Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieweerbericht gaat helpen met besparen

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Vanaf 31 oktober wordt wekelijks een nieuw energieweerbericht online gezet. Hiermee krijgen kijkers informatie en tips om hun energieverbruik te verlagen. De energieweerberichten zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Gasunie en TenneT. 

energieweerbericht.PNG

Weerbericht voor besparen van energie

“De gordijnen open doen om zonnewarmte binnen te laten en de wasmachine aanzetten als het buiten flink waait: dit soort tips helpen om te besparen op verwarming en om de duurzame energie van zon en wind volop te benutten,” zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE. “Door groene stroom te gebruiken op momenten dat die er volop is, hoeven de gascentrales minder vaak aan. Dat is winst voor het klimaat en zo zijn we minder afhankelijkheid van het buitenland.”

“Als wij in ons elektriciteitsverbruik kunnen meebewegen met de pieken en dalen in duurzaam opgewekte elektriciteit dan hebben wij ook minder elektriciteitsinfrastructuur nodig. Dit energieweerbericht gaat ons helpen om de elektriciteitsnetten efficiënter te gebruiken, zegt Manon van Beek, CEO van TenneT.

Gasunie werkt mee aan de energieweerberichten "omdat deze vooruitzichten het duurzaam en flexibel inzetten van energie kunnen bevorderen," aldus Han Fennema, CEO van Gasunie. 

Wekelijkse aflevering

Het energieweerbericht wordt gepresenteerd door weervrouw Helga van Leur en duurt iedere week zo'n anderhalve minuut. Ze geeft ook algemene tips voor energiebesparing, zoals 'doe je verwarming uit een uur voordat je gaat slapen' en 'doe alleen het licht aan in kamers die je gebruikt'. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. De energieweerberichten worden verspreid via www.energieweerbericht.nu.

Kijk hier het eerste energieweerbericht 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 2 november 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: maan ()

Momenteel betrek ik zowel gas als stroom bij dezelde leverancier; indien ik het gas elders wil betrekken, mag mijn huidige stroomleverancier mijn stroomprijs, in mijn nadeel, gaan wijzigen, omdat ik voor het gasdeel vertrek?

Opmerking van de redactie op 07-11-2022
Beste heer, mevrouw,

Dat ligt aan uw contractvoorwaarden of uw leverancier de stroomprijs mag wijzigen.

Met vriendelijke groet,
Rita
Geplaatst door: Havelaar ()

Wat een betutteling weer... En daarnaast, als je mensen gaat aansporen om allemaal op hetzelfde moment de wasmachine aan te zetten omdat de zon schijnt of er een stevige wind waait, krijg je toch enorme piekbelasting op het stroomnet? Laat ze eens investeren in (betere) opslagvoorziening voor de veel te dure en niet rendabele 'duurzame' energie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.