Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Wat kost kerstverlichting aan stroom?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Sinterklaas is nog niet vertrokken of we versieren de huizen weer met kerstverlichting. Uitbundige kerstverlichting kan uw energierekening echter fors doen stijgen. En dat in de koude en donkere decembermaand waarin we al veel gas en stroom verbruiken. Toch kan sfeervolle kerstverlichting energiezuinig zijn.

Stroomkosten kerstverlichting vergelijken

Wie de traditionele kerstverlichting vervangt door ledlampjes kan veel stroom besparen. Ledlampjes hebben een laag energieverbruik en pakken daardoor het best uit voor het milieu én uw elektriciteitsrekening. Benieuwd wat uw kerstverlichting kost aan elektriciteit? We hebben een speciale pagina gemaakt over energiebesparing kerstverlichting. Daar vindt u niet alleen tips voor zuinige kerstverlichting, maar ook een tool waarmee u uw stroomverbruik kunt berekenen.

Energievergelijker kerstverlichting

Kerstboomlampjes, knipperlampjes, lichtslangen, kerstmannen, sneeuwpoppen, rendieren: je kunt het zo gek niet bedenken of onze 'Kerstverlichting Energievergelijker' berekent de elektriciteitskosten van al uw lampjes voor een feeërieke kerst! En...schrikt u van de kosten? Lees dan onze bespaartips zoals het aansluiten van een timer of het overstappen op een goedkopere energieleverancier. 

De kerstverlichting calculator gaat uit van een stroomprijs van 22 cent per kilowattuur, het standaardtarief van de 3 grootste energieleveranciers. Maar er zijn ook goedkopere aanbieders die stroom leveren voor 19 cent per kWh. In onze Energievergelijker kunt u de tarieven per jaar, per maand en per kWh sorteren.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 1 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.