De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur

Zit ik jarenlang vast aan een energie aanbieder?

U hoeft niet jarenlang vast te zitten aan een energieleverancier. Als u elk jaar energietarieven vergelijkt en overstapt, bespaart u het meeste geld!

Kiezen voor zekerheid of ieder jaar overstappen?

Als de variabele energietarieven dalen, lijkt het gunstig om hiervoor te kiezen. Toch is een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven meestal gunstiger. Ga elk jaar energietarieven vergelijken en overstappen, dan bespaart u het meeste geld. Kijk hier voor meer informatie over variabele of vaste tarieven.

Kies een 1-jarig energiecontract met vaste tarieven

Ons advies: kies een 1-jarig energiecontract met vaste tarieven. Dit zijn vaak de goedkoopste contracten met actietarieven en/of een welkomstpremie. Stapt u na een jaar over naar een nieuw contract, dan kunt u opnieuw profiteren van een welkomspremie. 

Opzegtermijn energiecontract

Bent u nog nooit naar een andere energieleverancier overgestapt? Dan heeft u waarschijnlijk een energiecontract voor onbepaalde tijd. Met een contract voor onbepaalde tijd kunt u overstappen wanneer u wilt met inachtneming van een termijn van 30 dagen. U bent geen opzegvergoeding verschuldigd.

Het juiste overstapmoment

Heeft u een energiecontract met bepaalde looptijd, dan zit u hier voor een bepaalde periode aan vast. Wilt u toch heel graag overstappen? Dit kan altijd. U betaalt dan wel een opzegvergoeding aan de energieleverancier. Hoe hoog deze is, hangt af van de resterende looptijd van het contract. Loopt het contract binnen twee maanden af, dan kunt u probleemloos overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan pas in als het huidige is afgelopen.

Wat is het juiste overstapmoment?


Geactualiseerd: donderdag 27 februari 2020
Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie