Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Subsidieregeling verduurzaming en woningverbetering start 10 januari

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Particuliere woningeigenaren in het aardbevingsgebied kunnen vanaf 10 januari maximaal € 10.000 subsidie aanvragen voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. De subsidie is aan te vragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Eigenaren wordt aangeraden zich goed voor te bereiden. 

postcodegebied-subsidie-10-000-euro.PNG

Voor wie?

Uw woning staat in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682. En is geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.

Waarvoor?

U kunt de subsidie gebruiken voor:

zonnepanelen-subsidie.jpgVerduurzaming van uw woning. Hiermee worden maatregelen bedoeld die uw woning energiezuiniger maken zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, HR++-glas of het zetten van een spouwmuur.

Verbetering van uw woning. Denk hierbij aan het oplossen van achterstallig onderhoud of zorgen voor meer woonconfort door bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer te plaatsen. Ook de aanschaf van een cooker, uw woning opnieuw laten schilderen of het splitsen of samenvoegen van kamers valt onder de subsidie.

Waarom deze subsidie?

Deze subsidie is ontstaan doordat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de provincie Groningen en de aardbevingsgemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen en Oldambt op 6 november 2020 extra afspraken hebben gemaakt over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. Het SNN voert de subsidie in opdracht van het ministerie uit. Dat betekent dat zij de subsidieaanvragen in behandeling nemen en ervoor zorgen dat het geld bij de mensen terechtkomt.

Digitale wachtrij

SNN en BZK verwachten veel belangstelling voor de subsidie. SNN zegt hierop zo goed mogelijk voorbereid te zijn en heeft diverse voorzorgsmaatregelen getroffen. Eén daarvan is het werken met een digitale wachtrij, waardoor de aanvragen automatisch op volgorde van binnenkomst behandeld worden.  Eigenaren kunnen hun aanvraag al voorbereiden door alvast een account aan te maken op de website van SNN en de benodigdheden voor de aanvraag digitaal al klaar te hebben staan.  Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden

Waarschuwing

Er zijn verschillende personen en bedrijven die tegen betaling hulp aanbieden bij het aanvragen van de subsidie. Dit zijn geen medewerkers van Nationaal Coördinator Groningen (NCG), de gemeente, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) of het Regionaal Energieloket. Deze partijen vragen soms ook om privégegevens zoals een DigiD. Dit mogen zij absoluut niet doen. Als aanvragers iemand willen machtigen om de aanvraag voor ze te doen, dan kan dat. De gemachtigde kan dan met zijn eigen DigiD inloggen en heeft die van de aanvrager zelf niet nodig. Als aanvragers hulp nodig hebben bij hun aanvraag, kunnen ze ook contact opnemen met SNN. Deze medewerkers kunnen aanvragers gratis helpen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 5 januari 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.