De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2019

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Facturering: 7
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Prijsstelling: 7
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Guus 23-12-2019 - 11:30

Een instantie met een heel hok vol paarse krokodillen! Kunnen hun propositie niet waarmaken. Welkomstpremie alleen als je elektra EN GAS afneemt.

  • geen
  • Stoppen met dit bedrijf

Reacties

Essent Webcare 23-12-2019 - 16:38
Hoi Guus,

Wat jammer om te horen dat het niet is gelopen als verwacht. Neem even een kijkje op www.essent.nl/thuisvoordeel! Je mag met thuisvoordeel op kosten van Essent mooie cadeaus uit kiezen, je krijgt kortingsbonnen en korting op stroomtarief.

Groeten,
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
6
Online dienstverlening: 5
Duurzaamheid: 7
Facturering: 9
Overstapproces: 5
Klantenservice: 5
Prijsstelling: 7
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
ron 8-12-2019 - 15:09

3 jaar contract is nu afgelopen. 1e bellletje konden ze me niet helpen. zouden een week later terug bellen en uitzoeken. Maar de energie zuinige postduiven zijn nooit aangekomen.
Nu kijken voor overstap. wekt meestal beter en goedkoper waarschijnlijk

Reacties

Essent Webcare 10-12-2019 - 16:19
Beste Ron,

Aller eerst excuses dat je niet bent terug gebeld! Ik wil graag voor je kijken wat de mogelijkheden voor je zijn.
Je kunt een mail sturen naar webcare@essent.nl met je postcode + huisnummer en een korte toelichting.

Groetjes
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Prijsstelling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
I. Borgonjen 7-12-2019 - 13:16

Ben vorig jaar na een telefoontje, (waar ze overigens koeien met gouden hoorns beloofden) naar Essent overgestapt.... en zit ik vast aan een vijfjarig contract. Gebeld, gemaild, niks hielp. Het was net omstreeks de feestdagen(goede timing voor Essent). Ja, dan had ik maar nee moeten zeggen(stom, door de drukte ook niet goed gelezen) maar gebeurt me ook niet weer) wat denken ze, dat ik een 5-jarig contract bij hun afsluit, zonder enige korting(was beloofd) en een kado ter waarde van 200,00 euro( reclame André Hazes)was beloofd etc. Nu kan ik dus ook nog voor Essent een boete betalen van 2 x 125/euro. Essent, keurig, wat een klantvriendelijkheid. Kom nooooooit meer bij jullie terug en raad jullie absoluut af aan iedereen!!!

  • Geen enkel
  • Klantvriendelijkheid en eerlijk zaken doen!!!

Reacties

Essent Webcare 10-12-2019 - 16:12
Beste heer/mevrouw,

Jammer om te horen dat je de overstap niet fijn hebt ervaren. Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je 14 dagen bedenktijd. Wat er is afgesproken moet ook in de overeenkomst staan. Helaas kunnen wij ook fouten maken. Wij gaan er wel vanuit dat de overeenkomst nagelezen wordt. Je hebt dus ook de mogelijkheid om binnen 14 dagen kosteloos te annuleren.

Mocht je nog met ons hierover in gesprek willen dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken op 0900-1550.

Groetjes
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Duurzaamheid: 1
Prijsstelling: 1
Klantenservice: 1
Facturering: 1
Overstapproces: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jon S 19-11-2019 - 11:03

Oplichting. Sturen 25x te hoge factuur en leggen bewijslast bij klant.

Reacties

Essent Webcare 19-11-2019 - 17:23
Hi Jon,

25x is wel heeel veel :O
Graag zou ik uit willen zoeken wat er precies speelt. Zou je mij misschien een e-mail toe kunnen sturen naar webcare@essent.nl? Dan gaan we samen kijken of we het op kunnen lossen :-)

Groetjes,
Danisha
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Online dienstverlening: 5
Duurzaamheid: 5
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 6
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 2
Facturering: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
H. 18-11-2019 - 21:39

Huis verkocht en tijdelijk naar huurhuis gegaan totdat nieuwbouw klaar is.
Verkochte huis met Essent. Deze verhuisbericht gestuurd en dat de huurbaas een eigen energie leverancier heeft. Aangegeven dat als de nieuwbouw klaar is, Essent weer in beeld komt.
WAT DENK JE.... of er even 250,- EUR overgemaakt kan worden ivm contractbreuk, Hoezo contractbreuk????
Miet niet gekker worden hier!
Nieuwe woning Essent...... antwoord lijkt mij duidelijk voor nu. Tjonge jonge wat een zooitje. Als je dan diverse keren vraagt naar de naam die je aan de telefoon hebt, diverse personen, “niet nodig, gaat u niets aan..”. Ha ha ha, inderdaad dan gaat het jullie ook niets neer aan wat de toekomst betreft.
PFFFF. Hiezo oplichters!

  • None
  • Klantcontact en klanttevredenheid. Ver te zoeken.

Reacties

Essent Webcare 19-11-2019 - 17:22
Hi,

Oh wow, ik merk dat er bepaalde informatie weg is gelaten.

Het kan inderdaad weleens voor komen dat bij een verhuizing een tijdelijke woning te pas komt omdat de nieuwe woning nog niet klaar is. Op dit moment is er inderdaad een boete in rekening gebracht maar als je binnen één jaar weer klant word, ontvang je het bedrag gewoon weer van ons terug. Was je hiervan op de hoogte?

Ik vind het oprecht jammer dat we op deze manier uit elkaar zijn gegaan, misschien als de bovenstaande informatie eerder was vermeld dat we dit hadden kunnen voorkomen.

Groetjes,
Danisha
Webcare essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Facturering: 1
Prijsstelling: 1
Overstapproces: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
W 13-11-2019 - 21:00

Essent zijn de grootste oplichters, Haha

Vroegtijdig mijn energie en gas contract beëindigd, 100 EURO kosten gekregen en akkoord mee gegaan.

Daarna telefonisch afgesproken dat al mijn openstaande rekeningen zouden worden afgehandeld met mijn eindafrekening zonder evt extra kosten, zoals nadrukkelijk gezegd aanmaningen.

Krijg ik doodleuk een brief met daarin aanmaning kosten van 20 euro die zei automatisch hebben verrekend met mijn eindbedrag.

Dit allemaal door gegeven aan de klachten service, en zei hebben natuurlijk altijd gelijk. Haha nogmaals grootste oplichters, die 20 euro kosten mogen jullie in stikken ik hoop dat essent ooit nog eens failliet gaat.

  • Geen
  • Oplossingen vinden.

Reacties

Essent Webcare 7-1-2020 - 13:46
Hoi Albert!

Ook jij mag altijd je verhaal toelichten in een e-mail met je postcode en huisnummer. Dan kunnen we samen je situatie bekijken!
Albert 6-12-2019 - 09:31
Inderdaad de grootste oplichters ,vooral vaste klanten zijn het slachtoffer.
Van mij hebben ze levenslang gekregen.
Levenslang geen klant van Essent!
Essent Webcare 14-11-2019 - 14:01
Beste heer/mevrouw,

Als wij afspraken maken dan horen wij zelf ook aan de afspraak te houden. Heb je enig idee met welke medewerker je deze afspraak gemaakt had? Je mag een mail sturen naar webcare@essent.nl met je persoonlijke gegevens en een korte toelichting.
Dan kunnen we je verder helpen.

Groetjes
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Duurzaamheid: 1
Facturering: 1
Online dienstverlening: 5
Prijsstelling: 5
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Klantenservice: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Marcin 8-11-2019 - 11:45

Nooit naar Essent overstappen! Waardeloos! Valsspelers!

Reacties

Essent Webcare 11-11-2019 - 16:31
Jammer dat je er zo over denkt, we willen graag horen wat er precies aan de hand is. Stuur je klacht naar webcare@essent.nl samen met je gegevens en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: 6
Facturering: 7
Prijsstelling: 7
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 6
Overstapproces: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Max 26-10-2019 - 11:31

Tijdens de overstap is door de medewerker aangegeven dat de overstapkosten vergoed zouden worden. Heb hier nog expliciet naar gevraagd anders zou ik niet overstappen. De kosten teruggevraagd bij Essent en krijg de mededeling dat ik niet aan de voorwaarden voldoe. Gebeld met de klantenservice en krijg je een standaard antwoord en kunnen niets voor je doen.
Ben al meerdere keren gewisseld van energieleverancier maar Essent zou ik zeker niet aanbevelen, ze maken niet waar wat afgesproken is. Service naar klanten laat als je klant bent erg te wensen over. Ik weet dus ook niet welke stappen ik nu moet zetten om dit wel vergoed te krijgen

  • Dat ik nu weet dat Essent bij mij nooit meer in beeld is voor het leveren van energie.
  • Het verhaal hierboven lijkt mij duidelijk. Het opleiden de medewerker van Essent zodat deze de goede informatie kan verstrekken.
  • Was ik in iedergeval niet overgestapt.
Opmerking van Gaslicht.com 28-10-2019 - 16:18
Beste Max,

Bedankt voor uw beoordeling. Ik heb uw bericht ook doorgestuurd naar Essent, zodat zij hier hun verbeterpunten uit kunnen halen. Ook heb ik gevraagd of zij contact met u op willen nemen om het issue nogmaals met u te bekijken en te bespreken.
Energieleveranciers die via onze website worden aangemeld, vergoeden geen opzegboete. Omdat zij al scherpe tarieven en vaak een welkomstpremie voor nieuwe klanten hebben.
Als ik u in deze nog kan helpen, of als u andere vragen heeft dan help ik u hier graag bij. U kunt dan een e-mail sturen naar info@gaslicht.com, of u mag bellen naar 0342 411350. Ik help u namelijk graag!

Met vriendelijke groet,

Rosanneke

Reacties

Essent Webcare 29-10-2019 - 16:23
Beste Max,

Bedankt voor je bericht.
Ik kan me voorstellen dat je hier zeker niet tevreden over bent. Graag zou ik hierover met je in gesprek willen gaan en uiteraard naar een oplossing kijken. Zou je mij je postcode + huisnummer met een korte toelichting over de situatie kunnen toe mailen naar webcare@essent.nl?

Ik zie je e-mail graag tegemoet.

Groetjes,
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Klantenservice: 1
Overstapproces: 1
Facturering: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Aniek 17-10-2019 - 20:07

Waardeloos bedrijf, zonder überhaupt contact te hebben gehad met essent op wat voor manier dan ook, zitten we in een keer vast aan een contract, zeggen ze ons contract met onze energieleverancier op en sturen ze aanmaningen omdat we niet betalen. In mailcontact geven ze aan dat ze een maand energie aan ons geleverd hebben en dus moeten betalen, einde discussie. Bij de vraag dat ze ons het contract moeten laten zien krijgen we als reactie dat we op een of andere link zouden hebben geklikt en daarmee het contract met essent hebben afgesloten. Geen gegevens ingevuld helemaal niks en van die link weten wij niks af. Slinkse manier, en naar mijn inziens zelfs crimineel, om aan je klanten te komen.

  • Geen
  • Ga op een eerlijke manier aan je klanten komen, geef eens fatsoenlijke reacties en wimpel “je klanten” (waar jullie op een smerige manier aan proberen te komen) niet af

Reacties

Essent Webcare 18-10-2019 - 14:07
Dag Aniek,

Jeetje, wat een verhaal! Logisch dat je hiervan baalt en ontzettend boos bent, zeker wanneer je niets af weet van een overeenkomst! Uit je bericht maak ik op dat je je niet echt gehoord voelt. Sorry hiervoor!

Ik zou je heel graag willen vragen om contact met mij op te nemen via webcare@essent.nl.
Stuur me alsjeblieft je postcode + huisnummer en deze toelichting zodat ik voor je kan uitzoeken wat er precies aan de hand is, en of ik hierin iets voor je kan betekenen. Ik heb er veel voor over om samen tot een oplossing te komen of in ieder geval duidelijkheid te verschaffen voor beide partijen.

Omdat ik je geen valse beloftes wil doen, beloof ik je nog niks. Maar ik ga er alles aan doen om dit tot de bodem uit te zoeken. Het kan niet zo zijn dat als je geen gegevens invult of geen akkoord hebt gegeven dat je zomaar vast komt te zitten aan een overeenkomst, dat is niet netjes en zo hoort het niet! Zo willen wij, Essent, ook echt niet aan onze klanten komen.

Alvast bedankt voor de genomen moeite.
Mocht je het fijner vinden als ik je bel geef me dan direct je telefoonnummer door via de mail.
Het liefst had ik nu gelijk even met je gebeld maar helaas kan ik via deze weg niet achter je klantgegevens.

Groetjes en een goed weekend,
Joyce
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Duurzaamheid: 2
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Prijsstelling: 2
Klantenservice: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Hendriks 6-10-2019 - 16:04

Ze laten me 2 maanden lang betalen terwijl ik niet meer op het adres woon. Bellen, mailen, niks helpt. Schandalig

Reacties

Essent Webcare 8-10-2019 - 14:05
Essent Webcare 8-10-2019 - 14:02
Beste klant,

Jammer om te lezen dat u een vervelend gevoel heeft overgehouden aan de afwikkeling van de oude woning. Ik kijk graag voor u na hoe het precies zit. Stuurt u mij een kopie van uw vraag + postcode en huisnummer via: webcare@essent.nl ?

Met vriendelijke groet,
Essent webcare

Navigatie