De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zeepinjecties voor meer aardgas

door Jeanet Woldring

De gaswinning op zee kan nog tientallen jaren langer mee dankzij het injecteren van milieuveilige zeep. Deze uitvinding van Dries van Nimwegen van TU Delft zorgt ervoor dat de hoeveelheid aardgas tot wel 15 procent toeneemt.

Ongeveer 25 procent van al het Nederlandse aardgas wordt gewonnen op zee. Met deze nieuwe techniek kan volgens Willem Rogge van de NAM de productie nog jaren gegarandeerd worden. Door het injecteren van de milieuveilige zeep in de gaspunten diep onder de zeebodem wordt de hoeveelheid aardgas vergroot. Doordat de zee zicht mengt met het opborrelende water wordt het makkelijker om gas te winnen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie