De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Google test software om slimme meters uit te lezen

door Jeanet Woldring

Google test een programma waardoor je bijna direct op je computer kunt zien hoe groot je energiegebruik op dat moment is.

De PowerMeter is nog niet voor het grote publiek beschikbaar. Google zegt nu te werken aan samenwerkingsverbanden met energiebedrijven en fabrikanten van energiemeters om de software te verspreiden via proefprojecten.

Energiebedrijven zijn al bezig met het plaatsen van zogenoemde slimme energiemeters, waarmee zij op afstand bijna voortdurend het energieverbruik van hun klanten kunnen aflezen. Daarmee zouden zij klanten tips kunnen geven voor energiebesparing.

Diverse instanties hebben bezwaren tegen deze meters, omdat die de privacy van mensen zouden schenden zolang niet duidelijk is wie er beschikking krijgt over welke verbruiksgegevens. Criminelen zouden aan de hand van de gegevens bijvoorbeeld kunnen achterhalen wie op vakantie is. Beveiliging is ook belangrijk als consumenten via een internetpagina hun actuele verbruik kunnen volgen.

Volgens Google, die geregeld met privacywaakhonden in de clinch ligt over de gegevens die het opslaat van het zoekgedrag van zijn gebruikers, hoort de informatie bij de klant thuis. Slimme energiemeters zijn daarom niet voldoende, zo stelt het bedrijf.

Volgens Google zijn er wereldwijd ongeveer veertig miljoen slimme meters geïnstalleerd. De komende jaren zouden daar nog eens honderd miljoen bijkomen.

Bron: Nu.nl

Zie ook: Iedereen een slimme meter (video Ministerie van EZ)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie