Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieflex biedt prepaid energie

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

We hebben er weer een nieuwe energieleverancier bij: EnergieFlex. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de energieleverancier uit Nieuwegein vergunningen gegeven voor het leveren van gas en stroom aan huishoudens en kleine bedrijven. EnergieFlex kiest voor een nieuwe aanpak door prepaid energie aan te bieden.

Verschillende betaalmethoden

EnergieFlex onderscheidt zich van andere energieleveranciers door klanten drie verschillende betaalmethoden aan te bieden. Een van die betaalvormen is prepaid energie. U betaalt dan geen voorschot, maar rekent direct af op basis van uw werkelijke verbruik. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heeft u wel een slimme meter nodig, die desgewenst door het energiebedrijf geleverd kan worden voor 72,60 euro.

Slimme meter

De energieleverancier kan de slimme meter op afstand uitlezen en beschikt dus direct over de werkelijke verbruiksgegevens. Daardoor wordt het innen van voorschotbedragen via automatische incasso overbodig.

Prepaid

'Het principe van prepaidenergie is simpel', aldus de nieuwkomer. 'Bij prepaid koop je iedere maand voor een zelf bepaald bedrag aan energie. Wanneer dat tegoed bijna op is, ontvang je van ons ruim op tijd een e-mail en sms om je tegoed op te waarderen door middel van een nieuwe betaling. Zodra de betaling is verricht, wordt nog diezelfde dag het tegoed opgewaardeerd. Je energie wordt nooit plotseling afgesloten en je hebt 30 dagen om het tegoed op te waarderen.'

Werkelijk verbruik

Daarnaast kan gekozen worden voor maandafrekening op basis van werkelijk verbruik. Dan kiest u voor energie voor een prijs die bepaald wordt door het daadwerkelijke verbruik. Via deze methode heeft u dus geen voorschotten en eindafrekeningen meer. Ook in dit geval is een slimme meter nodig.

Voorschot

Verder biedt Energieflex ook nog de 'ouderwetse methode' waarbij u iedere maand een voorschotbedrag betaalt en aan het einde van het jaar een jaarafrekening ontvangt. Het voorschot is een inschatting van uw (gemiddelde) maandelijkse energieverbruik. De kosten voor het daadwerkelijke verbruik worden aan het einde van het jaar verrekend met het bedrag dat u al aan voorschot heeft betaald. Bij deze betaalmethode is geen slimme meter nodig.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 juni 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.