanbieders die stroom leveren voor 19 cent per kWh. In onze Energievergelijker kunt u de tarieven per jaar, per maand en per kWh sorteren.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie