Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Essent pleit voor Bel-niet-aan register

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Essent heeft er genoeg van dat energiebedrijven contracten verkopen via huis-aan-huis-verkopers en pleit daarom voor een bel-niet-aan-register. Topman Erwin van Laethem stelt dat consumenten gedupeerd worden door de verkopers aan huis.

Bel-niet-aan register
Met de komst van een bel-niet-aan register zouden mensen zich kunnen inschrijven, waardoor verkopers een soortgelijk ‘verbod’ krijgen als bij het Bel-Me-Niet Register. In dit geval mogen dealers niet meer aanbellen. 

Essent is zelf in 2010 gestopt met het verkopen van abonnementen aan de deur, naar eigen zeggen vanwege veel mensen die zich ergerden aan de colporteurs.

De energieleverancier stelt nu onderstaande deurstickers beschikbaar voor bestaande klanten. Wie zich aanmeldt als nieuwe klant, krijgt gratis een deursticker bij het informatiepakket  meegestuurd.

Petitie Consumentenbond
Twee jaar geleden pleitte de Consumentenbond ook al voor een bel-niet-aan register. De bond ontving veel klachten van mensen die door verkopers onder druk waren gezet. De toenmalige minister van der Hoeven voelde echter niets voor het idee. Er zou niet na te gaan zijn of bedrijven stiekem bij een adres uit het register aanbellen.

Nu probeert de Consumentenbond het opnieuw. Om het pleidooi voor een Bel-niet-aan register te ondersteunen, heeft de bond een petitie gelanceerd. Als alle consumenten die zich ergeren aan deur-tot-deur verkoop onze petitie ondertekenen, dwingen we er met z'n allen af dat het Bel-niet-aan register er komt, stelt de consumentenorganisatie.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie