Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energierekening daalt fors per 1 juli

door Maartje Sebek

De variabele energietarieven voor contracten voor onbepaalde tijd veranderen grofweg twee keer per jaar: per 1 januari en 1 juli. Wat de tarieven gaan doen is altijd afwachten. Door de historisch lage energietarieven sinds de coronacrisis kon een verlaging echter dit jaar niet uitblijven.  

Bekend maken variabele energietarieven 

Energieleveranciers moeten consumenten tijdig op de hoogte brengen van de nieuwe tarieven. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wordt met tijdig bedoeld de periode die een consument nog nodig heeft om eventueel te beslissen naar een ander energiecontract over te stappen. In de praktijk zou dat betekenen een periode van 30 dagen. Toch zijn er een hoop energieleveranciers die op dit moment nog niets loslaten over de variabele tarieven per 1 juli.  

Variabele energietarieven Oxxio dalen met 149 euro 

Dat ook de variabele energietarieven per 1 juli zullen dalen was gezien de chaos rondom de olieprijs te verwachten. Energieleverancier Oxxio heeft als eerste leverancier bekend gemaakt hoeveel die daling zal bedragen. In een persbericht kondigt Oxxio een daling van 149 euro aan (gebaseerd op 2800 kWh en 1200 kuub gas). Vattenfall maakte vanochtend de variabele  tarieven bekend. Gaslicht.com rekende uit dat een gemiddeld huishouden met een contract voor onbepaalde tijd bij Vattenfall een daling van 112 euro op jaarbasis kan verwachten (gebaseerd op 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas). Deze daling komt vooral door de forse verlaging van het gastarief. Dit is een daling van 19%. Woordvoerders van Essent en Eneco laten desgevraagd aan Gaslicht.com weten dat de variabele tarieven zullen dalen.  

Vaste tarieven blijven voordeliger! 

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft nog altijd een energiecontract met variabele energietarieven voor onbepaalde tijd. Al ziet Gaslicht.com ook dat die mensen, door de velen nieuwsberichten in de afgelopen tijd over de lage energietarieven, steeds vaker overstappen. Er ontstond een ware overstapgekte sinds de coronacrisis en de lage energietarieven die daardoor ontstonden. Voor de mensen die nu nog een contract voor onbepaalde tijd hebben zal de huidige berichtgeving ervoor zorgen dat de energierekening in het tweede helft van dit jaar gunstiger zal uitpakken. Maar let wel, dit geldt alleen voor een contract voor onbepaalde tijd. Gaslicht.com raadt niet aan te wachten op deze wijzigingen. De contracten voor bepaalde tijd veranderen niet mee. Die contract zijn nu al enorm gunstig. Het huidige verschil tussen het voordeligste contract voor bepaalde tijd met een contract voor onbepaalde tijd is bijna 500 euro voor een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1500 m3) 

“Wij raden niet aan af te wachten tot de wijzigingen per 1 juli, maar over te stappen zodra dat mogelijk is. Hoewel nog niet exact bekend is wat alle tarieven precies gaan doen, is wel bekend dat de verlaging niet in de buurt zal komen bij de aantrekkelijke actieaanbiedingen van dit moment” Legt Sanne de Jong uit, Business Unit Manager Gaslicht.com. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020

Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje is sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Haar werkzaamheden zijn ontzettend veelzijdig, van het bedenken en uitvoeren van media- en marketingcampagnes tot contact met energieleveranciers over nieuwe energie producten en diensten. Daardoor is Maartje altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de energiemarkt.

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie