Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Uitleg Prijskwaliteitscore

 • De leveranciersscore betreft de beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score komt voor een derde tot stand door overstappers via Gaslicht.com. Daarnaast wordt een derde van het cijfer bepaald op basis van door ons vastgestelde leverancierscriteria en een derde van het cijfer is op basis van het pakketaanbod aan de hand van pakketcriteria.  

  Overstappers worden na het wisselen van energiecontract of leverancier tweemaal gevraagd naar hun mening over prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. De combinatie van beide onderzoeken resulteert in de klantwaardering. 

  De leverancierswaardering komt tot stand door Gaslicht.com vastgestelde criteria waarbij onder andere naar de klantenservice, online dienstverlening en het stroometiket gekeken wordt.  Voor het cijfer van de duurzaamheid van de energieleverancier wordt gekeken naar de duurzaamheid van de leverancier op bedrijfsniveau. Zo wordt er gekeken naar het stroometiket, en naar de mate waarin de leverancier een actieve en significante bijdrage levert aan de verduurzaming van Nederland.   

  De pakketwaardering komt tot stand door Gaslicht.com vastgestelde criteria waarbij onder andere gekeken wordt naar de beschikbaarheid voor alle overstappers, type contract en de duurzaamheid van het pakket.  

  De totaalbeoordeling is het gemiddelde rapportcijfer van de klantwaardering, de leverancierswaardering en de pakketwaardering.  

 • Mits men zich aan onze richtlijnen houdt, mag iedereen een review plaatsen. Uiteraard worden negatieve en positieve reviews gelijk behandeld. Maar alleen échte overstappers via onze vergelijkingssites tellen mee voor de leveranciersbeoordeling. Daarmee willen we voorkomen dat 'nepreviews' ook meetellen. Soms plaatsen consumenten een negatieve review, omdat ze bijvoorbeeld boos zijn op een bepaalde leverancier terwijl ze helemaal niet overgestapt zijn. Ook kan het voorkomen dat een concurrent van de leverancier een negatieve beoordeling plaatst. 

 • Wij onderzoeken de reviews op echtheid. Zo verifiëren we de betrouwbaarheid van de review door o.a. het (mail)adres van de persoon te controleren. Op deze manier kunnen we bewijzen dat de persoon ook echt via onze vergelijker is overgestapt, waardoor de review meetelt voor de totale leveranciersscore of de totale pakketscore. Het maakt daarbij niet uit of het een negatieve of positieve review is. 

 • De leveranciersscore betreft de beoordeling van energieleveranciers, resulterend in een rapportcijfer van 1 tot 10. De score is opgebouwd uit de klantwaardering, de leverancierswaardering en de pakketwaardering. De totaalscore is het gemiddelde rapportcijfer van deze 3 onderdelen, die alle even zwaar wegen. De klantwaardering bestaat uit geverifieerde reviews van overstappers en het klanttevredenheidsonderzoek. De leverancierswaardering en de pakketwaardering worden berekend op basis van door Gaslicht.com of Energiewereld.nl vastgestelde criteria.  

 • Overstappers van energie kunnen hun ervaringen met energieleveranciers plaatsen op onze vergelijkingssite. Zodoende kunnen zij andere bezoekers helpen met het maken van hun keuze. Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers verifiëren (controleren) we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Deze worden vermeld onder 'geverifieerde reviews' en tellen mee voor de leveranciersscore. Uiteraard worden negatieve en positieve reviews gelijk behandeld. 

  Niet-geverifieerde reviews zijn niet gecontroleerd en kunnen dus ook van mensen zijn die niet via onze vergelijkingssite zijn overgestapt. Of van mensen die bepaalde belangen hebben om een leverancier in een goed of kwaad daglicht te zetten. Wij kunnen derhalve niet instaan voor de betrouwbaarheid van deze mogelijke neprecensies en daarom tellen deze beoordelingen niet mee voor de leverancierswaardering. 

  Op deze manier houden wij ons aan de richtlijnen van de Autoriteit Consument & Markt en treffen voldoende maatregelen om misleiding van recensies op ons platform te voorkomen. 

 • Overstappers van energie kunnen hun ervaringen met energieleveranciers plaatsen op onze vergelijkingssite. Zodoende kunnen zij andere bezoekers helpen met het maken van hun keuze. Mensen kunnen een beoordeling geven in de vorm van sterren ( 5 ***** = rapportcijfer 10) op:   

  • Prijsstelling  
  • Facturering 
  • Overstapproces  
  • Online dienstverlening  
  • Klantenservice  
  • Klachtenafhandeling  
  • Duurzaamheid  

  Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Deze worden vermeld onder 'geverifieerde reviews' en tellen mee voor de leveranciersscore. 

Ontdek of u kunt besparen op uw energierekening

Energie vergelijken is simpel en binnen 3 stappen te regelen
Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.