Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Kassa over energiebelasting en overstappen

Kassa is een live tv-programma van de VARA met consumentenklachten, tips, tests en het laatste nieuws. Gaslicht.com werkt regelmatig samen met Kassa en geeft vaak advies over diverse zaken op het gebied van energie.

Verschil energiebelasting huishoudens en bedrijven

In de uitzending van 15 december 2018 liet Gaslicht.com zien dat de gemiddelde energierekening voor een drie persoonshuishouden met een verbruik van 3.500 kWh/1.500 m3 in 2019 gaat stijgen met 332 euro. Dat komt doordat energie duurder wordt en omdat de overheidsheffingen stijgen. Ook krijg je minder heffingskorting. Is dat dit jaar nog 373 euro korting per huishouden, volgend jaar wordt dit 62 euro minder. En bestaat een energierekening met een verbruik van 3.500 kWh/1.500 m3 dit jaar voor 45,2 procent uit belasting, volgend jaar is dat 46,7 procent. Bijna de helft van de energierekening!

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Slim overstappen

Wie slim overstapt, kan veel geld besparen. Waar moet u op letten? Waar bent u in 2014 het goedkoopst uit? In de Kassa uitzending (februari 2014) ziet u hoe eenvoudig u kunt besparen op uw energiekosten.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Navigatie