De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Meld agressieve of misleidende verkoop

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Heeft u te maken gehad met een agressieve verkoper van energie? Bijvoorbeeld iemand die u onder druk zette om een nieuw energiecontract te tekenen? Of een verkoper die u misleidende informatie gaf tijdens het verkoopgesprek? Meld het dan bij ConsuWijzer of ga naar ons meldpunt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt deze agressieve en misleidende werving bij de verkoop van energiecontracten.

zzp-voordelig-energiecontract.png

Meld uw ervaring met verkooppraatjes

Bent u consument of zzp’er en gebruikt u de energie vooral privé, bijvoorbeeld voor uw  woonhuis? En had u te maken met agressieve werving of misleiding bij de verkoop van een energiecontract? Dan kunt u dit melden bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM. 

Voorbeelden van misleiding of agressieve werving

ConsuWijzer geeft legio voorbeelden van misleiding of agressieve werving bij de verkoop van energiecontracten:

  • De verkoper zegt: “U zit helemaal nergens aan vast en kan er altijd vanaf”, terwijl er na het ondertekenen van een contract allerlei voorwaarden blijken te zijn.
  • De verkoper zegt: “U gaat de komende jaren veel meer betalen, tenzij u een nieuw contract afsluit.”
    Dit kan een onjuiste en misleidende mededeling zijn, zeker als de verkoper niet (genoeg) uitlegt waardoor uw kosten omhoog zouden kunnen gaan.
  • De verkoper zegt niet dat u een opzegvergoeding moet betalen voor het contract dat u nog bij uw huidige energieleverancier heeft.
  • De verkoper stuurt een overeenkomst (contract) terwijl u alleen om informatie heeft gevraagd.
  • De verkoper zegt niet dat u 14 dagen bedenktijd hebt.
  • De verkoper doet geen 'aanbod op maat' (de verkoper maakt geen gebruik van informatie over de persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld uw huidige energieverbruik).
  • De verkoper vraagt niet om toestemming voor het inzien van het register met gegevens over uw huidige contract.

Uw meldingen zijn belangrijk voor het toezicht op de energiemarkt.

Gaslicht.com doet niet aan telefonische verkoop

Gaslicht.com doet absoluut niet aan telefonische verkoop of verkoop aan de deur. We bieden uitsluitend onafhankelijke vergelijkingen aan via onze eigen website en Bencompare app. En we zijn zes dagen per week bereikbaar als u ons nodig heeft. Toch schijnen er verkopers te bellen uit onze naam. Daarmee duperen ze consumenten en zzp’ers die denken te maken te hebben met de onafhankelijke experts van Gaslicht.com. Wij bellen echter nooit uit onszelf en doen ook niet aan deurverkoop.

Meldpunt Gaslicht.com

Bent u door iemand benaderd die zich voordoet als iemand van 'Gaslicht', neem dan alstublieft contact met ons op en geef zo veel mogelijk details aan ons door. Ga daarvoor naar ons meldpunt, meld uw klacht en zorg er zo samen voor dat het stopt. 

Geen deurverkoop

Nooit meer last van opdringerige energieverkopers aan de deur? Bestel onze gratis deursticker!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 1 november 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie