De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk alle energiepakketten 
Ook als u overstapt gelden de voordelen van:
Deze voordelen zijn nog niet verwerkt in de getoonde bedragen.
Veelgestelde vragen:

Prijsplafond 2023

Het prijsplafond geldt van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Het is een tijdelijke maatregel om de energierekening betaalbaarder te maken. Het prijsplafond geldt voor alle huishoudens en kleinverbruikers ongeacht het type energiecontract. Tot het prijsplafond betaalt iedereen een maximaal tarief voor het basisverbruik van gas en stroom. De overheid heeft dit maximale tarief voor stroom gezet op € 0,40 per kWh tot een verbruik van 2900 kWh. Voor gas betekent dit een maximaal tarief van € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1200 kuub. Die tarieven zijn inclusief 21% btw en inclusief overheidsheffingen. Verbruikt u meer? Dan betaalt u daarvoor de stroom- of gasprijs conform uw energiecontract.

Voor zonnepaneelbezitters geldt dat het prijsplafond geldt voor het netto verbruik. Verbruikt u meer stroom dan u opwekt met uw zonnepanelen? Dan wordt uw jaarlijkse opwek van uw verbruik afgetrokken. Voor de resterende kWh betaalt u (tot 2900 kWh) het maximale stroomtarief van € 0,40 per kWh.

Ook met het prijsplafond blijft het belangrijk voor het juiste energiecontract te kiezen. Blijft uw verbruik onder het basisverbruik, dan zijn vooral de vaste leveringskosten, eventuele welkomstpremie, het type stroom en gas en de leverancierswaardering van belang. Verbruikt u net rond of meer dan het basisverbruik, dan is het belangrijk om ook goed naar de tarieven van het energiecontract te kijken.

Energiecompensatie

Om de energierekening eerder al omlaag te brengen heeft de overheid besloten alle huishoudens en kleinverbruikers een compensatie op de energierekening te geven van € 190 per maand voor november en december 2022.

Hoe u dit bedrag krijgt, hangt af van uw energieleverancier. U kunt dit niet zelf bepalen. Uw energieleverancier kan op 5 verschillende manieren de € 190 korting per maand aan u betalen. Bijvoorbeeld door per maand € 190 aan u over te maken of € 190 van uw voorschot- of eindnota voor elektriciteit af te halen.

Uw energieleverancier laat u zo snel mogelijk weten hoe u uw geld krijgt. De tegemoetkoming is niet afhankelijk van de hoogte van uw energierekening. U krijgt de tegemoetkoming ook als uw energierekening lager is dan € 190.

Vaste contracten

Op dit moment worden er geen contracten met vaste tarieven aangeboden in de markt. De overheid heeft onlangs aangekondigd dat van leveranciers verwacht wordt dat energiecontracten met vaste tarieven in ieder geval per 2023 terugkeren in de markt. Tot die tijd is het verstandig om voor het voordeligste variabele contract te kiezen.
Geen resultaten
Er zijn geen energiepakketten beschikbaar die voldoen aan de door u gebruikte filters.
Pas uw filters aan:

Verwijder alle filters

Vergelijk alle energiepakketten

Onze energievergelijker is het hart van deze vergelijkingssite. Voor een zo goed mogelijk advies wordt aangeraden om de postcode én het geschatte jaarverbruik in de energievergelijker in te voeren. De energievergelijker vergelijkt daarna alle pakketten met elkaar en rekent op basis van het ingevoerde verbruik uit wat het goedkoopste pakket is voor u.

Bij het gebruiken van de energievergelijker kan voor 100% vertrouwd worden op de onafhankelijkheid van deze site. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Consumentenautoriteit doen al jaren onderzoek naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van energievergelijkers. Al vanaf het eerste onderzoek in 2004 wordt onze site getoetst en voldoet Gaslicht.com ruimschoots aan de eisen van transparantie, correctheid, onafhankelijkheid, volledigheid en duurzaamheid.

Maak ook gebruik van onze handige filters, zo kunt u uw nieuwe energieleverancier selecteren op groene stroom, zonne energie en andere duurzame bronnen, maar ook op grijze stroom.

Vragen over onze energievergelijker?

Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen over onze energievergelijker te beantwoorden.
Bekijk ook onze veelgestelde vragen over onze energievergelijker.

U kunt ons bereiken per telefoon, email en whatsapp.

Navigatie