De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken
Anode

Anode reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Anode? Lees hier de Anode ervaringen en reviews. Is Anode uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Anode achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Klantervaringen over Anode

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Facturering
5,0
Prijsstelling
8,0
Online dienstverlening
7,0
Klantenservice
5,0
p123 30-1-2018 - 12:27

Pas op voor minimaal factuurbedrag van 20 euro per maand.

Let goed op bij Anode als je (voorschot)termijnbedrag ver onder de 20 euro zit.
Anode factureert namelijk minimaal een bedrag van 20 euro per maand.

Ik verbruik per jaar 850 kw stroom en geen gas (stadsverwarming)
Ik heb een termijnbedrag van 5 euro. Anode factureert minimaal 20 euro. Ik betaal dus per maand 15 euro te veel. Per jaar is het dus 180 euro teveel aan voorschot. Dit bedrag krijg ik aan het eind van het jaar weer terug. Belachelijk toch!

Bij navraag krijg ik te horen dat Anode minimaal 20 euro factureert omdat in dit bedrag ook de leveringskosten, netbeheerkosten, belastingen, etc zit. Deze kosten moet Anode namelijk ook maandelijks betalen aan de netbeheerder.
Hierdoor is volgens Anode een minimaal factuurbedrag van 20 euro zeker niet te veel.

Ik gaf aan dat de uitleg van Anode beetje misleidend is, want de korting op energiebelasting moet al verrekend worden in het (voorschot)termijnbedrag en niet pas aan het eind van het jaar. Het factuurbedrag van minimaal 20 euro heeft dus weinig te maken met de leveringskosten, netbeheerkosten, belastingen, etc. Het is gewoon puur een manier van Anode om zoveel mogelijk voorschot te innen. Dit is wel mijn mening.

Anode mag natuurlijk minimaal 20 euro per maand facturen niets mis mee, maar hun uitleg is zeer misleidend!

Je bent hierbij gewaarschuwd.

PS. Ik ben gelukkig uiteindelijk geen klant van Anode geworden. Gelukkig heb ik het contract goed lezen.

  • Goedkoop stroom bij laagverbruik door lage kosten vastrecht per maand voor stroom.
  • 1. Het minimale factuurbedrag per maand van 20 euro opnemen in de website van Anode en voorbeeld contract.
  • 2. Het minimale factuurbedrag per maand van 20 euro in het contract vet gedrukt weergeven, zodat men niet overheen leest.
  • 3. Geen misleidende uitleg geven waarom het minimale factuurbedrag 20 euro is.

Reacties

Sol 29-5-2018 - 20:02
Jammer dat je niet zegt over de prijs, misschien is een iets te groot termijn bedrag dan nog wel de moeite om een contract te sluiten.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Prijsstelling
9,0
Facturering
9,0
Online dienstverlening
9,0
Ik raad Anode aan
F. Geerlings 15-4-2015 - 19:12

Sinds twee jaar bij Anode. Simpele geen-poespas leverancier met elke maand een duidelijk overzicht in de mail en een heldere jaarafrekening. Absoluut no-nonsense maar ook volledig probleem- en foutloos. Dik tevreden!

  • Heldere communicatie van jaarafrekening
  • Goed tarief en geen addertjes-onder-het-gras
  • De enige keer dat ik iets wilde vragen snel iemand aan de lijn
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Duurzaamheid
7,0
Klachtenafhandeling
9,0
Prijsstelling
7,0
Facturering
9,0
Online dienstverlening
9,0
Klantenservice
9,0
Ik raad Anode aan
Niek 27-2-2015 - 21:41

Ben al reeds jaren een trouwe afnemer van zowel gas als licht, heb nog nooit een probleem gehad met de jaarafrekening.
Je kunt ook zelf een beetje uitrekenen of het te betalen maandvoorschot een beetje in de pas loopt met wat je betaald.
Zo niet, dan niet klagen bij de jaarafrekening dat deze niet klopt
een simpel telefoontje is voldoende naar Anode, voor bijstelling.van je maandbedrag.
Bij klantenservice snel deskundige mensen aan de lijn, zonder een 0900 nummer te moeten betalen.
Het zijn geen prijsvechters, als je die zoekt, vraag je voor een deel om problemen, is mijn ervaring.

  • Heldere leverancier zonder poes pas.
  • Geen 0900 nummer bellen voor evt een vraag.
  • Heldere uitleg van mensen die weten waar over ze praten.
  • Bij een contact verlegging wordt geen rekening gehouden met afnemers die al jaren lang trouw klant zijn.
  • Ook die mag mijn inziens best beloond worden.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Overstapproces
6,0
Duurzaamheid
6,0
Klachtenafhandeling
1,0
Klantenservice
1,0
Prijsstelling
6,0
Facturering
2,0
Online dienstverlening
1,0
koos kwakernaad 6-4-2013 - 12:03

  • Overgestapt van greenchoice naar anode. 1 advies: niet doen!! Het begint allemaal best aardig maar daarna. Niet kloppende facturen, afspraken niet nagekomen, onvriendelijk. Tot aan de directeur toe. Zo'n man heb ik nog nooit meegemaakt. Snel weer terug naar greenchoice. Kortom : afrader!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Online dienstverlening
9,0
Overstapproces
10,0
Klantenservice
10,0
Duurzaamheid
8,0
Prijsstelling
9,0
Facturering
10,0
Ik raad Anode aan
Edwin 18-2-2013 - 20:58

  • Zeer tevreden met deze aanbieder, je belt op een normaal telefoonnummer en direct iemand aan de telefoon zonder keuzemenu en wachttijden.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Online dienstverlening
10,0
Facturering
10,0
Prijsstelling
9,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
9,0
Klachtenafhandeling
10,0
Klantenservice
10,0
Ik raad Anode aan
gerrit 27-2-2012 - 14:40

  • je weet niet wat je overkomt als je moet bellen,gelijk iemand aan de telefoon en wat er besproken word is ook echt gelijk geregeld..heb bij se rest andere ervaringen...anode ga zo door ..en ook de afrekening komt op tijd en is zeer duidelijk.
  • geen komen alles na .
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Duurzaamheid
10,0
Klachtenafhandeling
10,0
Prijsstelling
10,0
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Klantenservice
10,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Anode aan
J. Dammer 29-1-2012 - 13:35

  • Geen callcenter aan de telefoon maar direct contact met eigen medewerkers die weten waar ze over praten.
  • Een administratieve fout werd na 1 telefoontje opgelost. Geen ongelooflijke kortingen die je later zelf weer terugbetaald, maar steevast lage vaste tarieven.
  • Zit er nu 3 jaar en ben zeer tevreden.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Klantenservice
6,0
Facturering
1,0
Overstapproces
10,0
Klachtenafhandeling
6,0
Online dienstverlening
1,0
Prijsstelling
10,0
Sven 6-1-2012 - 14:52

  • goed bereikbaar. Dreiging met deurwaarder snel en zonder kosten ingetrokken na betaling rekening.
  • Overzichten onoverzichtelijk. Overgaan op inschakelen deurwaarder zonder het versturen van een rekening.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Overstapproces
8,0
Klantenservice
10,0
Online dienstverlening
7,0
Facturering
8,0
Prijsstelling
10,0
Ik raad Anode aan
floris 28-11-2011 - 20:57

  • Bij vragen altijd gelijk een kundig persoon aan de lijn.
  • Geen enkele wachttijd bij de telefonische klantenservice.
  • Klantenservice kan alles bijna direct regelen inzien en desgewenst aanpassen.
  • Prijzen staan duidelijk op de site, ook de prijzen uit het verleden.
  • Geen stunt aanbiedingen en lokkertjes, gewoon lage prijzen ook na afloop van het contract.
  • Site is wel erg 1999, mag moderner.
  • Actuele prijzen alleen middels de calculator inzichtelijk, actuele prijzen missen in historisch overzicht.
  • Niet mogelijk verbruik of gegevens online in te zien.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Online dienstverlening
8,0
Prijsstelling
9,0
Klantenservice
9,0
Ik raad Anode aan
Leon 13-9-2011 - 13:23

  • Goedkoop en simpel. Overgestapt in 2010 en geen problemen tot nu toe. Geen duur 0900 nummer waar je lang in de wacht staat als er vragen zijn. Nee Anode heeft een gewoon nummer en is snel bereikbaar. Top ga zo door.
  • Geen! (gelukkig).

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie