De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
ENGIE
78% van de klanten raadt ENGIE aan.
11% zegt ENGIE misschien aan te raden.

ENGIE ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van ENGIE geven. Twijfelt u nog? Lees dan de ENGIE ervaringen en beoordelingen. Is ENGIE uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over ENGIE plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over ENGIE met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van ENGIE
Het voordeligste actiepakket van ENGIE!
NL Zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas vast 3 jaar
Jaarprijs
€ 1917,26

Archief 2014

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van ENGIE zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
7
Duurzaamheid: 7
Overstapproces: 7
Facturering: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 7
Prijsstelling: 7
Online dienstverlening: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
A.A. Kerkhof 17-12-2014 - 15:13
Overgestapt via Gaslicht.com

Tot nu toe steeds goede kwaliteit / prijsverhouding gezien en tevens goede service verlening bij vragen.

  • prijs
  • service
  • snelle reactie
  • geen voorstel
Beoordeling
9
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: 9
Online dienstverlening: 9
Facturering: 9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Huub Ottenheim 17-12-2014 - 14:42
Overgestapt via Gaslicht.com

Correcte en snelle afhandeling van mijn overstap.
Ook aan de telefoon keurig geholpen, geen 0900 nummer is wel zo fijn.
Duidelijke website voor online je zaken afhandelen.

  • De hele overstap en ook bij telefonische vragen klaar en duidelijk antwoord op alle vragen.
  • Duidelijke website.
  • Niets
Beoordeling
9
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
H.R.v.d.sluis 17-12-2014 - 14:26
Overgestapt via Gaslicht.com

Nog geen ervaring per 15-12-14 wordt er pas geleverd door de nieuwe leverancier.

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: 1
Overstapproces: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Prijsstelling: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
a.van den berg 10-12-2014 - 09:24

ben krap een jaar bij electrabel..wat een drama.. is dit.. op 5-3 overstap gemaakt.. keurig nota gekregen op mijn oude adres.. prima..
ik ga verhuizen echt een ramp, ik heb gebeld de meterstanden doorgegeven van de oude woning en de nieuwe woning.. zelfs van hun correspondentie gehad dat mijn nieuwe adres per 15 aug. inging.. nog steeds heb ik niets gehoord en gezien.. geen postwisseling enzv.. en er wordt niet eens een bedrag afgeschreven van de huidige rekening die er altijd al was.. ik heb nogmaals meterstanden doorgegeven, zelfs een briefwisseling hoe dit mogelijk is en zelfs een copie brief van hun eigen leveringsvoorwaarden aan mijn nieuwe adres.. wat een drama , van ellende heb ik sept. en okt. maar vast betaald omdat ik er per toeval achter kwam.. om niet in de problemen te komen.. zelfs reageren ze niet op mijn brief.. het is ongelooflijk.. wat een rot bedrijf..

  • totaal niet 1 pluspunt te vinden
  • klantenservice, afspraken, zeer onprofessioneel , zeer slecht te bereiken, niet eens de moeite nemen om op schrijven te reageren, niet in het systeem meer kunnen .
Beoordeling
2
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 2
Prijsstelling: 6
Klachtenafhandeling: 2
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 3
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Schoenmakers 17-11-2014 - 18:39
Overgestapt via Gaslicht.com

Kies zeker niet voor combinatie gaslicht- Electrabel, en zeker niet als je gaat verhuizen. Post komt op het verkeerde adres aan, ingangs datum is datum van aanvraag, ook al staat bij gaslicht dat dit weken later zou moeten zijn. Dus ook de vorige eigenaren hebben meteen een probleem. De medewerkers van Electrabel zeggen dat ze het oplossen, alleen alles wordt half gedaan. Beter 3 keer bellen en per keer een melding doen, anders gaan het onherroepelijk fout. Van kennissen begreep ik eigenlijk dat het merendeel van de energiemaatschappijen hetzelfde aankloten. Dus eenmaal bij een maatschappij verander niet meer.

  • Gasprijs
  • Opleidingsniveau medewerkers
  • Interface gaslicht - Electrabel
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Online dienstverlening: 1
Klantenservice: 1
Prijsstelling: 5
Overstapproces: 5
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
EvdD 14-11-2014 - 18:15

Drama: Na overstap.
Afschrijving: 6 maanden geen bedrag afgeschreven, zelf gebeld, wordt medegedeeld " wordt opgelost" maar helaas gebeurde er niets. Nogmaals gebeld toen werd het afgeschreven (en er werd betalingsregeling voorgesteld, netjes!).
Verbruik (meterstanden): gebeld omdat we geen overzicht hadden op "mijn electrabel". Ik moest contact opnemen met Enexis, daar werd ik direct doorverwezen naar Electrabel. Weer gebeld, was inderdaad een foutje van electorale, zou worden geregeld. Nog 3 maal gebeld nu ontving ik verbruiksoverzicht!
Wachttijden klantenservice enorm lang, slechte en zelfs foute info. Wordt beloofd dat je wordt teruggebeld/gemaild, vergeet het maar!
en dat op advies van VEH!

  • Mogelijk prijsvoordeel.
  • Zie motivatie!
Beoordeling
5
Overstapproces: 5
Prijsstelling: 5
Facturering: 5
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
karbaat 14-10-2014 - 20:15
Overgestapt via Gaslicht.com

niks negatief ook niets positief. gewoon een van de 50 in het dozijn.

Beoordeling
8
Klantenservice: 8
Online dienstverlening: 8
Facturering: 8
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: 8
Duurzaamheid: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
B. Lens 16-9-2014 - 13:00
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap netjes geregeld. Alles duidelijk en overzichtelijk. Goede tarieven.

  • Scherpe tarieven.
  • Duidelijk en goed geregeld
  • Aparte aanmelding voor gas en voor stroom. Ben benieuwd of de afrekening ook apart is. 1 termijnafschrijving voor beide was makkelijker geweest ipv 2 aparte voor gas en stroom.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Online dienstverlening: 5
Overstapproces: n.v.t.
Prijsstelling: 7
Klantenservice: 3
Duurzaamheid: 7
Facturering: 7
Klachtenafhandeling: 3
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
M.Snijder 17-7-2014 - 14:23

eindafrekening 2012/2013 Voorschot €154/mnd.
lange strenge winter dus 300m3 meer gasverbruik bijna 3000m3
dus een bijbetaling van €298. kan gebeuren nietwaar!!!!

en nu komt het: 2013/2014 Voorschot €154
geen of nauwelijks winter 900m3 minder gasverbruik bijna 2100m3
en wat denk je dan:
mooie spaarpot 300m3 kost €298 dus :
900m3 bespaard dat is dan bij benadering 3 x 298 =€894 terug 🙂

Maar nee het voorschot is verlaagd van €154 naar €153 en we krijgen maar liefst €93,-- terug,
na contact te hebben gezocht wordt er door een, overigens vriendelijke dame,beweerd dat er een van overheidswege een belasting is op/doorgevoerd!



WIE IS ER NOU GEK!!!!



Opmerking van Gaslicht.com 21-7-2014 - 10:00
Indien u dat prettig vindt kijken wij graag uw rekeningen voor u na om te zien waar het verschil exact vandaan komt. Het klopt dat de overheid in de afgelopen jaren de belastingen heeft verhoogd en ook de netwerkkosten zijn omhoog gegaan. Als u dat wilt kunt u de gegevens doorsturen naar info@gaslicht.com, dan kijken wij het graag voor u na.
Beoordeling
8
Facturering: 8
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: 8
Klantenservice: 8
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Arjan Baars 19-6-2014 - 13:48
Overgestapt via Gaslicht.com

Een vlekkeloze overstap en duidelijke en transparante informatie voorziening

  • financieel aantrekkelijk om overstap te maken van NUON naar Electrabel , duidelijke en overzichtelijke factuur
  • Doordat ik in de winter ben overgestapt en veel gas verbruik, moet ik nu fors bijbetalen, in de zomerperiode gebruik ik bijna geen gas, hier wordt geen rekening mee gehouden

Navigatie