Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Top 5 meest duurzame stroomleveranciers 2019?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

consumentenbond-greenpeace-natuur-milieu-wise.pngPure Energie, Om, Energie VanOns, Vrijopnaam en easyEnergie behoren tot de top 5 meest duurzame stroomleveranciers van 2019. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Vandebron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice en Powerpeers behoren momenteel tot de Top 5 meest duurzame energieleveranciers op Gaslicht.com. Hoe is dat te verklaren?

Onderzoek

De vier organisaties onderzochten voor het zevende jaar de investeringen, inkoop en levering van energieleveranciers in Nederland en beoordeelden die op duurzaamheid. Met dit onderzoek willen ze transparantie van de energiemarkt bevorderen, consumenten goed informeren en Nederlandse energieleveranciers stimuleren om duurzame keuzes te maken. De onderzoekers hebben stroomleveranciers beoordeeld op drie bedrijfsonderdelen: 

- Wat voor investeringen en desinvesteringen in stroomopwekking doet het (moeder)bedrijf?
- Wat voor stroom koopt het bedrijf in?
- Wat voor stroom levert het bedrijf?

Hieruit volgt onderstaande ranking van de in hun ogen meest duurzame en meest vervuilende stroomleveranciers van 2019.

Ranking duurzaamheid stroomleveranciers 2019 voor consumenten

wise-onderzoek-duurzaamheid-energieleveranciers-2019.PNG

Top 5 duurzame pakketten op Gaslicht.com

Onze Top 5 duurzame energieleveranciers bestaat momenteel uit Vandebron, Eneco, Pure Energie (5, 4 ,3, 2, 1 jaar), Greenchoice en Powerpeers. Waarom verschilt deze van bovengenoemd onderzoek? Dat komt omdat onze ranking niet alleen gebaseerd is op duurzaamheid, maar ook op prijs. Het goedkoopste duurzame energiecontract staat bovenaan. Daarnaast kijken wij maandelijks naar de mate van duurzaamheid van energieleveranciers. Dat is onderdeel van de leveranciersbeoordeling. Daarbij beoordelen we het groen aanbod, het aandeel groene stroom uit Nederland, de duurzame opwek in Nederland en kijken we naar de mate van ondersteuning bij verduurzaming.  De prijs van het energiecontract kan dagelijks wijzigen, daar hebben wij geen invloed op. 

Overstappen

Wilt u ook dat uw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? En wilt u niet teveel betalen? Stap dan over naar een duurzame én tegelijk voordelige energieleverancier. In de Gaslicht.com duurzame energievergelijker vindt u aanbiedingen van de meest duurzame energieleveranciers en kunt u makkelijk overstappen.

Lees ook Duurzame energie; hoe groen is groen nou eigenlijk

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie