De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dubbeltarief per 1 juli 2021 alleen mogelijk met slimme meter

door Maartje Sebek 3 reacties

Per 1 juli 2021 stoppen de netbeheerders met het uitzenden van toonfrequentsignaal (TF-signaal). Dat heeft Netbeheer Nederland laten weten. Het signaal zorgt er onder meer voor dat energiemeters tussen dag- en nachttarief schakelen. Wat betekent dit voor consumenten zonder slimme meter?

tf-signaal-stopt-per-1-7-2021.PNG

Digitalisering energienet

Nu het energienet steeds verder digitaliseert en energiemeters een ingebouwde klok hebben, is het TF-signaal steeds minder nodig. Daarom is besloten het verouderde systeem niet te vervangen. Volgens de netbeheerders zijn er nieuwere en betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven, zoals de slimme meter. Naast het dubbeltarief wordt het TF-signaal ook gebruikt voor andere toepassingen zoals het in- en uitschakelen van boilers. 

Door het uitzetten van het TF-signaal zullen traditionele en niet-slimme digitale meters na 1 juli 2021 niet meer schakelen tussen de twee tarieven. De regio Eemshaven vormt een uitzondering op het landelijke beleid. Hier wordt het TF-signaal al op 1 september 2020 uitgezet. Dat komt omdat netbeheerder Enexis daar een nieuw hoog- en middenspanningsstation bouwt. Het huidige station heeft niet voldoende capaciteit voor de grote vraag naar nieuwe aansluitingen. Omdat het TF-signaal een verouderde en kostbare techniek is, plaatsen ze dat voor zo'n korte tijd niet meer in het nieuwe station. Alle huishoudens en bedrijven die ze aansluiten op het nieuwe station zonder TF-signaal krijgen van Enexis een brief met informatie over de mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u na 1 juli 2021 gebruik blijven maken van het dag- en nachttarief oftewel normaaltarief en daltarief? Dan heeft u bij alle energieleveranciers een slimme meter nodig. Zo'n meter schakelt zelf tussen dag- en nachttarief. Vóór 1 juli 2021 hebben alle huishoudens een aanbod voor een slimme meter gehad, laat Netbeheer Nederland weten. Essent geeft aan dat klanten met dubbeltarief zonder slimme meter per 1 juli 2021 automatisch worden overgezet naar enkeltarief. De energieleverancier laat dat vanaf 1 september a.s. in een extra disclaimer in hun aanbod-op-maat weten. 

Verschil dubbeltarief en enkeltarief minimaal

Overigens is het verschil tussen dubbeltarief en enkeltarief  inmiddels minimaal en bij sommige energieleveranciers zelfs nihil. Naar verwachting zullen in de toekomst vaker flexibele tarieven worden aangeboden, bijvoorbeeld op het moment dat elektriciteit erg goedkoop is. De slimme meter is erop ingericht zulke flexibele tarieven te kunnen aanbieden.

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reacties (3)

Geplaatst door: I. Scholten ()


We hebben een dubbele meter. Ergens tussen 1 januari en 31 juli wordt het tf signaal omgezet en zullen we, omdat we geen slimme meter willen, op enkeltarief worden gezet. Als we nu via uw site het nieuwe contract voor een jaar aanvragen, moeten we eerst dubbeltarief aanvragen, begreep ik van Enexis. Kunnen we ervan uitgaan dat het tarief voor enkelstroom dat nu bij deze actie hoort, dan gehanteerd wordt na de omzetting?

Opmerking van de redactie op 21-10-2020
Beste meneer/mevrouw Scholten,

Bedankt voor uw reactie. Als het signaal uitgezet wordt waardoor u het enkeltarief berekend krijgt, moet dit uiteraard het enkeltarief zijn dat bij uw contract hoort. Op onze website kunt u dan ook zien wat het enkeltarief zal zijn.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: t.eekhof ()

Mijn pogingen om het aanvraagformulier te vinden op het internet mislukken steeds.
Het betreft de woning a.d.holtlaan **** 133 Emmen.
Mag ik van U informatie hoe ik bij dat formulier kan komen temeer daar ik wel wil overstappen naar de slimme meter.

Opmerking van de redactie op 28-09-2020
Beste meneer/mevrouw Eekhof,

Bedankt voor uw reactie. Wat vervelend dat u het vinden van het aanvraagformulier mislukt. Als u een slimme meter wilt, kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Zij zijn op dit moment ook bezig om slimme meters aan te bieden, wellicht is dit voor u al ingepland.

Op de website van uw netbeheerder vindt u het telefoonnummer. U mag ook contact met ons opnemen (0342 411 350) dan helpen wij u graag verder.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: simpele gebruiker ()

Ik ben blij met het uitzetten van TF. En met het daardoor niet meer schakelen van de dubbeltarief normale Ferraris meter.
"De slimme meter is erop ingericht zulke flexibele tarieven te kunnen aanbieden." Nou echt niet. Het is geen eens een slimme meter. Hij kan alleen maar dom een aantal meetwaarden doorgeven. Hij is dus helemaal niet in staat om alle tarief-tijdvakken met het dan geldende tarief met het bijbehorende verbruik van die periode op te slaan en middels zijn eigen (web) server deze gegevens aan de gebruiker ter beschikking te stellen. En na toestemming van de gebruiker deze gegevens éénmalig voor de jaarafrekening doorgeven aan de gecontracteerde "leverancier".
Maar bedankt voor het heugelijke nieuws van het afschakelen van TF. Met de datum wanneer.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie