De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gaslicht.com doet niet aan telefonische verkoop, wel aan goede service

door Arnoud Timmerman 1 reactie

Overstappen van energieleverancier is super eenvoudig. In vijf minuten en een paar kliks kunt u al snel honderden euro’s besparen. Helaas verschijnen er de laatste weken steeds meer berichten in de media over consumenten en zzp’ers die zeer regelmatig gebeld worden door bedrijven die zogenaamd een aantrekkelijk aanbod hebben. Opdringerige verkoop van dure energiecontracten ligt op de loer en vele gedupeerden kunnen daar helaas over meepraten. Gaslicht.com doet absoluut niet aan telefonische verkoop of verkoop aan de deur, we bieden uitsluitend onafhankelijke vergelijkingen aan via onze eigen website en app. En we zijn zeven dagen per week bereikbaar als u ons nodig heeft. 

gaslicht-klantenservice.jpg

Vergelijken wanneer het u uitkomt

Telefonische verkopers en deurverkopers dienen zich vaak aan op de meest ongunstige momenten. U bent onderweg, op uw werk, aan het genieten van uw avondeten of uw favoriete serie. Op zulke momenten bestaat de kans dat u zich laat overrompelen door getrainde verkopers met gladde praatjes. Niet wenselijk toch? Gaslicht.com belt u nooit ongevraagd op en wij verschijnen ook niet bij u aan de deur. U kiest zelf wanneer u bezig wilt zijn met energie vergelijken op onze website. Net een bakje koffie gezet? Een mooi moment om eens op de bank te ploffen en naar Gaslicht.com te gaan. Neem de tijd, bel of app ons als u vragen hebt. Dat is onze werkwijze.

Volledig overzicht

Op Gaslicht.com kunt u op uw gemak alles bekijken en daarop uw keuze baseren. Wij tonen een volledig overzicht van energieleveranciers. Op basis van uw postcode en (gemiddelde) verbruik ziet u in één oogopslag welke energieleverancier het voordeligste of meest duurzaam voor u is. Geen addertjes, maar transparant en onafhankelijk. 

De kleine lettertjes

Hoewel overstappen van energieleverancier een fluitje van een cent is, bestaat er nogal eens onduidelijkheid over de opbouw van een energiecontract en de energierekening. Een volledig beeld schetsen aan de telefoon is haast onmogelijk. Vlugge verkopers praten gemakkelijk over de ‘kleine lettertjes’ heen. Op Gaslicht.com tonen wij uitgebreide pakketdetails waarin u ziet hoe een specifiek energiecontract is opgebouwd. Daarbij tonen wij altijd de volledige (all-in) jaarkosten, waarin alle kosten zijn meegenomen om verrassingen achteraf te voorkomen.

Team van eigen energiespecialisten

Wij zijn trots op ons team van bevlogen en deskundige energiespecialisten. Zij helpen u graag door middel van telefoon, e-mail en WhatsApp. Zeven dagen per week. Zonder gedram en niet onder druk van onmogelijke targets. Gewoon goede service verlenen zoals het bedoeld is, zodat u objectief kunt vergelijken en zorgeloos kunt overstappen.

Stop telefonische verkoop

Heeft u last (gehad) van opdringerige telefonische verkopers? Ga naar ons meldpunt, meld uw klacht en zorg er zo samen voor dat het stopt. Helaas horen wij de laatste tijd ook steeds vaker dat bedrijven bellen uit onze naam. Daarmee duperen ze consumenten en zzp’ers die denken te maken te hebben met de onafhankelijke experts van Gaslicht.com. Wij bellen echter nooit uit onszelf en doen ook niet aan deurverkoop! 

Bent u door iemand benaderd die zich voordoet als iemand van Gaslicht, neem dan gelijk contact met ons op en geef alstublieft zo veel mogelijk details aan ons door.

Deurverkoop

Nooit meer last van opdringerige energieverkopers aan de deur? Bestel onze gratis deursticker!

Deel dit artikel op:

Arnoud Timmerman

Marketing Manager
Arnoud Timmerman
Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (1)

Geplaatst door: Cor Dekker ()

Al jarenlang sluit ik jaarlijks over via Gaslicht.com, u kunt dat vast wel checken. Toch zit mij iets dwars. Ik kies namelijk altijd voor een 1-jarig contract, ook dat zult u kunnen zien. Maar nu, de laatste keer zit ik bij Engie vast aan een drie-jarig contract, ook dat kunt u zien.
Natuurlijk zult u zeggen dat e.e.a. van de aanvraag mij ter bevestiging is voorgelegd, ook dat zal kloppen, ik heb u nog nooit op onzorgvuldigheid kunnen betrappen.
Waarom reageer ik dan (en ook nog zo laat)?
Simpelweg omdat ik strijd tegen mijn eigen gevoel en overtuiging. Ik kies altijd voor een eenjarig contract zoals ik ook al 47 jaar altijd bij dezelfde vrouw thuis kom. Zo onlogisch om dan plotseling bij de buurvrouw te staan.
Kunt u mijn gedane aanvraag nog eens nalopen? Ik weet het neemt tijd maar wat dan nog?
Kant het niet zijn dat bij de overname van mijn gegevens een vinkje verkeerd is overgenomen? Niet dat ik het als halsmisdrijf zal opvatten maar nu zit ik drie jaar met iets wat ik, naar mijn mening, niet heb gekozen. Kunt u dit nazien???
Met vriendelijke groet,
Cor Dekker. Wierbalg 1217, 1788TE Julianadorp

Opmerking van de redactie op 19-03-2019
Wat jammer dat u er niet bewust van was dat er een 3 jarig pakket is aangemeld. Wij hebben het even nagekeken en er is inderdaad aangemeld voor een 3 jarig pakket bij Engie. Helaas kunnen wij niet inzien op welke wijze de vergelijker toen is ingevuld of welke filters en toen aanstond.

Helaas zijn de 14 dagen bedenktijd over waardoor er niet meer kosteloos geannuleerd kan worden. Als u nu zou overstappen krijgt u een boete, dit zal geen voordeel opleveren.

Reageren

Navigatie