De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26

Archief 2009

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van ENGIE zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

R de Boer 30-12-2009 - 12:48

  • Van de week een jonge man aan de deur gehad van Electrabel. Hij vertelde mij dat ze rechtstreeks vanaf de centrale energie gaan leveren aan de klant zonder tussenpersoon. Ik vroeg vervolgens of dat betekende dat je verplicht moest overstappen. Hier werd bevestigend op geantwoord. Tijdens het verdere gesprek, werden mij de voordelen van Electrabel nog eens uitgelegd, ik heb toen gezegd dat als het overstappen verplicht is, het mij niet nodig leek om dat allemaal te vertellen. Vervolgens dus de hele handel ingevuld en ik zou later die avond gebeld worden door Electrabel voor een paar controle vragen. Dit gebeurde inderdaad en na de controlevragen te hebben beantwoord, heb ik gevraagd waarom ik niets wist van het verplicht overstappen. Hier werd toen met grote verbazing op gereageerd. "Heeft hij dat letterlijk gezegd?" was de reactie. Dit bleek dus niet waar te zijn. Vanzelfsprekend heb ik het formulier gelijk laten vernietigen. Bij een bedrijf dat zulke verkoop technieken hanteert wil ik geen klant zijn!
Marcel Sp. 28-12-2009 - 16:41

  • Vrij opzegbaar.... ja ja
  • Klopt, alleen wordt je voor 20 dagen `lid` afgerekend voor een 1/2 jaar met meterstanden die nog steeds de meter moeten passeren...
  • Vreemdgenoeg moet je dit betalen, en door de huidige leverancier laten corrigeren...
  • Ik betaal alleen niet voor iets wat ik niet gehad heb .
Opmerking van Gaslicht.com 29-12-2009 - 10:11
Zou u dit nader willen toelichten? Is wellicht nuttige informatie waar we iets mee kunnen richting aanbieder.
marcel 12-7-2009 - 13:36

  • Net als Peter heb ik de ervaring dat Electrabel zeer lang nodig heeft om E-mail te beantwoorden (gemiddeld 3 weken is toch wel anders dan de "geadverteerde" 2 werkdagen). Dit is mijn ervaring na 3 emails.
Glenn 9-7-2009 - 17:30

  • Ik heb twee maanden geleden een huis gekocht en hier was alles afgesloten. Dus had de vrijheid een energie/gas provider zelf te kiezen. Enkele dagen druk op internet naar forums en reacties gekeken en verschillende bedrijven gebeld en uit eindelijk uitgekomen bij Electrabel. Tot nu toe zeer tevreden en zeer goed geholpen. Echter de afgesproken levertijd van 8werkdagen is niet gehandhaafd. (daar er door de netbeheerder een slot op is gezet) hier kon Electrabel echter niets aan doen. (maar kunnen dan beter geen afspraak maken van 8dagen!). Netbeheerder enexis heeft uiteindelijk het slot verwijderd en de meterstanden opgenomen. Alles gaat tot nu toe heel goed. Hoop dat de jaarafrekening klopt.. dan zal ik zeker bij deze club blijven!
peter 9-7-2009 - 11:56

  • Ze innen een veel te hoge voorschot en communicatie via email is niet mogelijk. Drie mails gestuurd maar geen enkele reactie. Vind het de slechtste energieleverancier die ik ooit gehad heb!
Arjo 12-6-2009 - 19:54

  • Ik zit op verschillende sites te kijken, maar het tarief voor 3 jaar vast van electrabel verschilt per vergelijkingssite.
  • op gaslicht.com kost het 505,42. Op prizewize kost deze voor alleen de leveringskosten 982,50. inclusief ook 95,- actiekorting. op energiewereld kost dit pakket 542,42. Op energieprijzen.nl kost dit pakket vervolgens 572,49. Hoe kan dit zo verschillen? Iedere site heeft inclusief de 95,- korting.
Opmerking van Gaslicht.com 13-6-2009 - 01:55
Let u vooral goed op de energiebelasting!Sommige sites vermelden de leveringskosten inclusief de energiebelasting. Op Gaslicht.com en Energiewereld.nl staan overigens exact dezelfde tarieven.
Dave 5-6-2009 - 16:32

  • die bedragen in de brief zijn inclusief belasting vriend! 🙂
Maan 2-6-2009 - 21:58

  • Inderdaad Dennis, van 1 mei tot 30 april een jaar later is 10 maanden.
  • Zucht.
Dennis 2-6-2009 - 17:13

  • het is een contract voor 10 maanden ipv 1 jaar,
  • overeenkomst gaat in per 1 mei 2009 en eindigt per 30 april 2010
  • dit is niet gemeld op de site van gaslicht.
venantius 30-5-2009 - 22:49

  • bijna de laagste, 6,8ct kwu voor enkele stroommeter.., 1 jaar zekerheid goedkoop tarief, groene stroom, 99,50 euro reductie, geen dure 0900-nummers, geen boetes.. wat valt er nog meer te wensen ?.. ik ben WEG! bij eneco..

Navigatie