De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent koopt Vandebron

door Maartje Sebek

windmolen-vandebron.PNGEnergieleverancier Essent heeft Vandebron overgenomen. De duurzame leverancier is al een tijd lang op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. Gesprekken voor overname waren in een vergevorderd stadium schreef het Financieel Dagblad in augustus. Nu is het definitief, melden beide partijen. De transactie is alleen nog afhankelijk van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wie is Vandebron?

Vandebron werd opgericht in 2014 en probeert zich te onderscheiden door afnemers van energie direct te koppelen aan lokale producenten van duurzame energie. Het bedrijf fungeert zo als energiemarktplaats. Door de moordende concurrentie in de energiemarkt leed Vandebron in de afgelopen jaren verlies. Naar eigen zeggen staat het bedrijf op het punt winstgevend te worden.

Transitie naar 100% duurzame energie

Na een uitvoerige zoektocht heeft Vandebron gekozen voor Essent. "We hebben ons gerealiseerd dat de transitie naar 100% duurzame energie alleen in een stroomversnelling raakt als we de grote energiereuzen meekrijgen. Om dat voor elkaar te krijgen is het nodig dat we onze missie van binnenuit gaan aanjagen. Wij zien Essent daarvoor als meest geschikte partij. Al sinds 2016 is Essent direct en indirect geen eigenaar meer van kolen- en gascentrales. Sinds september dit jaar (2019) is Essent bovendien onderdeel geworden van de grootste duurzame energieleverancier van Europa (E.On). Zij voelen - net als wij - de noodzaak om in te zetten op duurzame energie." zegt Matthijs Guichelaar, CEO en oprichter Vandebron.

Essent werkt aan doelstellingen uit het klimaatakkoord

Essent deelt de achterliggende gedachte van de overname. De energieleverancier is met haar merken verschillende groepen klanten zo goed mogelijk van dienst.  “Met Vandebron wint Essent een vertrouwd duurzaam energiebedrijf in haar netwerk,” legt Patrick Lammers, CEO van Essent, uit. “Dat is belangrijk omdat wij een sleutelrol spelen bij het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord. Vandebron past als groen voorbeeld en expert naadloos bij onze verdere verduurzamingsstrategie.

Wat verandert er voor klanten van Vandebron?

Helemaal niets. Dit laten zowel Essent als Vandebron weten. Vandebron blijft opereren als zelfstandig bedrijf. Het bedrijf blijft dezelfde dienstverlening onder dezelfde condities leveren. Vandebron blijft Vandebron. Ook blijft het zich inzetten voor een duurzamere, transparantere en eerlijke energiemarkt. Klanten merken dus niets van deze overname. 

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie