Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kassa over energiebelasting en overstappen

Kassa is een live tv-programma van de VARA met consumentenklachten, tips, tests en het laatste nieuws. Gaslicht.com werkt regelmatig samen met Kassa en geeft vaak advies over diverse zaken op het gebied van energie.

Misbruik van verbruiksregisters door energieverkopers

In de uitzending van 26 oktober 2019 ging het over misbruik van verbruiksregisters door malafide energieverkopers. Ben Woldring van Gaslicht.com legde uit dat partijen die zich voordoen als onafhankelijke adviseur alleen via een energieleverancier toegang hebben tot het register. Eerder liet Kassa zien hoe 'energiecowboys' consumenten op misleidende wijze een energiecontract aansmeren. 

Klik hier om de uitzending te bekijken

Verschil energiebelasting huishoudens en bedrijven

In de uitzending van 15 december 2018 liet Gaslicht.com zien dat de gemiddelde energierekening voor een driepersoonshuishouden met een verbruik van 3500 kWh/1500 m3 in 2019 ging stijgen met 332 euro. Dat kwam doordat de energietarieven en de overheidsheffingen omhoog gingen. Ook kreeg je toen 62 euro minder heffingskorting. De energierekening voor een gemiddeld huishouden bestond in 2019 voor bijna de helft uit belastingen.

Klik hier om de uitzending te bekijken

Slim overstappen

Wie slim overstapt, kan veel geld besparen. Waar moet u op letten? Waar bent u in 2014 het goedkoopst uit? In de Kassa uitzending (februari 2014) ziet u hoe eenvoudig u kunt besparen op uw energiekosten.

Klik hier om de uitzending te bekijken


Gepubliceerd: maandag 24 februari 2014
Geactualiseerd: woensdag 5 mei 2021
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie