De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Eneco
83% van de klanten raadt Eneco aan.
13% zegt Eneco misschien aan te raden.

Eneco ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Eneco geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Eneco ervaringen en beoordelingen. Is Eneco uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Eneco plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Eneco met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Eneco
Het voordeligste actiepakket van Eneco!
EuropeseWind + Gas 1 jaar vast Actie
Welkomstpremie
€ 85
Jaarprijs
€ 1858,40

Archief 2018

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Eneco zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 8
Facturering: 7
Overstapproces: 9
Online dienstverlening: 9
Prijsstelling: 8
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
J. van der Vorm 30-12-2018 - 10:51
Overgestapt via Gaslicht.com

Eenvoudige manier om van energieleverancier te wisselen . Duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn qua contract. Ook is er de mogelijkheid om de opbrengst van zonnepanelen mee te nemen in de berekening.

  • Heldere uitleg over de contractmogelijkheden.
  • Alle energieleveranciers worden vergeleken.
  • Na de aanmelding is er nog een ruime bedenktijd.
Beoordeling
9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 7
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 9
Online dienstverlening: 9
Klantenservice: 9
Facturering: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
W.B.Folkerts-Visser 28-12-2018 - 13:31
Overgestapt via Gaslicht.com

Zonder problemen. Echter heb hen wel gemaild dat ik het niet juist vind dat als je jaar in jaar uit bij hen klant blijft, je geen korting krijgt. Wel als je een nieuw contract afsluit! Voor ouderen is dit niet een logische stap om een bestaand contract opnieuw af te sluiten.

Beoordeling
9
Overstapproces: 7
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 8
Klantenservice: 10
Facturering: 9
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Marc Sibeijn 23-12-2018 - 15:35
Overgestapt via Gaslicht.com

Voor een 1-jarig contract voor 100% duurzame energie, op dat moment de beste aanbieding. Overstap prima geregeld, hoewel er een foutje in de contractvoorwaarden zat. Na telefonische afstemming alsnog in orde gemaakt. Vriendelijke en goede service.

  • Vriendelijke service en goede klachtafhandeling.
  • Direct juiste contractvoorwaarden toepassen.
Beoordeling
9
Overstapproces: 9
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ria 22-12-2018 - 14:07
Overgestapt via Gaslicht.com

Zeer eenvoudig om op deze manier over te stappen naar Eneco. Scherpe prijs, blijft toch altijd verstandig om elk jaar weer over te stappen.

  • Scherpe prijs!
  • nvt
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Hans 21-12-2018 - 18:47

19 december aangemeld als nieuwe klant; 21 december contract ontvangen. Met daarin gelijk een blunder: de ingangsdatum op het contract is 11 januari 2019. De door mij opgegeven datum van ingang was 14 februari 2019 (datum beëindiging contract huidige leverancier). Verder zijn alle prijzen incl. belastingen en heffingen nog van het niveau van 2018. M.a.w. de dure wijzigingen die er zitten aan te komen zijn niet meegenomen. Onbegrijpelijk en slordig.

Gelijk de klantenservice gebeld en daar helemaal niets mee opgeschoten: de dames aan de telefoon wisten van niets, konden niets en ik moest zelf maar een nieuw contract aanvragen. Wat ik zeer zeker niet zal doen omdat gezien de administratieve onkunde ik niet het risico wil nemen dat ik straks met twéé contracten zit opgescheept.

De eerste indruk moet goed zijn en dat is ie niet, verre van zelfs: amateurisme en slordigheid. Slechte eerste kennismaking ENECO!

Reacties

Eneco Webcare 24-12-2018 - 15:56

Hoi Hans,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring.
We vinden het erg jammer om te lezen dat we geen goede indruk bij je hebben achtergelaten. Graag willen we dit voor oplossen en komen we graag met je in contact. Wij zijn hiervoor via Facebook en Twitter bereiken. Bespreek je dit liever telefonisch, dan kan je ons hiervoor bereiken op 088 - 8 955 955 (gebruikelijke belkosten).

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,
Eneco Webcare
Beoordeling
9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 10
Online dienstverlening: 9
Facturering: 8
Klantenservice: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Marijke Pelle 16-12-2018 - 11:42
Overgestapt via Gaslicht.com

Ik betaal als alleenstaande meer als ik verwacht zou hebben

  • Klantenservice is heel netjes
Beoordeling
9
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
R. Vons 14-12-2018 - 11:11
Overgestapt via Gaslicht.com

Afhankelijk van de prijs

Beoordeling
8
Facturering: 8
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Klantenservice: 8
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
jaap rus 13-12-2018 - 14:26
Overgestapt via Gaslicht.com

alles is nieuw voor mij,op aanraden van gas en licht

  • prettig geholpen door gas en licht bij overstappen
  • zal niet weten.
Beoordeling
5
Prijsstelling: 8
Facturering: 1
Klachtenafhandeling: 1
Klantenservice: 4
Online dienstverlening: 4
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Paul Goeijers 5-12-2018 - 13:19
Overgestapt via Gaslicht.com

Een eindafrekening is niets minder dan aftrekken en vermenigvuldigen, zij krijgen het voor elkaar om hier een enorme puinhoop van te maken. Door een fout zou ik €1600 terug krijgen, dit werd ontdekt voor uitbetaling en medegedeeld dat ik terecht €200 zou terug krijgen. Wat doen ze schrijven ze het verschil van deze 2 gedragen onterecht af van €1400!!! Gebeld, na 15 minuten iemand aan de lijn: OOO wat stom, u heeft helemaal gelijk, u krijgt uw €1400 binnen TWEE weken terug......Tot nu toe geen geld of reactie van Eneco gehad of gezien, zal wel goed komen neem ik aan, maar einde contract is met piepende banden naar een andere aanbieder, want dit is dus totaal ONPROFFESIONEEL!!

  • Niets meer dan een andere aanbieder
  • Zie boven

Reacties

Eneco Webcare 5-12-2018 - 16:03
Hallo Paul,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Wat een ongelofelijk vervelend verhaal zeg. Dat verdient inderdaad geen schoonheidsprijs. Sorry! We gaan hierover graag met je in gesprek om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wil je ons een bericht sturen via ons Facebook- of Twitterkanaal?

Groet,
Eneco Webcare
Paul Goeijers 14-12-2018 - 08:14
Nu 6 weken verder na foutief afschrijven van €1400, op advies van persoon van Eneco die reviews leest contact gemaakt met klantenservice via Facebook, wie verzint dit. Uiterst onaardige dame getroffen, totaal geen excuses, moest geduldig wachten en niet zo boos zijn. Ik heb dat bedrag zelf gestoneerd, maar de teruggave van €197 nog altijd niet gezien. Gekozen voor zekerheid, dus een groot bedrijf als Eneco, grote fout blijkt, geld zal ik heus wel terug krijgen, maar einde contract dus met piepende banden naar een ander!!!
Beoordeling
8
Facturering: 5
Duurzaamheid: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Fred 5-12-2018 - 10:55
Overgestapt via Gaslicht.com

Prima overstap, met 1 minpuntje: Eneco lijkt bij vaststelling van termijnbedrag geen rekening te houden met nieuwe ontwikkelingen zoals zonnepanelen (terugleveren) of installatie warmtepomp (minder gasverbruik). Daardoor word het termijnbedrag (veel) te hoog ingeschat.

  • Geruisloze omzetting
  • Bij vaststelling termijnbedrag wordt geen rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen

Navigatie