Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energielabel moet verbeterd worden

Leestijd: 2 minuten

energielabel-kan-beter-2019.PNGHet verplichte energielabel voor woningen kan beter. Verantwoordelijk minister Ollongren ziet mogelijkheden voor aanpassingen. Ze wil ook bekijken of er andere methodes denkbaar zijn, zoals een inspectie ter plekke voor de afgifte van het label.

Kritiek

De minister reageert op kritiek uit de Tweede Kamer op de huidige wijze. Daarbij geeft een deskundige op afstand een label af. Hij of zij gaat daarbij af op bewijsstukken van de eigenaar, zoals facturen of foto's.

Verkeerd energielabel

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer en GroenLinks-collega Paul Smeulders dringen aan op grotere betrouwbaarheid naar aanleiding van de uitzending van Radar over woningen met een verkeerd energielabel. Bij een verbouwing bijvoorbeeld wordt ontdekt dat de isolatie helemaal niet zo goed is, waardoor dure aanpassingen nodig zijn. Voor de kopers is het moeilijk of onmogelijk verhaal te halen.

Wat is een energielabel?

Het energielabel voor woningen (zie voorbeeld) geeft aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met ander huizen van hetzelfde type. Er zijn verschillende klassen: energielabel A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het energielabel kan milieuvoordeel opleveren door huiseigenaren te stimuleren om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt voor minder CO2-uitstoot en spaart het milieu.

Bron: ANP

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.