Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiecontract verlengen of overstappen

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Onze klantenservice krijgt regelmatig de vraag wat nou de slimste keuze is: je energiecontract verlengen of overstappen. Momenteel levert overstappen vaak meer voordeel op dan verlengen. Toch lijkt het tij te keren. Eén energieleverancier beloont loyale klanten royaal met een verlengpremie van maar liefst 285 euro. Voorwaarde is dat de verlenging plaatsvindt via onze energievergelijker.

Worden bestaande klanten beloond?

Sommige klanten zitten al tientallen jaren bij dezelfde energieleverancier. Doorgaans worden zij niet beloond voor hun loyaliteit. Toch lijkt het tij te keren. Het is goed om te zien dat er steeds meer energieleveranciers zijn die loyaliteit juist wél belonen. En die heil zien in duurzame klantrelaties. Zij laten niet alleen nieuwe klanten profiteren van scherpe tarieven, maar bieden trouwe klanten op Gaslicht.com een mooi verlengingsaanbod.

Korting of verlengpremie

Bij één energieleverancier is verlengen momenteel zo aantrekkelijk dat de korting van 295 euro nagenoeg gelijk is aan de verlengpremie van 285 euro. En bij een andere energieleverancier is de verlengpremie zelfs hoger dan de korting. Net als bij overstappen geldt dat u zo'n aantrekkelijk verlengingsaanbod alleen krijgt via onze vergelijkingssite.  

Meer overstappers dan ooit

De reden dat energieleveranciers  de bakens verzetten, ligt waarschijnlijk aan het feit dat het aantal overstappers gigantisch toeneemt.

Ruim 400 euro voordeel

Afgelopen jaar is 14,1 procent van alle huishoudens van energieleverancier overgestapt. De meeste mensen stappen over omdat een andere energieleverancier goedkoper is. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen zelfs meer dan 400 euro besparen door te switchen, zo maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onlangs bekend.

Lees de blog: Energiecontract verlengen of overstappen

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: S.Vos ()

Wat krijg ik als ik nu verleng bij energiedirekt aan bonus ?????

Opmerking van de redactie op 07-12-2015
Op dit moment is de verlengpremie van Energiedirect.nl € 265,-. Dit kan ieder moment door de leverancier worden aangepast.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.