Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
energiedirect.nl
86% van de klanten raadt energiedirect.nl aan.
12% zegt energiedirect.nl misschien aan te raden.

energiedirect.nl ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van energiedirect.nl geven. Twijfelt u nog? Lees dan de energiedirect.nl ervaringen en beoordelingen. Is energiedirect.nl uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over energiedirect.nl plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over energiedirect.nl met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van energiedirect.nl
Het voordeligste actiepakket van energiedirect.nl!
Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar PSV
Jaarprijs
€ 1899,77
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2018

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van energiedirect.nl zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 10
Online dienstverlening: 10
Facturering: 10
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ben 30-12-2018 - 13:21

Ging weer prima, proces kost je praktisch geen moeite. Volgend jaar weer!

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 2-1-2019 - 13:06
Super fijn om te horen dat het proces zo gemakkelijk verloopt, Ben :D
Op naar nog vele mooie jaren samen!

Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad 🙂

Groetjes, Tessa
Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 10
Facturering: 10
Overstapproces: 4
Online dienstverlening: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
M. Wustenhoff 25-12-2018 - 11:15

De prijszetting voor het afgelopen jaar 2018 was zeer concurrentieel.
Facturering is transparant, overzichtelijk en in begrijpelijke taal. De beloofde restitutie werd reeds 2,5 maanden voor het einde van het contract (afzonderlijk) betaald; dat dit volledig buiten de factuur wordt gehouden komt de duidelijk zeer ten goede. Een lovenswaardig (en geapprecieerd) initiatief.
Het overstapproces naar energiedirect.nl verliep vlekkeloos. De overstap naar een andere leverancier verloopt niet helemaal "netjes". Ik ontvang nog steeds mail met vermeldingen à la: "uw energiecontract loopt ten einde, het contract wordt omgezet naar een variabel contract" of "vanaf 1 januari passen wij uw tarieven aan, wij zullen uw nieuw termijnbedrag opnieuw berekenen". Nochtans is het contract begin november (via gaslicht.com) volledig conform de regels opgezegd. Ik vind een dergelijke handelswijze niet erg netjes (om het netjes uit te drukken).
Online dienstverlening is zo goed als onbestaande. De site (en de app) werkt voor geen meter, contact opnemen via de site blijkt een soort onmogelijk. Alleen het termijnbedrag aanpassen is mij tweemaal probleemloos gelukt; de maand "wachttijd" buiten beschouwing gelaten.
De klantendienst is dus vrijwel uitsluitend telefonisch te bereiken; het is er het hele jaar door "zeer druk" en het kost dan ook behoorlijk wat € voor je iemand aan de lijn krijgt.
Maar eenmaal je aan de beurt bent word je wel beleefd en correct te woord gestaan door iemand met kennis van zaken. Dáár valt niks op aan te merken.
Al bij al heb ik een overwegend positief beeld over energiedirect.nl. Ik denk er overigens nu reeds aan om tegen 2020 terug naar hen over te stappen; de prijzen van OXXIO die als voordelig(er) werden voorgesteld op gaslicht.com blijken bij nader toezien (en nu het te laat is) alles behalve concurrentieel te zijn. Integendeel, zelfs.

  • Prijszetting.
  • Facturatie.
  • Handige verrekening van het restitutiebedrag.
  • Personeel bij klantendienst.
  • Online service.
  • Bereikbaarheid klantendienst.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 27-12-2018 - 15:32
Wow 🙂. Allereerst wil ik je hartelijk danken voor de moeite die je hebt genomen, om deze uitgebreide review te schrijven! De punten qua de bereikbaarheid (door drukte) en wijzigingsmogelijkheden op de site/app, nemen wij zeker mee als feedback ter verbetering. We zijn ons erg bewust dat het al geruime tijd erg druk is. Uiteraard moet dit niet een probleem voor de klant zijn, maar een zaak voor ons om op te lossen. Wij zijn dan ook erg druk bezig, om dit in 2019 anders te kunnen doen en aan te pakken. Het is wel super om te lezen dat je overweegt om uiteindelijk weer naar ons terug te komen! Weet dat de deur bij ons altijd voor je open staat. Mocht je ter zijner tijd nog meer ideeën hebben over iets wat beter kan, dan horen wij dat graag van je ;-) Met vriendelijke groet, Tessa Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Duurzaamheid: 8
Facturering: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Margrit 18-12-2018 - 11:26

Je gaat een contract aan voor een jaar, met deze hulp is keuze maken zeer gemakkelijk en bespaar je jaarlijks op je energie rekening

  • Overstappen gaat zo gemakkelijk, je merkt er niets van
  • Kan er geen vinden

Reacties

Pieter 19-12-2018 - 21:11
Ik merk dat ze hier nog de tarieven van 2018 hanteren, wil wel overstappen maar wil wel de juiste tarieven van 2019 hebben.
Pieter 20-12-2018 - 14:00
Is inmiddels aangepast in mijn situatie per 1-1-2019 €227,42 duurder dan gisteren.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Facturering: 10
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Online dienstverlening: 10
Klachtenafhandeling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jan 16-12-2018 - 13:52

Gewoon een goede energieleverancier!

  • Had gevraagd of het nieuwe contract later in kon gaan ivm de goedkopere prijs van mijn huidige leverancier, dit was geen probleem.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 17-12-2018 - 14:08
Bedankt dat je de tijd neemt om dit toe te lichten. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Groet, Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Facturering: 6
Online dienstverlening: 7
Duurzaamheid: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Marlou 15-12-2018 - 20:49

Geen klachten oid gehad toen we een jaar lang bij Energie Direct aangesloten waren.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 17-12-2018 - 14:07
Heel fijn om horen Marlou. Bedankt dat je de tijd neemt om dit toe te lichten. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Groet, Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: 1
Overstapproces: 1
Prijsstelling: 1
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Hub Ophelders 8-12-2018 - 10:43

Mijn contract bij Essent opgezegd voor einde contractperiode zodat ik een totale schadepost heb van €400,- ( boete van €100,- en bonus gemist van €300,-) stelletje criminelen!

Opmerking van Gaslicht.com 10-12-2018 - 09:04
Wat een vervelende situatie. Wij hebben Energiedirect.nl op de hoogte gebracht van uw bericht. Mochten er vragen zijn dan horen wij het graag.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 12-12-2018 - 13:53
Aii, een welkomstbonus mislopen én een boete krijgen voor vroegtijdige contract beëindiging, dat is zeker niet leuk!

Bij het overnemen van een overeenkomst, dienen wij ons aan de onderlinge afspraken omtrent het overnemen te houden. Hieronder valt ook het volgende:
Als de einddatum van je contract bij je vorige leverancier meer dan 75 dagen in de toekomst ligt, nemen we je na 14 dagen bedenktijd over.

Ik snap dat je super baalt, Hub. Helaas is na de bedenktijd, het contract niet meer te annuleren. Mijn advies voor het vervolg is om goed na te kijken in de aanmeldbevestiging, welke startdatum er gepland staat. Dit om dit soort vervelende situaties te voorkomen.

Groetjes, Tessa
Webcare energiedirect.nl

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Facturering: 9
Overstapproces: 9
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jacques 5-12-2018 - 13:53

Overstap gemaakt door de mooie prijs. Voor iemand met zonnepanelen een top keuze.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 6-12-2018 - 14:09
Woow, wat een mooie review Jacques! Hartelijk dank dat je voor ons hebt gekozen 🙂

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Klachtenafhandeling: 7
Duurzaamheid: 7
Overstapproces: 8
Klantenservice: 7
Facturering: 8
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Beekhuizen 5-12-2018 - 11:20

Makkelijk over te stappen via gaslicht.com. Kost weinig moeite om het zo te regelen.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 6-12-2018 - 14:10
Bedankt voor het delen van je ervaring. Fijn om te lezen dat de overstap zo gemakkelijk is verlopen 🙂

Groetjes, Tessa
Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Frank 5-12-2018 - 10:38

Alles naar wens en behoren verlopen.
Correcte afhandeling dus!

  • niet tegen gekomen.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 6-12-2018 - 14:10
Thanks voor deze mooie en positieve review, Frank!

Groetjes, Tessa
Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Overstapproces: 9
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 8
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: 9
Online dienstverlening: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
André knipping 4-12-2018 - 18:44

Overgang prima verlopen.

  • Goede en snelle communicatie.
  • Kanis zo niet zeggen.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 6-12-2018 - 14:11
Fijn om te lezen dat de communicatie helemaal naar wens is verlopen, André.
Hartelijk dank voor het delen van je ervaring 🙂

Groetjes, Tessa
Webcare energiedirect.nl

Navigatie