Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Hoe vergelijken wij?

Allereerst vragen we enkele gegevens van jou. Zo vragen we je postcode en huisnummer om te kunnen bepalen in welke regio je woonachtig bent. Energieleveranciers en netbeheerders hanteren verschillende tarieven per regio. Deze gegevens zijn nodig om voor jouw situatie een goede vergelijking te kunnen maken. Je energieverbruik en type meter worden gevraagd om zo te kunnen bepalen wat de verwachte jaarkosten voor gas en/of stroom zullen zijn.

Zonnepaneelbezitters kunnen aangeven hoeveel stroom ze zelf opwekken waarna de Energievergelijker zo nauwkeurig mogelijk berekent wat je netto per jaar betaalt of vergoed krijgt. Vervolgens zie je de resultatenlijst met alle energiecontracten, waarbij alle kosten worden meegenomen. Doordat energieleveranciers de volgorde in de ranking niet kunnen beïnvloeden, staat het voor jou voordeligste energiecontract altijd bovenaan in de resultaten.

Met diverse filters kun je de vergelijking verfijnen door te kiezen wat voor jou belangrijk is. Zo kun je bijvoorbeeld sorteren op leverancier, looptijd, tariefsoort, duurzame energie, acties en beoordelingen. Ook zijn de resultaten te verfijnen op kostensoort.

Om een goede afweging te maken kun je daarnaast ook zien welk rapportcijfer energieleveranciers hebben gekregen voor hun tarieven in relatie tot de kwaliteit van de dienstverlening. Deze zogeheten prijs/kwaliteitscore is opgebouwd uit geverifieerde reviews door overstappers en wordt bepaald op basis van periodieke enquêtering. Het cijfer is verder gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek én wordt mede bepaald door ons vastgestelde criteria. Met de functie "Vergelijk" is het mogelijk om maximaal 3 contracten onderling te vergelijken.

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie