De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lagere energierekening door zachte winter

door Jeanet Woldring

Huishoudens zijn deze winter waarschijnlijk zo'n 65 euro minder kwijt aan het warm houden van het huis dan normaal. Dat blijkt uit schattingen van Milieu Centraal. De lagere energierekening is te danken aan de tot nu toe uitzonderlijk warme winter, waardoor we minder gas verbruiken.

Warmste decembermaand ooit

De gemiddelde temperatuur deze maand ligt rond de 8,6 graden. Dat is 1,3 graden hoger dan de gemiddelde temperatuur van de warmste decembermaand ooit gemeten.Dat betekent dat we minder energie nodig hebben om het huis warm te stoken.

Kamertemperatuur 18 graden

Milieu Centraal baseert de berekening op de aanname dat iedereen de temperatuur in zijn huis gemiddeld op 18 graden houdt. Als het buiten warmer is, hoeft de verwarming niet aan. Is het kouder, dan gaan we stoken.

Gasrekening 20 procent lager

Uitgaande van een gasverbruik van 1800 kuub per jaar, zijn we gemiddeld zo'n 1100 euro per jaar kwijt aan gaskosten. De voorspelling is dat de energierekening van afgelopen oktober tot en met het einde van dit jaar 20 procent lager uitvalt dan de afgelopen jaren. Mocht het warme weer aanhouden, dan levert dat tot en met het einde van de winter in april bij elkaar zelfs een besparing van 150 euro op.

De energierekening nog meer verlagen? Vergelijk de energieprijzen

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie