De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat zijn de top 5 meest duurzame stroomleveranciers van 2019?

door Jeanet Woldring

consumentenbond-greenpeace-natuur-milieu-wise.pngPure Energie, Om, Energie VanOns, Vrijopnaam en easyEnergie behoren tot de top 5 meest duurzame stroomleveranciers van 2019. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Vandebron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice en Powerpeers behoren momenteel tot de Top 5 meest duurzame energieleveranciers op Gaslicht.com. Hoe is dat te verklaren?

Onderzoek

De vier organisaties onderzochten voor het zevende jaar de investeringen, inkoop en levering van energieleveranciers in Nederland en beoordeelden die op duurzaamheid. Met dit onderzoek willen ze transparantie van de energiemarkt bevorderen, consumenten goed informeren en Nederlandse energieleveranciers stimuleren om duurzame keuzes te maken. De onderzoekers hebben stroomleveranciers beoordeeld op drie bedrijfsonderdelen: 

- Wat voor investeringen en desinvesteringen in stroomopwekking doet het (moeder)bedrijf?
- Wat voor stroom koopt het bedrijf in?
- Wat voor stroom levert het bedrijf?

Hieruit volgt onderstaande ranking van de in hun ogen meest duurzame en meest vervuilende stroomleveranciers van 2019.

Ranking duurzaamheid stroomleveranciers 2019 voor consumenten

wise-onderzoek-duurzaamheid-energieleveranciers-2019.PNG

Top 5 duurzame pakketten op Gaslicht.com

Onze Top 5 duurzame energieleveranciers bestaat momenteel uit Vandebron, Eneco, Pure Energie (5, 4 ,3, 2, 1 jaar), Greenchoice en Powerpeers. Waarom verschilt deze van bovengenoemd onderzoek? Dat komt omdat onze ranking niet alleen gebaseerd is op duurzaamheid, maar ook op prijs. Het goedkoopste duurzame energiecontract staat bovenaan. Daarnaast kijken wij maandelijks naar de mate van duurzaamheid van energieleveranciers. Dat is onderdeel van de leveranciersbeoordeling. Daarbij beoordelen we het groen aanbod, het aandeel groene stroom uit Nederland, de duurzame opwek in Nederland en kijken we naar de mate van ondersteuning bij verduurzaming.  De prijs van het energiecontract kan dagelijks wijzigen, daar hebben wij geen invloed op. 

Overstappen

Wilt u ook dat uw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? En wilt u niet teveel betalen? Stap dan over naar een duurzame én tegelijk voordelige energieleverancier. In de Gaslicht.com duurzame energievergelijker vindt u aanbiedingen van de meest duurzame energieleveranciers en kunt u makkelijk overstappen.

Lees ook Duurzame energie; hoe groen is groen nou eigenlijk

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie