De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiecontract verlengen of overstappen

door Jeanet Woldring 1 reactie

Onze klantenservice krijgt regelmatig de vraag wat nou de slimste keuze is: je energiecontract verlengen of overstappen. Momenteel levert overstappen vaak meer voordeel op dan verlengen. Toch lijkt het tij te keren. Eén energieleverancier beloont loyale klanten royaal met een verlengpremie van maar liefst 285 euro. Voorwaarde is dat de verlenging plaatsvindt via onze energievergelijker.

Worden bestaande klanten beloond?

Sommige klanten zitten al tientallen jaren bij dezelfde energieleverancier. Doorgaans worden zij niet beloond voor hun loyaliteit. Toch lijkt het tij te keren. Het is goed om te zien dat er steeds meer energieleveranciers zijn die loyaliteit juist wél belonen. En die heil zien in duurzame klantrelaties. Zij laten niet alleen nieuwe klanten profiteren van scherpe tarieven, maar bieden trouwe klanten op Gaslicht.com een mooi verlengingsaanbod.

Welkomstpremie of verlengpremie

Bij één energieleverancier is verlengen momenteel zo aantrekkelijk dat de welkomstpremie van 295 euro nagenoeg gelijk is aan de verlengpremie van 285 euro. En bij een andere energieleverancier is de verlengpremie zelfs hoger dan de welkomstpremie. Net als bij overstappen geldt dat u zo'n aantrekkelijk verlengingsaanbod alleen krijgt via onze vergelijkingssite.  

Meer overstappers dan ooit

De reden dat energieleveranciers  de bakens verzetten, ligt waarschijnlijk aan het feit dat het aantal overstappers gigantisch toeneemt.

Ruim 400 euro voordeel

Afgelopen jaar is 14,1 procent van alle huishoudens van energieleverancier overgestapt. De meeste mensen stappen over omdat een andere energieleverancier goedkoper is. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen zelfs meer dan 400 euro besparen door te switchen, zo maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onlangs bekend.

Lees de blog: Energiecontract verlengen of overstappen

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: S.Vos ()

Wat krijg ik als ik nu verleng bij energiedirekt aan bonus ?????

Opmerking van de redactie op 07-12-2015
Op dit moment is de verlengpremie van Energiedirect.nl € 265,-. Dit kan ieder moment door de leverancier worden aangepast.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie