Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Lagere energierekening door zachte winter

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Huishoudens zijn deze winter waarschijnlijk zo'n 65 euro minder kwijt aan het warm houden van het huis dan normaal. Dat blijkt uit schattingen van Milieu Centraal. De lagere energierekening is te danken aan de tot nu toe uitzonderlijk warme winter, waardoor we minder gas verbruiken.

Warmste decembermaand ooit

De gemiddelde temperatuur deze maand ligt rond de 8,6 graden. Dat is 1,3 graden hoger dan de gemiddelde temperatuur van de warmste decembermaand ooit gemeten.Dat betekent dat we minder energie nodig hebben om het huis warm te stoken.

Kamertemperatuur 18 graden

Milieu Centraal baseert de berekening op de aanname dat iedereen de temperatuur in zijn huis gemiddeld op 18 graden houdt. Als het buiten warmer is, hoeft de verwarming niet aan. Is het kouder, dan gaan we stoken.

Gasrekening 20 procent lager

Uitgaande van een gasverbruik van 1800 kuub per jaar, zijn we gemiddeld zo'n 1100 euro per jaar kwijt aan gaskosten. De voorspelling is dat de energierekening van afgelopen oktober tot en met het einde van dit jaar 20 procent lager uitvalt dan de afgelopen jaren. Mocht het warme weer aanhouden, dan levert dat tot en met het einde van de winter in april bij elkaar zelfs een besparing van 150 euro op.

De energierekening nog meer verlagen? Vergelijk de energieprijzen

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 18 december 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.