De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is Gaslicht.com?

Gaslicht.com is 100% onafhankelijk en niet verbonden aan een belanghebbend bedrijf. Energieleveranciers hebben geen enkele zeggenschap over de activiteiten en over de getoonde informatie op de site. Jaarlijks helpen we miljoenen Nederlanders energie vergelijken. Ons team van enthousiaste energie experts staat 7 dagen per week telefonisch en via WhatsApp voor u klaar. Ruim 25.000 mensen hebben onze service met een review beoordeeld, we zijn trots op het resultaat: 

"Perfecte site met professionele en klantgerichte medewerkers"
28 december 2018
Lees meer beoordelingen
9,4 /10
26877 recensies

Ben Woldring, oprichter Gaslicht.com:


 

Onafhankelijk

Gaslicht.com is niet verbonden aan een belanghebbend energiebedrijf. Aanbieders van energie hebben geen enkele zeggenschap over de activiteiten en over de getoonde informatie op de site. Wij hebben er geen enkel voordeel bij om een bepaalde energie aanbieder met voorrang te behandelen. In onze vergelijking van energieprijzen worden ook energie aanbieders getoond met wie wij geen samenwerking hebben, ook als deze als beste uit de vergelijking komen.

Volledig

Gaslicht.com tracht zo compleet mogelijk te zijn d.w.z. alle energieleveranciers met een leveringsvergunning worden vergeleken. Wederverkopers zijn niet opgenomen. We verstrekken de meest actuele gegevens over (vrijwel) alle contracten voor gas en stroom, alsmede voor combiproducten.

Transparant

U kunt besparen op de leveringskosten van energie. Dat wil zeggen op circa 50% van de totaalkosten van de energienota (bron: CBS 2007). De totale energienota bestaat uit leveringskosten, energiebelasting en netwerkkosten.

In de energiemarkt zijn uitsluitend prijsverschillen tussen de leveranciers qua leveringskosten. Energiebelasting en netwerkkosten zijn ongeacht de leverancier gelijk. De energiebelasting wordt door de overheid bepaald en het bedrag hangt af van uw verbruik. De netwerkkosten zijn regioafhankelijke vaste kosten.

De jaarbedragen in de vergelijking betreffen daarom uitsluitend de leveringskosten. De totaalkosten (leveringskosten + netwerkkosten + meterhuur + energiebelasting) zijn terug te vinden op de tab 'Tarieven & berekening' van een energieproduct.

Naast prijsinformatie geeft Gaslicht.com ook inzicht in de aangeboden contractsoorten, de milieuvriendelijkheid van de aangeboden energie en de dienstverlening van energieleveranciers. Zodoende kunt u uw keuze voor een energieleverancier ook op andere aspecten dan prijs baseren.

Correct en actueel

Tarieven worden zo vaak als nodig ververst en zijn dus altijd actueel. Daarnaast onderzoekt de NMa ieder jaar de kwaliteit van prijsvergelijkingssites. De NMa: de consument kan vertrouwen op vergelijkingssites voor elektriciteit en gas (onderzoek 2007).

Navigatie