De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nieuw in de wereld van het overstappen

Leestijd: 3 minuten

Iedereen leren kennen, ingewerkt worden en je plek binnen het team vinden: een nieuwe baan is altijd spannend. Inmiddels werk ik twee maanden als servicedesk medewerkster bij Gaslicht.com en kwam dus ook de vraag of ik mijn eerste blog wilde schrijven. Natuurlijk! Ik moet eerlijk toegeven: tot ik hier kwam werken heb ik me nooit beziggehouden met dingen als stroom- en gastarieven, leveranciers en energiecontracten. Natuurlijk regelde ik thuis wel wat administratieve zaken, maar mijn man ging over gas, water en elektra. Tot mijn buurvrouw me wees op een vacature van Gaslicht.com die ze had gezien op Facebook. Nadat ik jaren als verkoopster en assistent inkoopster bij een woonwinkel had gewerkt, zocht ik een leuke baan wat dichter bij huis die ik goed kon combineren met de zorg voor mijn twee kleine kinderen. Inmiddels heb ik mijn eerste maanden als servicedesk medewerkster erop zitten.

Servicedesk

Ik werk parttime in de dagploeg van de servicedesk. Samen met mijn collega’s sta ik klanten te woord via telefoon, Whatsapp, chat en e-mail. Ontzettend leuk werk en heel divers. De ene klant wil bijvoorbeeld advies over een zakelijk energiecontract en een ander stapt voor het eerst over van energieleverancier en heeft wat hulp nodig bij het overstapproces. Dat houdt je werkdag heel afwisselend. Sowieso viel ik met mijn neus in de boter. Het is momenteel de drukste tijd van het jaar, dus mijn collega’s waren blij dat ik het team kwam versterken. Na een week of twee inwerken, de systemen leren kennen en meeluisteren met gesprekken van collega’s, nam ik voor het eerst alleen achter de telefoon plaats.

Alle tijd voor onafhankelijk advies

Het eerste telefoontje ging over een overstap. Hoe ze dat konden regelen. Dat ik nog niet alle antwoorden had vond de klant niet erg. Mijn collega’s staan altijd klaar om even bij te springen. Heel fijn vind ik het persoonlijke contact. Dat ik de tijd kan nemen voor vragen. Er tikt niemand op mijn schouder als het telefoontje ‘te lang’ duurt. Gelukkig maar, want ik wil een klant zo goed mogelijk kunnen helpen. Bij het beantwoorden van vragen zijn we soms natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid waarmee energieleveranciers reageren, maar hier intern wordt alles snel geregeld. Dat wordt door onze klanten erg gewaardeerd, merk ik al wel. Ook vinden ze het fijn dat we onafhankelijk advies geven, dat geeft vertrouwen.

Verhuizen: wisselen van energieleverancier

Zelf zat ik, toen ik hier kwam werken, midden in een verhuizing. De uitleg over het verschil tussen overstappen en het regelen van je energiecontract bij een verhuizing kwam dus goed van pas. Ik wist namelijk helemaal niet dat een energiecontract persoonsgebonden is, en niet adres gebonden. We hebben ons oude contract netjes op tijd opgezegd, dat is een fluitje van een cent via internet!  En gelijk een aantrekkelijk energiecontract via Gaslicht.com afgesloten voor ons nieuwe huis. Omdat we een contract voor onbepaalde tijd hadden,  hoefden we geen rekening te houden met een opzegvergoeding. Op de dag van de verhuizing hebben we de meterstanden doorgegeven, ook alweer via internet. Ik heb begrepen dat je de eindafrekening moet controleren voor wat betreft de juiste meterstanden. Nou, die tip zal ik zeker opvolgen!

Niet bang zijn voor overstappen

Wat ik nu vooral geleerd heb deze eerste maanden? Dat een nieuw energiecontract afsluiten of overstappen veel makkelijker is dan je denkt. Mensen zijn vaak bang dat er gekke dingen gebeuren, dat gevoel herken ik zeker. Maar nu ik hier werk ben ik ervan overtuigd dat iedereen het kan én dat je het een leuke besparing oplevert. Volgend jaar regel ik die overstap dus gewoon zelf!

Nieuw in de wereld van het overstappen
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie