Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieleverancier Mega nu ook op Nederlandse markt met goedkope energie

door Sinie Oskam 5 reacties Leestijd: 2 minuten

Vindt u het ook vervelend dat de meeste energieleveranciers nog geen aanbod kunnen doen? Wij ook! Daarom is Gaslicht.com blij dat er een nieuwe energieleverancier toegevoegd is aan Gaslicht.com: Mega.

mega.png

Wie is Mega? 

Met meer dan 750.000 klanten staat Mega al sinds 2014 sterk binnen Europa. Waar ze begonnen zijn in België en uitbreidden naar Frankrijk, gaan ze nu ook van start op de Nederlandse energiemarkt. In juni vorig jaar kreeg gaf de Autoriteit Consument & Markt een leveringsvergunning voor stroom en gas. Mega levert standaard groene stroom.

Lokaal en Nederlands bedrijf

U hoeft zich geen zorgen te maken dat alles Vlaams of Frans zal zijn. Mega Nederland is gevestigd in Rotterdam en heeft een eigen Nederlands team op Hollandse bodem. Mega noemt zichzelf het alternatief voor de multinationals van de energiesector. Zij willen dicht bij hun klanten staan. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam helpen ze u graag als dat nodig is. 

Overweegt u een overstap?

Wij zijn heel blij dat Mega in deze roerige tijd de sprong naar de Nederlandse energiemarkt maakt. Overweegt u een overstap, maar heeft u nog vragen? Dan staat het team met energiespecialisten van Gaslicht.com dagelijks voor u klaar! U kunt ons telefonisch bereiken via 0342 – 411 350 of u stuurt uw vraag naar info@gaslicht.com.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 6 april 2022

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is sinds 2013 werkzaam voor Gaslicht.com vanuit Amersfoort. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven, momenteel als Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Reacties (5)

Geplaatst door: D.A.van Egmond ()

Op 1-06-2022 heeft Mega Energie mij een energie contract aangeboden met de belofte dat ik een bedenktijd heb van 14 dagen. Echter zie ik nergens in dit contract staan WAAR ik dit contract kan opzeggen. Ik wil namelijk GEEN vast contract en wens ook niet te veranderen van mijn huidige energie leverancier.Graag reactie!

Opmerking van de redactie op 03-06-2022
Beste meneer Van Egmond,

Bedankt voor uw reactie. U kunt het contract opzeggen door hen te bellen of te mailen. Mocht u de aanmelding via ons gedaan hebben dan kunt u ons ook mailen op info@gaslicht.com met uw gegevens om deze te laten annuleren.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: D. Mast ()

Nu.nl: https://www.nu.nl/economie/6197258/vastelastenbond-verschil-duurste-en-goedkoopste-gascontract-1500-euro.html "Vastelastenbond: Verschil duurste en goedkoopste gascontract 1.500 euro".

Geplaatst door: Tepe ()

Waarom bent u in België goedkoperdaninNederland/?

Opmerking van de redactie op 26-04-2022
Beste Tepe,

Bedankt voor uw reactie. De tarieven in België kunnen verschillen van de tarieven in Nederland.

Dit komt doordat er in België geen bijkomende kosten zoals heffingen en toeslagen gehanteerd worden. Dit is in Nederland wel het geval.

Hierdoor zullen de tarieven in Nederland hoger uitvallen, dan de tarieven in België.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Cynthia Herweijer ()

Weinig lovende woorden voor dit bedrijf: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/12/24/creg-over-energieleverancier-mega/

Opmerking van de redactie op 19-04-2022
Beste mevrouw Herweijer,

Bedankt voor uw reactie. Het artikel wat u nu gedeeld heeft, gaat over Mega in België. Het bedrijf Mega Nederland is echter een aparte tak. Zij staan dan ook los van de negativiteit in dit artikel.

Mocht u verdere vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: D. Mast ()

Kijk ik naar de kale leveringstarieven (zonder BTW, belastingen en ODE-heffingen) van Mega (stroom 31,11 ct/kWh, gas 122,66 ct/m³), dan valt het mij op dat die veel goedkoper zijn dan de huidige kale leveringstarieven van Essent (stroom 62,9 ct/kWh, gas 254,1 ct/m³). Vanwaar dat enorme verschil en maakt Essent nu wel erg veel winst over de ruggen van de consument met een variabel contract?

Opmerking van de redactie op 13-04-2022
Beste meneer/mevrouw Mast,

Bedankt voor uw reactie. Mega hanteert momenteel inderdaad lagere tarieven dan Essent. Dit heeft onder andere te maken met hun inkoop techniek. Daardoor kan de ene leverancier een voordeliger tarief aanbieden dan een andere leverancier.

Uiteraard heeft dit ook te maken met de onzekerheid in de energiemarkt.

Mochten er verdere vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.