De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Wat gebeurt er als uw energieleverancier failliet gaat?

Het kan gebeuren dat uw energieleverancier in financiële problemen komt, of zelfs failliet gaat. Dit kan relatief kleine en nieuwe aanbieders overkomen, maar ook bedrijven die al langer meegaan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) regelt dan dat u stroom en gas blijft ontvangen. Maar wie wordt nu mijn nieuwe leverancier? En wat gebeurt er met het termijnbedrag dat ik betaald heb?

energieleverancier failliet

ACM trekt vergunning in

Wanneer een energieleverancier door financiële problemen geen energie meer kan leveren, kan de Autoriteit Consument & Markt de vergunning intrekken. Vanaf dat moment gelden regels die ervoor zorgen dat de levering van elektriciteit en gas gewoon doorgaat. U krijgt automatisch een andere leverancier. Dit gebeurt na een vensterperiode van maximaal 20 werkdagen.

Doorstart, overname of klanten verdelen over andere leveranciers 

In die eerste weken wordt er achter de schermen gekeken wat de beste oplossing is voor de klanten van de failliete energieleverancier. U kunt dan even niet overstappen naar een nieuwe leverancier. Na die eerste 'noodperiode' oftewel 'vensterperiode' zijn er drie opties:

1. Een doorstart: het energiebedrijf gaat verder en u kunt er gewoon klant blijven, meestal tegen dezelfde voorwaarden.  

2. Een overname: een andere leverancier koopt het failliete bedrijf waarbij klanten direct overgenomen worden. In sommige gevallen kunt u uw huidige energiecontract houden, maar het is ook mogelijk dat u een nieuw voorstel krijgt. U mag bij een aangepast contract boetevrij overstappen naar een andere leverancier. U heeft dan een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.

3. Het bedrijf stopt: de klanten worden onder verschillende energieleveranciers verdeeld (restverdeling), of het gehele klantenbestand wordt ondergebracht bij één leverancier. U krijgt een nieuw contract met andere voorwaarden. U kunt zelf kiezen of u daar klant wilt blijven of boetevrij wilt overstappen naar een andere energieleverancier.  

Goed om te weten: een vensterperiode kan ook gelden wanneer een energieleverancier om een andere reden geen energie meer mag leveren. Bijvoorbeeld bij surseance van betaling. Vaak leidt dit wel tot een faillissement.

Heeft u na de vensterperiode een nieuwe energieleverancier gekregen? 

Uw nieuwe leverancier neemt zelf contact met u op. U kunt dan kiezen wat u wilt doen: blijven of overstappen. Het kan zijn dat uw nieuwe leverancier uw oude contract wil overnemen, en dus ook de oude voorwaarden. Uw nieuwe leverancier kan u ook een nieuw aanbod doen.

Als u kiest voor overstappen, dan kunt u zelf een nieuwe energieleverancier kiezen. Houd er dan wel rekening mee dat u een opzegtermijn van maximaal 30 dagen heeft.

Energieleverancier failliet, en mijn geld?

Wanneer uw energieleverancier failliet gaat, kan dat financiële gevolgen voor u hebben.

Welkomstpremie

Welkomstpremies of kortingen worden meestal pas na een jaar verrekend. Heeft u nog recht op een welkomstpremie? Dan zult u deze waarschijnlijk niet ontvangen. De curator van uw energieleverancier kijkt of alle schulden betaald kunnen worden. Dus ook de schulden aan klanten.

Spaarpot van termijnbedragen

Bij de meeste energieleveranciers betaalt u maandelijks een termijnbedrag. Dit bedrag is elke maand hetzelfde, hoewel het verbruik per maand verschilt. U betaalt in de zomermaanden mee voor de wintermaanden. Bij een juiste inschatting van het verbruik hoeft u aan het eind van het jaar niet bij te betalen. Is het termijnbedrag hoger dan uw daadwerkelijke kosten, dan zou u geld terug moeten krijgen. Wanneer de energieleverancier failliet gaat, is de kans klein dat u geld terug krijgt wanneer u maandelijks teveel heeft betaald.

Juridische hulp

Heeft u geld tegoed en krijgt u het niet terug? Dan adviseert ACM ConsuWijzer hiervoor juridische hulp te zoeken. Bijvoorbeeld via uw rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket.

Afrekening na faillissement energieleverancier

Hoe zit het met een rekening die u nog ontvangt? En mag of kan ik storneren? Daar geeft de toezichthouder ACM via Consuwijzer de volgende antwoorden op: 

U moet altijd betalen voor de energie die u verbruikt. Krijgt u na het faillissement van uw energieleverancier nog een rekening? Dan moet u die altijd betalen, want die energie heeft u ook afgenomen.

Betaalt u via automatische incasso dan heeft u standaard het recht om te storneren. U vraagt uw bank dan om een bedrag terug te storten dat automatisch is afgeschreven. Dat kunt u eenvoudig regelen via internetbankieren. Storneren kan wel gevolgen hebben. Als u teveel storneert dan kunt u bijvoorbeeld een betalingsachterstand krijgen.

Betaalt u maandelijks meer voor uw energie dan dat u verbruikt? Dan mag u die betalingsachterstand soms verrekenen met het bedrag dat u nog krijgt van uw leverancier. Maar let goed op: dit mag niet altijd. Hier zijn wettelijke regels voor. Wilt u weten of het in uw persoonlijke situatie verstandig is om te storneren? Neem dan contact op met het Juridisch Loket.

Historie faillissementen energieleveranciers

 Naam leverancier  Vergunning ingetrokken  Aantal gedupeerde klanten  Wat gebeurde er met de klanten:

 Naked Energy

 5 januari 2022

 2600 klanten

  Alle klanten ondergebracht bij DGB Energie,
met een nieuwe overeenkomst.

 FENOR Energie

  31 december 2021

 36.000 klanten

 Alle klanten ondergebracht bij Budget Energie,
met een nieuwe overeenkomst.

 Sepa Green Energy

 24 december 2021

 20.000 klanten

 Alle klanten ondergebracht bij Innova,
met een nieuwe overeenkomst.

 Anode Energie

 2 december 2021

 14.000 klanten, waarvan circa 5.000 
 via Anode en 9.000 via wederverkopers.

 Alle klanten ondergebracht bij VanHelder,
 met een nieuwe overeenkomst.
 Voor consumenten en kleinverbruikers wordt
 Gezinsenergie tussenpersoon/aanspreekpunt.

 Allure Energie

 1 december 2021

 600 klanten

 Alle klanten ondergebracht bij HEM,
 met een nieuwe overeenkomst.

 Enstroga

 12 november 2021

 150 actieve klanten en nog 300 recent
 gedupeerden door onterecht afsluiten

 De klanten worden verdeeld over alle
 andere energieleveranciers.

 Welkom Energie

 1 november 2021

 90.000 klanten

 Alle klanten ondergebracht bij Eneco,
 met een nieuwe overeenkomst.

 Robin Energie

 Februari 2019

 Onbekend

 Alle klanten ondergebracht bij Woon Energie,
 met een nieuwe overeenkomst.

 Energieflex

 Oktober 2018

 Onbekend

 Alle klanten ondergebracht bij Innova Energie,
 met een nieuwe overeenkomst.


Direct naar:


Geactualiseerd: woensdag 5 januari 2022

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is werkzaam in Voorthuizen voor Gaslicht.com sinds 2013. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven. Momenteel is Sinie Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en is zij betrokken bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie