De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Hoe betrouwbaar zijn reviews op Gaslicht.com?

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Wie een energieleverancier zoekt, kijkt vaak online wie de beste beoordelingen heeft. Maar in hoeverre kloppen die recensies? De Autoriteit Consument & Markt deed onderzoek en stelde richtlijnen op. Ook Kassa besteedde 9 september aandacht aan de betrouwbaarheid van reviews. Hoe zit het met de geverifieerde reviews op Gaslicht.com?

beoordeling-review-energieleverancier-groot.jpg
Reviews op Gaslicht.com: zo komen ze tot stand (blog)

Reviews steeds belangrijker

De Autoriteit Consument & Markt heeft onlangs de wereld van online reviews onderzocht. Omdat reviews een steeds grotere rol spelen in het keuzeproces is het belangrijk dat ze betrouwbaar zijn. Voor bedrijven zijn reviews een steeds belangrijker marketinginstrument, waarmee ze bijvoorbeeld hoger komen in de zoekresultaten op internet. En met de extra informatie in de reviews kunnen zij meer klanten trekken.

Richtlijnen voor reviews

ACM-richtlijnen-reviews.jpgIn haar verkenning heeft de ACM geen aanwijzingen gevonden dat er op dit moment zaken structureel mis gaan. Wel pleit de toezichthouder voor meer transparantie bij alle partijen die betrokken zijn bij het verzamelen, publiceren en beheren van online reviews.

Om te zorgen dat reviews voldoende betrouwbaar zijn én blijven, heeft de ACM een richtlijn gemaakt. Daarin staat hoe bedrijven reviews horen te verzamelen en publiceren. Daarbij gaat het er bijvoorbeeld om dat je als consument moet kunnen inschatten of een review gebaseerd is op een echte klantervaring, of een vorm van reclame is.

Reviews op Gaslicht.com

Ook op onze vergelijkingssites als Gaslicht.com en Energiewereld.nl kunt u reviews achterlaten en uw ervaringen met specifieke energieleveranciers delen. Hiermee helpt u andere consumenten een weloverwogen keuze te maken. 

Wij doen er alles aan om de kwaliteit van de reviews te waarborgen. Iedereen kan op onze website een review achterlaten over een bepaalde leverancier, maar van reviews waarbij staat 'geverifieerd' weet u ook zeker dat deze mensen via onze website zijn overgestapt en dus spreken uit eigen ervaring. Alleen deze reviews tellen mee voor de leveranciersbeoordeling, de zogeheten Prijskwaliteitscore. De score is opgebouwd uit geverifieerde reviews van overstappers, door Gaslicht.com of Energiewereld.nl vastgestelde criteria, klanttevredenheidsonderzoek en duurzaamheid. De totaalbeoordeling is het gemiddelde rapportcijfer (van 1 tot 10) van deze vier onderdelen, die alle even zwaar wegen.

Door een review achter te laten zorgt u ervoor dat mogelijke problemen eerder opgelost worden. Geen enkele leverancier wil graag een slechte review ontvangen, dus ze doen er dan ook alles aan om problemen zo snel mogelijk op te lossen om in de toekomst goede/betere reviews te ontvangen. In de blog van Marlies leest u hoe reviews op Gaslicht.com tot stand komen!

Lees meer tips over reviews op Consuwijzer

Consuwijzer-hoe-review-jij-reviews.jpg

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 25 september 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Arno Reimert ()

Ik ben via gaslicht.com overgestapt.
Op de website zag ik dat je niet te vroeg overstapt.
Voor de zekerheid nog maar even gebeld of dit wel goed zou gaan.
Men verzekerde mij aan de telefoon dat dit goed in de gaten gehouden zou worden, geen zorgen.
Na de overstap zie ik op mijn eindafrekening dat er 100 euro overstapvergoeding staat.
Bij navraag zegt Gaslicht.com dat zij niet verantwoordelijk zijn en niets kunnen doen.
Dus wel de vergoeding opstrijken en geen verantwoortdelijkheid.
Ik vind dit een zeer slechte gang van zaken.

Opmerking van de redactie op 13-04-2018
Wij vinden het erg vervelend dat u te vroeg bent overgenomen. Er is inmiddels ook contact met u geweest. In dit gesprek is er uitgelegd dat wij geen inzicht hebben in de einddatums van contracten. Op basis van de informatie die wij doorkrijgen in een gesprek, kunnen wij u advies geven. Als bijvoorbeeld de einddatum onjuist aan ons wordt gecommuniceerd, dan kan het zijn dat ons advies hier onvoldoende op aansluit. Ook vermelden wij op verschillende plekken op onze website en ook nog op het aanmeldformulier waar u op moet letten bij een overstap. Ook hebben wij een overzicht op de site waarin u per leverancier kunt zien of u al kunt overstappen: https://www.gaslicht.com/overstappen/het-juiste-overstapmoment
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie