De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Robin Energie failliet verklaard

door Arnoud Timmerman Leestijd: 2 minuten

Vanochtend werd bekend dat Robin Energie failliet is verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft laten weten de leveringsvergunning van de leverancier per direct in te trekken. Wat betekent dit voor de klanten van Robin Energie?

Stroom en gas

Het is wettelijk geregeld dat klanten bij een eventueel faillissement niet ineens zonder stroom en gas komen te zitten. Er zal een nieuwe energieleverancier worden gezocht die de levering zal overnemen. Tot die tijd zorgt de netbeheerder dat er gewoon geleverd wordt. Door de curator van Robin Energie zal eerst bekeken worden of er een energieleverancier is die de klanten van Robin Energie wil overnemen. Is dit niet het geval dan worden de klanten verdeeld over alle andere energieleveranciers in de markt.

Overgangsperiode

Tijdens deze overgangsperiode kan een klant niet overstappen of opzeggen. De ACM bericht dat deze periode uiterlijk op 13 maart 2019 eindigt. Robin Energie klanten ontvangen vanzelf bericht van de nieuwe energieleverancier. Daarna kan een klant aan de hand van het aanbod besluiten daar klant te blijven of alsnog over te stappen naar een andere leverancier.

De financiële gevolgen

Als een nieuwe leverancier niet de bestaande contracten overneemt dan zal er een nieuw aanbod door de leverancier worden gedaan. De curator bepaald vervolgens of klanten het eventueel teveel betaalde geld aan Robin Energie terug ontvangen. Vooralsnog valt er helaas niet meer te doen dan afwachten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie