De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Zeepinjecties voor meer aardgas

door Jeanet Woldring

De gaswinning op zee kan nog tientallen jaren langer mee dankzij het injecteren van milieuveilige zeep. Deze uitvinding van Dries van Nimwegen van TU Delft zorgt ervoor dat de hoeveelheid aardgas tot wel 15 procent toeneemt.

Ongeveer 25 procent van al het Nederlandse aardgas wordt gewonnen op zee. Met deze nieuwe techniek kan volgens Willem Rogge van de NAM de productie nog jaren gegarandeerd worden. Door het injecteren van de milieuveilige zeep in de gaspunten diep onder de zeebodem wordt de hoeveelheid aardgas vergroot. Doordat de zee zicht mengt met het opborrelende water wordt het makkelijker om gas te winnen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie