Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Uitleg energievergelijker

 • Uw postcode en huisnummer worden gevraagd om te kunnen bepalen in welke regio u woonachtig bent. Energieleveranciers en netbeheerders hanteren verschillende tarieven per regio. Deze gegevens zijn nodig om voor uw situatie een goede vergelijking te kunnen maken.

 • Veel leveranciers bieden energiecontracten met acties die alleen voor nieuwe klanten gelden. Wanneer u uw huidige leverancier opgeeft, wordt automatisch gefilterd op energiecontracten van uw huidige leverancier die ook voor bestaande klanten gelden.

 • Wekt u zelf stroom op met bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan vult u in hoeveel stroom u gemiddeld op jaarbasis opwekt. Deze gegevens vindt u op uw laatste energierekening of op uw eventuele energieverbruiksmanager.

  Als u niet weet hoeveel stroom u zelf opwekt, geef dan aan hoeveel zonnepanelen er op uw dak zijn geïnstalleerd. De energievergelijker berekent dan zo nauwkeurig mogelijk wat u netto per jaar betaalt of vergoed krijgt. Hierbij wordt rekening gehouden met een eventuele terugleververgoeding.

  Om een nauwkeurige indicatie van de jaarkosten te kunnen maken is het belangrijk dat er een goede inschatting wordt gemaakt van de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen.

 • U vult in hoeveel stroom en gas u gemiddeld op jaarbasis verbruikt. Deze gegevens vindt u op uw laatste energierekening of op uw maandelijks verbruiksoverzicht indien u over een slimme meter beschikt. 

  Als u niet weet hoeveel energie u verbruikt, vul dan uw gezinssamenstelling in. Wij berekenen dan een gemiddeld verbruik op basis van het aantal personen. Om een nauwkeurige indicatie van de jaarkosten te kunnen maken, is het belangrijk dat er een goede inschatting wordt gemaakt van het te verwachten jaarverbruik.

  Vul 0 in bij gasverbruik als u alleen stroom wilt vergelijken, of 0 bij stroomverbruik als u alleen gas wilt vergelijken.
   

 • In uw meterkast zit een enkeltariefmeter of een dubbeltariefmeter om uw elektriciteitsverbruik te meten.

  Enkele meter

  Kies ‘enkele meter’  als u over een elektriciteitsmeter met één telwerk beschikt. 
  Bij een enkele meter betaalt u één tarief voor elektriciteit, ongeacht het tijdstip dat u elektriciteit gebruikt.

  Dubbele meter

  Kies ‘dubbele meter’ als u over een elektriciteitsmeter met twee telwerken beschikt. 
  Het ene telwerk meet de stroom die overdag wordt gebruikt, het andere telwerk meet de stroom die ’s nachts, in het weekend en op feestdagen wordt gebruikt. ’s Nachts, in het weekend en op feestdagen gelden lagere tarieven dan overdag.

  Dubbeltarief is alleen mogelijk als uw meter twee telwerken heeft. Enkeltarief is mogelijk bij een meter met zowel één telwerk als met twee telwerken.

  Voor gas bestaat er geen enkeltarief of dubbeltarief.

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.