Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Kassa over energie vergelijken in Nederland

Kassa is een live tv-programma van de VARA met consumentenklachten, tips, tests en het laatste nieuws. Gaslicht.com werkt regelmatig samen met Kassa en geeft vaak advies over diverse zaken op het gebied van energie.

Vragen en antwoorden over de energieprijzen

In de eerste Kassa-aflevering van 2023 op zaterdag 14 januari gaat het consumentenprogramma uitgebreid in op alle vragen die er leven rondom het energieplafond en de sterk wisselende energieprijzen. Gaslicht.com verleent medewerking aan het programma.

Klik hier om de uitzending te bekijken

Misbruik van verbruiksregisters door energieverkopers

In de uitzending van 26 oktober 2019 ging het over misbruik van verbruiksregisters door malafide energieverkopers. Ben Woldring van Gaslicht.com legde uit dat partijen die zich voordoen als onafhankelijke adviseur alleen via een energieleverancier toegang hebben tot het register. Eerder liet Kassa zien hoe 'energiecowboys' consumenten op misleidende wijze een energiecontract aansmeren.

Klik hier om de uitzending te bekijken

Verschil energiebelasting huishoudens en bedrijven

In de uitzending van 15 december 2018 liet Gaslicht.com zien dat de gemiddelde energierekening voor een driepersoonshuishouden met een verbruik van 3500 kWh/1500 m3 in 2019 ging stijgen met 332 euro. Dat kwam doordat de energietarieven en de overheidsheffingen omhoog gingen. Ook kreeg je toen 62 euro minder heffingskorting. De energierekening voor een gemiddeld huishouden bestond in 2019 voor bijna de helft uit belastingen.

Klik hier om de uitzending te bekijken

Slim overstappen

Wie slim overstapt, kan veel geld besparen. Waar moet u op letten? Waar bent u in 2014 het goedkoopst uit? In de Kassa uitzending (februari 2014) ziet u hoe eenvoudig u kunt besparen op uw energiekosten.

Klik hier om de uitzending te bekijken


Geactualiseerd: zondag 15 januari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.