De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers begin 2015

door Jeanet Woldring

Overstappers zijn bijzonder tevreden over hun energieleverancier naar wie zij acht maanden geleden zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Dat blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek over het afgelopen kwartaal onder ruim 1600 recente overstappers. Gemiddeld geven de ondervraagden energieleveranciers een 7,6. Het meest tevreden zijn ze over het overstapproces met een 9,3 als rapportcijfer! Naar hun mening kan het afhandelen van klachten wel wat beter. Van de negen energieleveranciers krijgt Greenchoice opnieuw de hoogste waardering. Qua duurzaamheid op de hielen gezeten door Qurrent.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht maanden na hun overstap vragen wij hoe tevreden consumenten zijn over hun nieuwe energieleverancier. De vragen hebben betrekking op: prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid.

Een 9,3 voor het overstapproces

Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,6 waarderen. In maart zelfs met een 7,7. Dat is alweer hoger dan het vorige klanttevredenheidsonderzoek. Het betreft consumenten die overgestapt zijn naar BudgetEnergie, Delta, E.ON, Energiedirect.nl, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Nuon en Qurrent.

Energieleverancier Rapportcijfer januari Rapportcijfer
februari
Rapportcijfer
maart
 7,5  7,1  7,4
 7,2  8,1  -
 7,6  7,5  7,6
 7,7  7,6  7,8
 7,7  7,5  7,7
 8,1  7,9  8,3
 -  7,7  7,5
 7,5  7,6  7,4
 7,2  7,7  8
Gemiddelde  7,6  7,6  7,7

Algemene tevredenheid

Net als bij de meest recente Prijskwaliteitscore krijgt Greenchoice opnieuw het hoogste rapportcijfer. In januari geven 40 respondenten gemiddeld een 8,1 en in maart krijgt Greenchoice zelfs een 8,3, wel van iets minder beoordeelaars (14). In februari scoort Delta het hoogst met een 8,1. Electrabel is deze keer buiten beschouwing gelaten in verband met te weinig response.

Hoe scoren energieleveranciers per onderdeel?

Het overstapproces steekt er met kop en schouders bovenuit qua waardering. Dat betekent dat ruim 1600 mensen, die een nieuwe energieleverancier kozen, uiterst tevreden zijn over het overstapproces. Zij gaven gemiddeld een 9,3 als rapportcijfer. Ook de online dienstverlening en de klantenservice wordt met een 7,4 goed gewaardeerd. Voor facturering wordt een 7,3 gegeven. Duurzaamheid wordt in het algemeen iets minder goed beoordeeld met een 7,1. Over de afhandeling van klachten zijn de mensen het minst te spreken. Daar moeten de leveranciers wat meer energie in steken dus.

Prijskwaliteitscore

Het klanttevredenheidsonderzoek is een vervolg op de reviewmailing die wij na vier maanden sturen naar overstappers via Gaslicht.com. Ook hier zijn we benieuwd hoe tevreden zij zijn over hun  nieuwe energieleverancier voor wat betreft prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze rapportcijfers zijn terug te vinden bij de leverancierswaardering in onze Energievergelijker onder 'geverifieerde beoordelingen door overstappers'.

Samen met onze eigen criteria vormen zij de totaalbeoordeling van de maandelijkse Prijs/kwaliteitscore. Op deze manier krijgen potentiële overstappers een betrouwbaar beeld en kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste en beste energieleverancier is. In maart werd Greenchoice als beste beoordeeld met een 8,4. 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 14 april 2015
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie