Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overstapadvies op maat met de Rekeningscan

door Marion Veldhuizen Leestijd: 3 minuten

Vindt u het lastig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken of twijfelt u of het slim is om over te stappen? Dan biedt de Rekeningscan uitkomst.   De Rekeningscan is een onafhankelijk en persoonlijk advies op basis van uw jaarafrekening. Aan de hand van uw energieverbruik en de looptijd van uw contract brengen we in kaart wat voor u de beste keuze is. Dat gebeurt niet door een computer. Ik analyseer de ingestuurde jaarafrekeningen met behulp van de energievergelijker, waarna ik per e-mail een advies uitbreng.

Zo werkt de Rekeningscan

Wat staat er in de persoonlijke adviesmail?

Allereerst geef ik aan of u al boetevrij kunt overstappen. Als dat zo is, krijgt u van mij een top drie van energiecontracten die voor u het meest aantrekkelijk zijn. Ook laat ik zien wat u gaat betalen als u niet overstapt. U weet daardoor concreet wat u kunt besparen. Verder breng ik de belangrijkste verschillen tussen de drie contracten in kaart. Denk daarbij aan of ze vaste of variabele tarieven hebben, of het gaat om groene of grijze energie en hoe het zit met bijvoorbeeld de welkomstbonus.

Ik adviseer niet standaard het voordeligste pakket

Het advies dat ik geef is 100% onafhankelijk. Het maakt voor mij niet uit naar welke energieleverancier u overstapt. Het is ook niet zo dat ik altijd adviseer om het meest voordelige actiecontract te nemen. Soms heeft een iets duurder contract betere voorwaarden, bijvoorbeeld dat u op elk moment boetevrij kunt overstappen. Dat zet ik er dan altijd bij. Ook vergelijk ik het eventuele verlengingsaanbod. Om trouwe klanten te belonen bieden steeds meer leveranciers de mogelijkheid om hun contract te verlengen via Gaslicht.com. En vaak is zo’n exclusief aanbod aantrekkelijker dan een overstap. De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan u zelf. Soms neem ik telefonisch contact op. om bijvoorbeeld aan te geven dat het verstandig is voor enkeltarief te kiezen als uw meter twee actieve telwerken heeft. Dat kan namelijk voordeliger zijn als u overdag veel thuis bent.

Overstappen met zonnepanelen?

Heeft u zonnepanelen en twijfelt u of u al kunt overstappen en naar welke leverancier u het beste kunt overstappen? Ook daarvoor geven wij graag een persoonlijk advies. Voor zonnepaneelbezitters zijn vaak andere energiecontracten aantrekkelijk dan voor ‘gewone’ overstappers. Lage elektriciteitstarieven doen er namelijk veel minder toe als u zelf (het grootste deel van) uw energie opwekt. Lage gastarieven of een laag vastrecht zijn juist extra belangrijk. Voor een goed advies hebben we niet alleen de start- en einddatum van het contract nodig, maar ook de teruglevergegevens, die u terugvindt op uw jaarafrekening.

Uiteindelijk toch overstappen?

Wat ik vaak merk is dat mensen blij zijn met mijn adviezen en ze ook opvolgen. Zo adviseerde ik begin dit jaar iemand om nog even te wachten met overstappen, zodat een opzegboete werd voorkomen. Laatst stuurde deze consument nogmaals een verzoek voor een advies, aangezien hij nu wel kon overstappen zonder boete. Het is leuk om te merken dat consumenten door mijn advies beter begrijpen hoe zij jaarlijks kosteloos kunnen overstappen.

Makkelijker kan niet toch?

Nou ja, bijna niet dan. Want heel af en toe gaat het toch nog mis. Zo krijg ik wel eens een per ongeluk een telefoon- in plaats van energierekening opgestuurd. En pas had iemand alleen het logo van zijn energiemaatschappij ingescand. Nu weten we veel bij Gaslicht.com, maar zelfs wij hebben toch iets meer informatie nodig om u te kunnen helpen.

Overstapadvies op maat met de Rekeningscan
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 2 januari 2023

Marion Veldhuizen
Marion Veldhuizen Coördinator Site Information

Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.