De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Energie welkomstpremies en aanbiedingen

Grote energieleveranciers als Essent, Nuon en E.ON, maar ook nieuwkomers als Energiedirect.nl en de Nederlandse Energie Maatschappij vechten in de onafhankelijke prijsvergelijkingen op Gaslicht.com al jaren om de consument. Om bij het energie vergelijken hoger in de vergelijkingsresultaten te komen, geven leveranciers hoge welkomstpremies cadeau aan bezoekers die overstappen van energie via Gaslicht.com. En daar kunt u van profiteren!

Lagen de cashbacks jaren geleden nog op zo’n 100 euro, door de hevige concurrentie tussen de energieleveranciers is het op dit moment mogelijk om te switchen met overstappremies die oplopen tot vele honderden euro’s. Overstappen via Gaslicht.com is in 3 clicks geregeld, uw oude contract wordt automatisch opgezegd en u zit nooit zonder stroom of gas.

Overzicht hoogste welkomstpremies

Pure Energie

Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
Welkomstpremie van € 350
De welkomstpremie wordt in 5 gelijke delen jaarlijks verrekend op de jaarafrekening.

DELTA

Groene Stroom en Gas 3 jr Vast Actie
Welkomstpremie van € 285
De welkomstpremie wordt in drie gelijke delen aan het einde van elk contractjaar uitbetaald.

Vandebron

100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
Welkomstpremie van € 260
De welkomstpremie wordt verrekend op de jaarafrekening.

Oxxio

Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast actie
Welkomstpremie van € 205
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening verrekend.

Nuon

Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jr. Vast Actie
Welkomstpremie van € 200 en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening verrekend.

Eneco

EuropeseWind + Gas 1 jaar vast Actie
Welkomstpremie van € 195 en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening uitbetaald.

UnitedConsumers

Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Welkomstpremie van € 190 en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt aan het einde van het leverjaar uitgekeerd.

Qurrent

Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
Welkomstpremie van € 150 voor nieuwe klanten
De welkomstpremie wordt verrekend op de eerste jaarafrekening.

Budget Energie

Groene Stroom en Gas 1 jr Vast Actie
Welkomstpremie van € 140 en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt op de jaarafrekening verrekend.

Powerpeers

SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
Welkomstpremie van € 125
De welkomstpremie wordt verrekend op de jaarafrekening.

EnergieFlex

Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Welkomstpremie van € 75 en aantrekkelijk actietarief
De welkomstpremie wordt in drie gelijke delen jaarlijks aan het eind van het leveringsjaar uitbetaald.

Huismerk Energie

Groene stroom en Groen gas 3 jr. Zeker INZICHT+ Actie
Welkomstpremie van € 70 ook voor bestaande klanten
De welkomstpremie wordt uitgekeerd aan het einde van de leveringsovereenkomst.

Overstappen met welkomstpremie

Het overstappen van energieleverancier om geld te besparen wordt steeds populairder. Volgens Energie-Nederland zijn er alleen al in 2014 meer dan 2 miljoen overstapverzoeken verwerkt en beoordelen bezoekers van Gaslicht.com de eenvoud van het overstappen met een 9+. Energieleveranciers merken dit ook en grijpen deze kans om nieuwe klanten voor zich te winnen door naast lage actietarieven ook hoge welkomstpremies aan te bieden. Gaslicht.com neemt de welkomstpremies namelijk mee in haar prijsvergelijkingen. Dat stimuleert energieleveranciers om bezoekers die via Gaslicht.com overstappen nog hogere welkomstpremies aan te bieden dan bij een overstap direct op de website van de energieleverancier zelf of via de klantenservice. Via Gaslicht.com krijgt u dus naast lage tarieven voor stroom en gas, ook de hoogste welkomstpremies. Met als resultaat voor u: een fors lagere energierekening! Stapt u jaarlijks over, dan profiteert u zelfs maximaal van de vrije marktwerking.
 

Wat zijn energie welkomstpremies?

Welkomstpremies zijn geldbedragen die u ontvangt als u via Gaslicht.com overstapt van energieleverancier. Energieleveranciers geven deze welkomstpremie om extra goedkoop uit onze energievergelijker te kunnen komen. Wanneer verschillende energieleveranciers vrijwel dezelfde energietarieven hebben voor het leveren van stroom en gas, kunnen ze het verschil maken in onze vergelijking door een extra welkomstpremie weg te geven. Meestal wordt de welkomstpremie op de eerste jaarafrekening in mindering gebracht. Op Gaslicht.com ziet u per leverancier de actievoorwaarden vermeld staan zodat u weet waar u aan toe bent.
 

Cashbacks voor bestaande klanten

Bestaande klanten zien vaak geen korting of beloning voor hun loyaliteit en kiezen daardoor al snel voor een andere energieleverancier. Hierdoor is het mogelijk om toch te profiteren van een welkomstpremie. Echter, sommige energieleveranciers werken wel met een Verlengbonus, Vaste klanten korting, Blijven Loont korting of ZekerDalen korting. Hierbij krijgt de klant gedurende de contractsperiode een steeds hogere korting. De klant is dan wel vaak vele jaren verder of moet een 3-jarig contract afsluiten om van deze kortingen te kunnen profiteren. Deze speciale loyaliteitskortingen kennen daarnaast vaak een aantal bijzondere voorwaarden en beperkingen. Zo mag de klant nooit te laat betalen. Gebeurt dit wel, bijvoorbeeld doordat de automatische incasso mislukt, dan vervalt de korting. Ook wordt de korting vaak alleen op de stroomtarieven gegeven, terwijl het grootste deel van de gemiddelde energierekening bestaat uit kosten voor gas. Wat ook opvalt is dat zelfs na het verrekenen van de verlengkorting / loyaliteitskorting, vaak nog steeds niet getipt kan worden aan de hoge welkomstpremies die consumenten ontvangen bij een overstap. Goed vergelijken loont dus meer dan de moeite.
 

iPads of slimme thermostaat als welkomstcadeau

Er zijn energieleveranciers die nieuwe klanten verwelkomen met welkomstcadeaus zoals een iPad, tablet of slimme thermostaat (bijv. Nest of Toon). Besef goed dat u bij deze contracten veelal vastzit aan een lange looptijd van wel 3 jaar en dat u in de tussentijd niet kunt profiteren van lage actietarieven en/of welkomstpremies. Uiteindelijk betaalt u het cadeau dus zelf meer dan terug, doordat de prijs van het cadeau zit ingebouwd in de tarieven die aan u berekend worden voor uw stroom en gas. Op Gaslicht.com ziet u bij het energie vergelijken de pakketten met welkomstcadeaus dan ook meestal niet heel hoog terugkomen in de prijsvergelijking.

Navigatie