De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energielabel moet verbeterd worden

door Sanne de Jong - Bins

energielabel-kan-beter-2019.PNGHet verplichte energielabel voor woningen kan beter. Verantwoordelijk minister Ollongren ziet mogelijkheden voor aanpassingen. Ze wil ook bekijken of er andere methodes denkbaar zijn, zoals een inspectie ter plekke voor de afgifte van het label.

Kritiek

De minister reageert op kritiek uit de Tweede Kamer op de huidige wijze. Daarbij geeft een deskundige op afstand een label af. Hij of zij gaat daarbij af op bewijsstukken van de eigenaar, zoals facturen of foto's.

Verkeerd energielabel

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer en GroenLinks-collega Paul Smeulders dringen aan op grotere betrouwbaarheid naar aanleiding van de uitzending van Radar over woningen met een verkeerd energielabel. Bij een verbouwing bijvoorbeeld wordt ontdekt dat de isolatie helemaal niet zo goed is, waardoor dure aanpassingen nodig zijn. Voor de kopers is het moeilijk of onmogelijk verhaal te halen.

Wat is een energielabel?

Het energielabel voor woningen (zie voorbeeld) geeft aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met ander huizen van hetzelfde type. Er zijn verschillende klassen: energielabel A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het energielabel kan milieuvoordeel opleveren door huiseigenaren te stimuleren om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt voor minder CO2-uitstoot en spaart het milieu.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Business Unit Manager
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren

Navigatie