De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Robin Energie failliet verklaard

door Arnoud Timmerman

Vanochtend werd bekend dat Robin Energie failliet is verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft laten weten de leveringsvergunning van de leverancier per direct in te trekken. Wat betekent dit voor de klanten van Robin Energie?

Stroom en gas

Het is wettelijk geregeld dat klanten bij een eventueel faillissement niet ineens zonder stroom en gas komen te zitten. Er zal een nieuwe energieleverancier worden gezocht die de levering zal overnemen. Tot die tijd zorgt de netbeheerder dat er gewoon geleverd wordt. Door de curator van Robin Energie zal eerst bekeken worden of er een energieleverancier is die de klanten van Robin Energie wil overnemen. Is dit niet het geval dan worden de klanten verdeeld over alle andere energieleveranciers in de markt.

Overgangsperiode

Tijdens deze overgangsperiode kan een klant niet overstappen of opzeggen. De ACM bericht dat deze periode uiterlijk op 13 maart 2019 eindigt. Robin Energie klanten ontvangen vanzelf bericht van de nieuwe energieleverancier. Daarna kan een klant aan de hand van het aanbod besluiten daar klant te blijven of alsnog over te stappen naar een andere leverancier.

De financiële gevolgen

Als een nieuwe leverancier niet de bestaande contracten overneemt dan zal er een nieuw aanbod door de leverancier worden gedaan. De curator bepaald vervolgens of klanten het eventueel teveel betaalde geld aan Robin Energie terug ontvangen. Vooralsnog valt er helaas niet meer te doen dan afwachten.

Deel dit artikel op:

Arnoud Timmerman

Marketing Manager
Arnoud Timmerman
Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reageren

Navigatie