Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
energiedirect.nl
86% van de klanten raadt energiedirect.nl aan.
12% zegt energiedirect.nl misschien aan te raden.

energiedirect.nl ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van energiedirect.nl geven. Twijfelt u nog? Lees dan de energiedirect.nl ervaringen en beoordelingen. Is energiedirect.nl uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over energiedirect.nl plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over energiedirect.nl met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van energiedirect.nl
Het voordeligste actiepakket van energiedirect.nl!
Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar PSV
Jaarprijs
€ 1899,77
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2010

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van energiedirect.nl zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Online dienstverlening: 10
Facturering: 10
Prijsstelling: 10
Duurzaamheid: 10
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
H v d B 14-12-2010 - 19:55

  • vorig jaar overgestapt van nuon naar energie direct het laatste jaar bij nuon betaalde ik gemiddeld 163 euro per maand. Bij energie direct na eindafrekening gemiddeld 104 euro per maand. dus een besparing van ruim 700 euro. Ik heb energie direct aangeraden in mijn kennissenkring want wij hadden totaal geen klachten
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Duurzaamheid: 7
Facturering: 6
Overstapproces: 7
Klachtenafhandeling: 7
Online dienstverlening: 7
Klantenservice: 7
Prijsstelling: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
S. Lagendijk 30-11-2010 - 16:28

  • Afgezien van de overwachtte ervaring zoals beschreven ben ik best tevreden met de leverancier en hun klantenservice afdeling
  • 2 weken na overstap via GL bleek dat ED een hoger tarief voor stroom rekent dan op site van GL stond
  • Volgens ED wijkt mijn dubbele meter af (1C profiel?) en schakelt om 21.00. Tarieven op GL zijn gebaseerd op schakelen om 23.00 uur. Om dat te compenseren had ik dus een hoger tarief. Ik ben het oneens omdat mijn gegevens tevoren bij ED bekend waren. Men zei dat ik de tarieven op de ED site had kunnen inzien en wettelijk 8 dgn tijd had om te annuleren. Men bood wel excuus aan, omdat tarief inderdaad niet helemaal duidelijk was. Alsnog lager tarief geven kon niet omdat het blijkbaar aan de meter gekoppeld is.
  • Ik ben vaker van leverancier veranderd. Nooit is verteld dat ik een 1C-meter zou hebben, en ieder heeft gewoon het geoffreerde tarief gehanteerd.
  • Ik heb GL gevraagd om hun prijsgarantie. GL zegt garant te staan voor de juistheid van de tarieven op het overzicht. Maar men kan niet met alles rekening houden. Citaat .. is voor ons altijd afweging tussen compleetheid en overzichtelijkheid .. einde citaat. Prijsgarantie van GL is dus niet helemaal waterdicht.
  • Formeel zal men bij ED best gelijk hebben met die 8 dagen bedenktijd. Ik gebruik weinig stroom en het verschil in Euroés is minder dan 10 E p/j. Ik heb het maar zo gelaten.
  • Maar het is goede les voor volgende keer, en een waarschuwing voor overstappers via GL.
  • NIET blindvaren op prijsgarantie van GL, en vooral ook DIRECT nagaan of er ergens kleine lettertjes op uw persoonlijke pagina op website van ED staan.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
sjaak 14-11-2010 - 17:39

  • contract van 1 jaar MAAR als je daarna weg wilt naar een ander die dan goedkoper is betaal je een boete van 50 euro voor gas en 50 euro voor elektra. Want als je binnen 1.5 jaar weg gaat is dat de boete. hou er dus rekening mee dat dit van je bespaaring afgaat!!!!!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Klachtenafhandeling: 8
Duurzaamheid: 1
Online dienstverlening: 9
Klantenservice: 4
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 7
Facturering: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
William 24-10-2010 - 18:33

  • Via Vastelastenbond zeer snelle reactie klantenservice. Gemakkelijk aanpassen maandelijks voorschot
  • rommelige website
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Online dienstverlening: 7
Facturering: 9
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 7
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ina 18-10-2010 - 17:09

  • Bijna 1 jaar geleden zijn we overgestapt.
  • Alles is prima verlopen, service, bereikbaarheid en de website is duidelijk en klantvriendelijk.
  • Nu na bijna 1 jaar hebben we een offerte aangevraagd voor het komend jaar. Hopelijk is dat ook zo'n goed aanbod, dan blijven we zeker klant.
  • De korting via Gaslicht.com hebben we ontvangen, is verrekend met de maandelijkse voorschotnota en restbedrag is gestort op onze rekening.
  • Netjes !!
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 10
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Rolanda 7-10-2010 - 21:18

  • Alles loopt perfect.
  • De aanmelding ging perfect, het beloofde geld wat we zouden krijgen bij aanmelding werd keurig gestort. We hoeven nooit geen contact te zoeken met Energie direct omdat er gewoon nooit geen problemen zijn.
  • In het begin eens contact gehad via de mail om een vraag te stellen, maar toen kregen we snel een reactie terug.
  • Geen enkele
JSL 20-9-2010 - 16:52
Overgestapt via Gaslicht.com

  • Lage prijzen.
  • Melden niet als de prijzen omhoog gaan. Antwoorden niet of heel laat op emails/ klachten.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Prijsstelling: 3
Facturering: 8
Klantenservice: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
JSL 20-9-2010 - 16:50

  • Pas op voor energie:direct. De prijzen lijken goed, maar het gezeur om te krijgen wat afgesproken is in het contract is het dat niet waard.
  • Ik heb bij energie:direct een 1-jaar vast contract gesloten. Bij energie:direct betekent dit dat je een contract hebt van één jaar, maar gedurende dat jaar NIET één vast tarief. Dit vaste tarief gaat zogenaamd in op de dag van aanmelden en dus niet op de dag van start levering. Op die dag gaat wel het jaarcontract lopen. Snapt u het nog? Als er dus één maand zit tussen de datum van aanmelden en start levering, dan heb je nog maar 11 maanden een vaste prijs. De laatste maand worden de prijzen nog even lekker verhoogd. Dit wordt niet gemeld.
  • Het komt er op neer dat energie:direct de boel flest om zo nog zo'n 15 eurootjes extra binnen te kunnen harken.
  • Per email klagen helpt niet, ze antwoorden niet. Een bevestiging van opzegging wordt niet verzonden.
  • Wat een sneue tent! Eerst dikke korting geven om zoveel mogelijk mensen binnen te krijgen en er vervolgens alle aan doen om die klanten weer kwijt te raken!
Roland 19-8-2010 - 23:13

  • Helaas, ergens was ik er al bang voor: op de jaarnota klopt zo ongeveer geen enkel bedrag zoals een jaar geleden was gepubliceerd op de website gaslicht.com.
  • Kort na mijn aanmelding klopten de tarieven op de website van Energiedirect, maar de jaarnota wijkt daar net iets vanaf, in mijn nadeel. Het totaalbedrag verschilt maar ongeveer 15 euro, maar ik heb geen zin om voor meer verassingen te komen te staan, dus op zoek naar de volgende leverancier.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Prijsstelling: 7
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 10
Facturering: 6
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Karin 18-8-2010 - 19:36

  • Overstappen ging zeer soepel. De actiekorting werd ook volgens de afspraak naar ons overgemaakt. Geen papierwerk met deze leverancier; alles gaat via internet/e-mail.
  • Een echte aanrader

Navigatie